• kaynak
    samsun’da bir akaryakıt istasyonunda çalışan recep gezek (26), kendi adına açtığı banka hesabını ağabeyi emre gezek ile ortak kullanıyordu. soruşturmaya göre, iki kardeş özel bir bankanın yatırım hesabından milyarlarca lirayı kendi hesaplarına aktardı. iki günde 70’e yakın işlem ile toplam 16 milyar lirayı hesaplarına aktaran iki kardeş önce cep telefonu, sonra da araba aldı. ardından da bütün akrabalarına “borcu, sıkıntısı olan bize gelsin” diyerek haber gönderdi. bazı akrabalarının da borçlarını ödedi. ardından bir masaj salonuna giderken polis kontrolünde tesadüfen yakalandılar. iki kardeş gözaltına alındı ve soruşturma başlatıldı. banka hesapları donduruldu. iki kardeş, adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı. şimdi dijital güvenlik uzmanları ve finans müfettişlerinden oluşan bir ekip milyarlarca liralık bu olayı araştırıyor.

    olayın faili gencin ifadesi aşağıda.

    --- spoiler ---

    “hesapta para yoktu. yatırım hesabına baktım. hisse senedi hesabından ‘para çek’ yazan menüden para çekmek istedim. miktar yazma kısmı çıktı. kafama göre miktar yazdım. her yazdığım miktar mevduat hesabına geçti. 60-70 kez bu işlemi tekrarladım. her defasında talebim gerçekleşti. bu paralarla hemen cep telefonu aldım. ardından bir galeriden bmw almak için 300 bin lira havale yaptım. atm’den 40 bin lira nakit çektim. önce yaptığım çekimlerle birlikte hesabımda toplam 16.000.000.000 (16 milyar) para oldu. durumu aile büyüklerimize anlattık. ‘akrabalarımızdan, komşularımızdan kimin borcu varsa bize gelsin’ dedik. borcu olan veya ekonomik durumu iyi olmayan akrabaların hesaplarına para havale ettik.'

    --- spoiler ---
  • hemen ekonomi bakanı yapın abimizi kafa zehir
  • (bkz: robin hood)
  • muazzam olay.

    çekilen para ne kadar sürede çekilmiştir belirsiz fakat 16 milyar tl bist'in günlük işlem hacmine yakın. bahsi geçen parayla dolar veya euro alsalardı - ki muhtemelen işleme izin verilmezdi- döviz kurlarına yukarı yönlü ciddi etkisi olurdu *.

    edit: bu kadar parası olup mutlu sonlu masaja gitmek vizyon kelimesinin tdk karşılığıdır.
  • bir soz vardir, "dunyadaki butun parayi herkese esit dagit, 10 sene sonra zengin yine zengin, fakir yine fakir olur" diye, iste bu sozdeki o hep fakir kalacak arkadas bu... "borcu olan akrabalarimiza dagittik"

    e: zenginlik bir mindset olayidir, bu arkadaslar gibi insanlarin uzerine cuvalla dolar dagit, belli bir sure sonra yine fakir kalmayi becerecektir, yuzde 100...
  • brehh brehh breeehh.
    16 milyar liralık vurgunmuş. habere bak. yalan haber nokta kom.

    sen 16 milyar lira ne demek bilmiyorsun galiba sayın gazeteci. 16 milyon lira olsa neyse. haberde anlatılan şekilde bir hesaba para aktarma zaten olamaz. haydi oldu diyelim dakikasında ortaya çıkar, bilemedin aynı gün sonunda ortaya çıkar. hesaptan nakit veya transfer yoluyla çekebileceğin para da küçük bir meblağ olur. aha böyle anca cep telefonu falan alabilirsin. banka muhasebe ve işlem güvenliği sistemlerini bilgisayar oyunu sananlar inanır bu tür haberlere anca.

    " banka görevlisi bu kadar yatırımınız var mıydı diye sordu" demiş. "he, vardı." deseler bankacı inanacak yani. zuahjhjhasssshhhhaa! ulan ali koç' un bile olamaz bir bankada o kadar yatırımı ve mevduat bakiyesi. zuuuahhhhahhaaa. lan hala gülüyom.
  • azıcık kafaları olsaydı parayı finans sisteminin dışına çıkarıp bitcoin busd tether vesaire alıp basit bir soğuk/sıcak cüzdana atarak, son olarak da yurtdışına giderek tam bir robin hood olabilirlerdi.

    edit; bence 16 milyar lira miktarı uydurma. ayrıca diğer arkadaşların dediği gibi limite takılma durumu mevcut. ama takılana kadar milyonlarca lira finans sisteminin dışına hızlı çıkabiliyor.
  • saka gibi durumdur. buyrun haber linki.

    vurgun hikayesi
  • hayatımda duyduğum en saçma şeylerden biri. sanırsın yatırım hesabı değil de kumarhanedeki makine , vurgun yapanlar da şanslı kumarbazlar ve makinenin tuşlarına bastıkça para kazanmışlar!
  • milyondur o, milyar olsa duramazlardı.
hesabın var mı? giriş yap