• twitter’da gördüğüm ama sözlükte göremediğim heştek. gariptir ki böyle şeyler eskiden önce sözlükte, daha sonra başka sosyal mecralarda yer bulurdu. ekşi sözlük dertleşecek veri tabanına gerzek gerzek entry kasan boş güruhun doldurduğu sözlüğün yeni hali herhalde...

    neyse
    (bkz: bahar cansın karakuş)

    konu aslında felaket sinir bozucu... okurken elim ayağım titredi. bu nasıl bir memleket olduk anlamadım ki. lise çocuğuna önce öğretmeni tacizde bulunuyor sonra 2 yıl ceza alıyor daha sonra tarih hocası. (bunlar 4 sene önce oluyor gereken davalar görülüp cezalar alınıyor, buraya geri döneceğiz unutmayın.)

    konu bu

    haber linki de burda

    bir insan, bir kadın, bir çocuk, bir birey bu kadarını hak etmiyor arkadaş!
    ne zaman insanca yaşayacağız bu içine ettiğimin yerinde anlamadım ki? bu konunun çözümü basit. sorumluların en boktan adalet sistemine sahip ülkelerde ceza alması maksimum 2 gün.

    olay şöyle, başına gelen olaylardan sonra okul değiştiren baharın bir erkek arkadaşı oluyor yeni lisesinde, bu ilişkiye de çocuğun annesi onay vermiyor kızı tehdit ediyor. kız ise savcılığa suç duyurusunda bulunuyor, koruma veriliyor kıza. erkek arkadaşının annesi ise bu olaya sinirlenip tekrar tehdit ve kamera kayıtlarına yansıyan görüntüler ile kıza hakaretlerde bulunarak, “o okulda seni okutmam müdürünüz çok yakın arkadaşım “diyor. bir gün üniversite tercihleri için rehber öğretmenin yanındayken baharı okul müdür çağırıp pılını pırtını topla okulu terket diyor.
    açıklama bekleyen baba okula başvuruyor ve müdürden aldığı cevap şöyle ( yukarıda buraya döneceğiz dediğimiz yere dönüyoruz) zaten sorunlu bir öğrenci...

    daha 14 yaşında, kendinden bağımsız bir şekilde başına gelen olaylar, bahar’ı sorunlu bir öğrenci yapıyor ve müdür şöyle devam ediyo; erkek” arkadaşının annesine açtığınız davayı geri alırsanız 21 gündür baharı yok yazmıyoruz gelir okula devam eder, yok davaya devam ederseniz, yok yazarız ve sınıfta kalır” rezalete bak. yazarken sinirlerden ellerim titriyor.
    kız başka bir okula kaydını almak istediğinde ise nakil için sistem izin vermiyor. ya müdür okuldan atmadığı için sistem hata veriyor yada dönem arası olduğu için sorun yaşıyor bu kız ve tam 25 gündür okula gidemiyor üniversite sınavı öncesi, son sınıfta...

    bu insanlar bu gücü kimden nereden alıyor? bu kızın mağduriyetini kim giderecek? birilerinin mağduriyetini illa kamuoyu oluşturmadan birileri, birileri konunun üzerine düşmeden gideremeyecek mi bu işle sözlükten twitter’dan birkaç kişi mi ilgilenecek herseferinde? adalet bakanlığı nerde? emniyet müdürlüğü ne işe yarar?
    bu hukuk sadece güçlüye mi işliyor arkadaş cinnet geçiricem ya! gülay mübarek de aynı olay, bu kız çocuğunda aynı olay. adını sayamadığım diğer bir sürü kadında aynı olay. yetmez mi arkadaş? çok mu zor ya şu işleri takip etmek! cezalandırmak mağduriyetleri gidermek? bu insanlar da bu ülkenin vatandaşı değil mi? trafikte ceza yese ortalığı ayağa kaldıran ensesi kalın kodamanlar kadar kıymeti yok mu insanların ayıptır yaa!
    siz çocuklarınız için amerika’da eğitim ayarlarken 18 yaşında bir kız çocuğunun geleceği ile oynamak bu kadar kolay mı?
  • şu konu gerçekten bu kadar değersiz mi?
    içine ettiğimin sözlüğünde
    bilmem ne kız bilmem ne kadın sabahtan akşama kadar başlık açıp duran tipler.alın size kadın! hem de her zamanki gibi tacize uğramış, hakkı yenmiş ve mağdur! alın size başlık hoşunuza gitmedi mi? işinize yaramıyor değil mi?
    o başlıklarda yaltaklanan meriçler, konu böyle şeyler olduğunda neden görünmüyorsunuz bu başlıkların altında?ulan bari başlığı yukarıda tutun hiçbirşey yapamıyorsanız ya!
  • okul müdürü nasıl oluyor da kafasına göre pılını pırtını topla okulu terk et diyebiliyor. bu okul babasının malı mı? sinirlendim akşam akşam. gündem olsun da belki hak edenler cezasını bulur.
  • bu konu hakkında sözlükte yaşamamasına rağmen gören okuyan ve şu boş başlıklara yazmak yerine bu başlığa destek olmak isteyen bir sürü çaylak dostumuzun olduğunu biliyorum...
    yazamasanız da önemli değil, twitter’daki bu #baharcansınaeğitimhakkıgeriverilsin tagına destek verir bir twit ile bu kızın sesine ses olursanız, inan’ın bana başlığa yazmaktan daha fazla destek olmuş olursunuz.
  • bir şekilde gündeme sokulması gereken ve mağduriyet içeren konudur.
    ısrarla siklenmemesine rağmen gündem olmayı hak ediyor
  • kesinlikle up up up.

    o muduru memuriyetten atmali. boyle vicdansizlik olur mu ya.
  • el atılsın, bakanlık mı artık kim bakıyorsa kansız okul müdürlerine ders olacak bir şeyler yapılsın. sıkıldım bu haydutlardan. her yerdeler.
  • şerefsizce bahar candan esprisi kasanları tek tek engelliyorum.

    birileri bu haksızlığa dur demeli.
  • uste cikmasi gereken baslik.
  • gerekli mercilere iletilmiş olmasına rağmen twitter’da bir sürü twit atılmasına rağmen sözlükte hala birkaç kişi ile bu kıza okuluna dönmesi için çabalıyoruz. çok garip. nerde bu yazarlar?
    kadınlı kızlı başlık açılmasına tepki yağdıran duyarlı kadın yazarlar nerde?
hesabın var mı? giriş yap