• topladıgı yüz milyarların üstüne yatıp,gizlice kaçarken havaalanında nasıl olduysa birinin kendine dogru kan ter içinde koştugunu görüp aha yakalandım diye korkarken "aman nerdesin kaç gündür seni arıyorum,bokunu yiyem al şu paraları da işlet" diyip* bi çanta dolusu para verenler oldukça insanları sömürmeye devam edecek müessese.
  • banka faizlerinin serbest bırakılmasıyla hızlıca enik gibi üreyen cek ve bono karsılıgında vatandaştan para toplayan,sermaye piyasasının düzensizliginden ortaya çıkan ve cok can yakan uyanık tipler..kastelli
  • ilk olarak italya'da liman şehirlerinde ortaya çıkmışlardır.
    genelde kiliselerin çevresine konuşlanan bu kişilerin kendilerine ait bankları varmış. bu banklarda oturup halktan para toplarlar; topladıkları paralarla da ticaret yapan gemilerin sahiplerine kredi verirlermiş. bunlara banker denilmesi de anlaşılacağı üzere üzerinde oturdukları banklar nedeniyleymiş.
    neyse efendim, bu bankerler işleri iyi gitmediğinde oturdukları bankları kırıp arazi olurlarmış. bir daha da oralara gelip de bu işi yapamazlarmış.
  • ortaçağda lombardiya' lı sarraflar pazar yerlerinde paraları tartar ve değiştirirlerdi. bu işi yaparken bankta oturdukları için banker adını almışlardır. zamanla kendilerine emanet edilen paraların bir kısmının sürekli atıl kaldığını gören bu sarraflar paraların bir kısmını işletmeye başladılar. banka kurumunun doğuşunun esası da bu olaydır.
  • ing. banko bahis
  • 6802 sayılı gider vergileri kanunu'nun 28'inci maddesi uyarınca, ikraz işleriyle uğraşanlar ile kendileri ve başkaları hesabına menkul kıymet alıp satmayı, alım satıma aracılık etmeyi veya alıp sattıkları menkul kıymet karşılığı borçları ödemeyi taahhüt etmeyi meslek haline getirenlerin bu faaliyetleri dolayısıyla lehlerine kalan paralar ile mevduat faizi vermek veya sair adlarla faiz ve benzeri menfaatler sağlamak üzere devamlı olarak para toplama işiyle uğraşanlara verilen isimdir.
  • para, altın gibi taşınır değerlerin ticaretiyle uğraşan kimse
  • 80'lerde yaşanan krizlerden dolayı mevcut olan negatif faizlerden yararlanmak için onlarcası türeyen, külüstür bir girişimcilik örneği.
  • güzel havalarda size şemsiye verip, yağmurlu havada geri alandır.
  • 80’lerim türkiyesinde devletin tüketiciği korumadığı, piyasa da oyun kurucu olamadığı işin mantar gibi türeyen varlıklar.
    devletin hegemonyasını gösterememesi bir dönem boyunca tüketiciyi bitişe sürükler. serbest piyasa ekonomisi olmalı. ancak devlet dişinide göstermelidir.
hesabın var mı? giriş yap