• hala bir çam ağacıyla köknar'ı ayırdetmekte zorlanıyorum. ama bakarız'ları ayırdedebiliyorum. o kadar literally olmadık çok şükür ama nihayetinde bu "bakarız"ın sadece bir kaçışa ya da geçiştirmeye yönelik bir ünlem olarak düşünülmesi ve öyle algılanması da çok tuhaftır bakın. hayatı karizmatik falan görüneceğim diye bakarız, hallederiz diye diye geçmiş olanlar kenara ayrılabilir. aynı şekilde hayatları bakarız, hallederiz yanıtlarıyla koyunkoyuna geçmiş insanlar için de belki başka türlüsü de mümkün değil ve öfkenize kabuk bağlamak için bakarız'lara kafa atmak güzel uğraştır onlar da kenara ayrılabilir.
    ama bazen insanın sorulan soruya "evet" demekten utandığı zamanlar vardır. kendini biraz geriye çekmek zorunda hissettiği zaman kullandığı bir "bakarız" şekli daha vardır yani. "şimdi bilmiyorum ama sen nasil istiyorsan öyle olur", "elimden geleni yaparım" anlamında bir bakarız vardır. gizli gizli kendini yok sayan bir "bakarız", gözlerini kaçırıp utanan bir "bakarız". zaten biz bu kasabada köknarla ladine bakarız.

    bunun bilmecesi de var: iki bakı bakı, dört takı takı, iki tinki bir finki?
  • baba lafıdır. genelde babalar olur veya olmaz sözcükleri kullanmak yerine bakarız demeyi tercih ederler. çocuğu üzmemek lazım tabe.
  • karizma sahibi bir insanin bir $ey rica edildiginde verdigi en ciks cevap.. bu tur insanlar genelde daha sonra zorda kaldiklarinda "aman abim gozunu yiyim" muhabbetini yapmaya da pek merakli olurlar.
  • joker bir cevaptır. ''şüphesiz biz 'bakarız' kelimesini erkeklerin hayatını kolaylaştırmak için gönderdik'' * *
  • an itibari ile 4. biramı içerken aklıma gelmiş kelime. bi aratayım dedim, babamın her kurduğum hayalimi sikerken, sevgilimin her plan yaptığımda yaşadığım kalp çarpıntımın içine sıçarken edilen kelimeye. herkes yazmış da yazmış.. "bakarız" sevgilim yok. babam oldu 60 hala bakıyor.
    neden bakar lan insanlar? evet, hayır yetmiyor mu cevap olarak? bakamadığını hissettiğinde hayırı bas, bas ki umut dolmasın her şeyden umutsuz yürek. ama sen bak! hep bak amınakoyayım, bak ki daha fazla üzebilesin.
  • bu dünyada bir insana yapılabilecek en büyük kötülüklerden birisi olan cevap. bunu kimseye yapmayın. çocuğunuza yapmayın mesela. alın karşınıza konuşun. istediği şeyin neden olamayacağını anlatın. baba bana bisiklet al mı dedi çocuğunuz alamayacak durumda mısınız? anlatın çocuğa şu an alamayız deyin. bir iki gün üzülür ama sonra kanıksar. bakarız ne demek? yani alabiliriz de demek değil mi? yazık günah değil mi o küçücük çocuğa o boş umudu veriyorsunuz? bir umut bekliyor her gün. belki 2-3 günde atlatabileceği şeyi bir iki ay boyunca her gün zorla yaşatıyorsunuz.

    bunu sizi seven insana da söylemeyin. ne diyordu sevgili friedrich nietzsche: umut en büyük kötülüktür çünkü işkenceyi uzatır. bir kişiye karşı bir şey hissetmiyorsanız ona bakarız demeyin. o kişiyi beklentiye sokmayın. olmaz deyin o an belki çok üzülür ama atlatır. bir umut sizden gelecek bir mesajı beklemez. manyak gibi whatsapp'ta kaçta online olmuş kimle konuşmuş demez. çok sevdiğim bir dostum sevdiği kadını ne zaman online görse acaba arkadaşlarıyla benim hakkımda mı konuşuyor diyordu. sonra o kadın başka biriyle sevgili oldu adamı çok zor toparladık. yazık günah değil mi?

    işin özü ne sevdiğiniz insana ne de canınızın içi çocuğunuza böyle bir cevap vermeyin. insanları arafta bırakmayın. bir şeye olmaz dediniz diye size küssünler daha iyi. en azından bir umut kimse sizden bir şey beklemez.
  • klasik gamsız baba cümlesi. ne zaman ki bir istediğim olur, babam bakarız der ama ben umudu kesmem. çünkü genel kanının aksine ''bakarız'' fiili babamın ''tamam istediğin olacak yalnız sabrını deneyeceğim önce'' düşüncesinin kısaltılmış halidir. ve ben ne zaman ''bakarız'' cümlesini duysam, sabır en yakın arkadaşım olur, iki gün sonunda güzel arkadaşlığımız sona erer. ta ki bir daha ''bakarız'' sözünü duyana kadar.
  • bir işin olmayacağına işaret eden sihirli kelime.
  • bir baba repligi klasigi. babadan duyunca umut içeren laftır. cunku baba hayırı ilk etapta net bi şekilde soyler. ancak cocugu sımartmamak adına bakarız der cocugu biraz deli eder, aglatır sonra da istegini yapar.
    acık kapı bırakan bir laf oldugu için sonuna kadar zorlama imkanı tanır karsı tarafa. çıldır cocugum pamuk helva gelene kadar.
  • (bkz: acıtan sözler)

    erteleme içerir. o an sizi heyecanlandıran belki de o güne gözlerinizi açmanızı sağlayan her türlü motivasyonu tam anlamıyla bok gibi ortada bırakır. geçiştirilmenin verdiği his fiziksel olarak nefes alamama, mide bulantısı ve baş ağrısı olarak geri döner. karşıdakine şiddet uygulama isteği bile duyulabilir. tabi bu durum birden fazla kişinin diyaloğu için geçerlidir. eğer kişi kendisiyle girdiği diyalogda bu kelimeyi kullanıyorsa erteleme bakidir. fakat en azından yüksek sesle bahane uydurma gereği duymaz. ne demiştik zaten çok var bu bahanelerden. bi onlar bi hamamböcekleri.
hesabın var mı? giriş yap