• birisi köpek demiş göt veren, adam namusu ile para kazanıyor şerefsiz. işini hakkıyla yapıp gelen müşteriyi memnun etmek için herşeyi yapan çalışanla helal hoş olsun.
    çünkü türkiye'deki maaşlar ve çalışma şartları ortada, bundan dolayı işini hakkıyla yapan adam bulmak çok zor.
    böyle çalışanları nacizane desteklemek adına ben bahşiş veriyorum.
    işini iyi yapsın canımı yesin, işini iyi yapmayan ve bahşiş bekleyen adamda sikimi.
  • bugüne kadar bahşiş bırakmamış bir insan olarak ben de aptalca buluyorum.

    kimse kazak almaya gittiğinde üretici firmaya "helal olsun ne güzel yapmışsınız, şu 10 lirayı da al helal olsun. al al genç adamsın lazım olur" demiyor.
    adam maaşını alıyor zaten, neden üstüne para veresin?
  • kazak çok güzelmiş de al sana bahşiş neden vermiyormuşuz. siz niye böylesiniz lan? bir kere örnek verdiğiniz sektörler farklı. genelde bahşiş verilen sektörler hizmet sektörleridir değil mi? garson gelir, verirsin. otelde bavulunu taşıyan arkadaşa üç beş verirsin. sinemada yer gösteren abilerimiz vardı eskilerde onlara verilirdi. hatta şöyle söyleyeyim annelerimiz filan genelde gittikleri doktorlara daha sonraki kontrollerinde hediye götürürlerdi. neden? çünkü hizmeti güzel alırsan senin hoşuna gider ve memnun kalırsın. doktor samimi davranmasa, hastanın sağlığını değil de ilaç yaz geç şeklinde yapsaydı görevini o hastalar onlara o tarz incelikler yapmazlardı keza sen garsondan güler yüz ve güzel bir hizmet görmezsen böyle bir şey aklına bile gelmezdi. bu işini iyi yapan kasiyerlere "iyi günler" "kolay gelsin" demek de olabilir. onları makine gibi görüyoruz genelde, insan yerine konulduğunu hissetmek onların da hoşuna gidiyor haliyle. neymiş kazak çok güzelmiş al 5 lirayı koy cebineymiş. beni ne güzel bıraktın durağa al sana paraymış. he öyle tamam.
  • sinemada yer gösterenlerin gaspettigi paralar dışında tüm emekci kardeslerimin aldığı bahsisler helali hoş olsun
  • tam aksine bahsis birakmanin “zorunlu” olmasi gerektigine inaniyorum. daha once hic yurtdisi gormemis, gormus olsa bile bu beyinsizligiyle bahsis vermeyi dusunememis yazarlari gozlememizi saglamistir bu baslik.

    bir restaurant dusunelim. garsonlari sadece bahsis uzerinden calisiyor. normal maas almiyor. ne kadar bahsis aldiysa onunla geciniyor. amerika’da durum bu sekilde isliyor, oyle bir sey yok yaaa diye bogurmeyin hemen. masaya gidip oturuyorsun. ne istiyorsan soyluyorsun. yok ekmek, yok cayi kahvesi, yok tatlisi filan... bu adam senin onune yemek getiriyor ayi oglu ayi. sonra bir seyi begenmeyince hemen de sikayet ediyorsunuz. yediginizi, ictiginizi, agzinizi sildiginiz pecetenizi kaldirip mutfaga geri goturuyor musunuz? hayir. o garson diye bogurerek masaniza cagirdiginiz sahis sizin tabaklarinizi alip mutfaga da goturuyor. siz yemege baslamadan once masanizi silip size zikkimlanasiniz diye tabak-canak da getiriyor. siz orada karninizi doyurasiniz diye, o isletme para kazansin diye calisiyor. tabii ki bahsis vereceksin ulan, adam sana hizmet ediyor. yurtdisinda bunun kurali bile vardir. ya 15% ya da 18% bahsis verirsin. insanlar burada bunun fazlasini bile veriyor. senin gibi angutlar toplansin bi restauranta. yesin, icsin, sicsin... tuvalete gidip sictigin yeri temizlesin, sen de bahsis vermeyi cok gor, oyle mi?

    o zaman buradan bahsis almadan calisan insanlara soyluyorum. restaurantta bahsis almadiysaniz eminim
    unutmazsiniz. bu bok herifler ikinci defa geldiklerinde yemeklerinin icine tukurun. onu yesinler.

    nasil? guzel mi?
  • ben veririm ne olmuş sana hizmet eden kişiye 2-3 kuruş katkı yapmışsan zaten aldıklarıda kuş kadar maaş
  • bahşiş vermek;yemeği ,içeceği vs pişirene ,hazırlayana değilde getirene vermek saçmalığıdır.
  • maaş az çok tartışmasına girmeden düşününce aptallıktır. işletmecinin vermesi gereken paranın müşterilere yıkılmasıdır. vergisiz kazançtır. asgari ücretten sigorta ödeyip yüksek maaş vermek gibidir bahşiş. kişi kendi özlük hakklarını kaybetmektedir.
hesabın var mı? giriş yap