• çizgi roman söz konusu olduğunda favorim olan yayınevi. sahibi ve baobab'ın bastığı pek çok kitabın çevirmeni doğan şima harikulade işler yapıyor. zaten doğan bir çizgi roman hastası, öyle güzel eserler bulup çıkartıyor ki okuyunca insan hayran kalıyor. işlerine bayılıyorum.

    baobab yayınları'nın çıkardığı çizgi romanlara başlamak isteyenler için sevdiklerime kısa kısa değineyim.

    cahiller, karşılıklı bir aydınlanma hikayesi - şarap hayatımda önemli bir yer kaplıyor. hatta hayatımı şarap satarak kazanıyorum. eğer sizin de şaraba azıcık da olsa ilginiz varsa bu çizgi romana bayılacaksınız. o chenin blanc'ı bir gün içmek hayaliyle. detaylı yorumum için (bkz: #107434957)

    hariciye günlükleri - politika dünyasının, bürokrasinin ve siyasetin ne menem bir şey olduğunu şahane çizimlerle anlatan bu eser, hoş bir hiciv.

    avare tanrı - hikayesi zaten mükemmel ve sürükleyici ancak öylesine göz alıcı ve parıltılı çizimleri var ki beni ilk vuran kısmı onlar oldu. modern çağda geçen ve mitolojik karakterle bezeli bu hikaye şarap tanrısı dionysos'a dokunduğu için yeri ayrı.

    kaybolan o günler - bilimkurgu hikayelerine ve kitaplarına benim gibi tutkunsanız sizleri hemen içine alacak bir hikaye. bu eserin çizimleri de ayrıca övgüyü hak ediyor. bir ara sınırlı sayıda kalın kapaklı hali de piyasaya sürüldü. çok şıktı.

    hartlepool maymunu - milliyetçilik denen o sığ ve geri kalmış düşünceyi öyle güzel yerden yere vuruyor ki şapka çıkartıyorum. zaman içerisinde daha iyiye doğru gitmemiz temennisiyle.

    kurt - bir koyun çobanı ile kurdun arasındaki ilişki, çekişme ve gerilimi kullanarak insana ve doğaya dair güçlü mesajlar veren bu eser, sonundaki değerlendirme yazısıyla ağzımı açık bıraktı. şahane bir metin.

    bütün ayazların ortasında - bu topraklardan çıkmış yetenekli yazar ve çizer ege avcı'nın bu hikayesi adeta bir nuri bilge ceylan filmi havasında. ayrıca kayra'nın aynı isimli rap albümünden serbest bir uyarlama. okuduktan sonra müziğe de kulak verin.
  • sahibinin doğan şima olduğunu düşündüğüm yayınevi. özellikle kitap konusunda bu kadar sıkıntılı bir dönemdeyken inanılmaz kaliteli kağıtlara inanılmaz çizgi romanlar basıyorlar. çizgi romanların özenle, düşünülerek seçildiği belli. şimdilik sadece 8 kitapları da olsa umarım bu şekilde çevirmeye, basmaya devam ederler.
    kaybolan o günler o kadar etkiledi ki elimden bırakamadım ‘acaba şimdi nolacak acaba şimdi nolacak’ diye diye.
    üç gölge masalsı anlatımıyla yine beni sürükledi.
    saniyede beş bin kilometre içimde hüzünlü bir his bıraktı.
    yani bütün çizgi romanları o kadar güzel ki emeğinize sağlık, iyi ki varsınız demek istiyorum.
  • sen ne güzel bir yayınevisin öyle yahu...
  • "kaybolan o günler" ve "dahmer" oldukça başarılı. yayınevlerinin, hele ki çizgi roman basan arkadaşların sıkıntıda olduğu böyle bir dönemde yaptıkları işler takdir edilesi.
  • önceki gönderimde baobab'ın bastığı kimi eserler hakkındaki kısa düşüncelerime yer vermiştim. tabii sonrasında yeni bastıkları kimi güzellikleri okudum. onlar hakkında da birkaç kelam edeceğim.

    socially awkward maceracı - aslında beş üstünden dört yıldız vermek lazım, sonuçta ortada bir hikaye yok. bir sürü farklı çizim alınmış, benzer konseptte olanlar art arda eklenerek sıralanmış. ama maceracı, benim gibi favori oyunları rpg olan, kitap okumayı fantastik eserlerle seven biri için şahane bir karakter. o nedenle iltimas geçip beş yıldız veriyorum. pınar gökoğlu'nun gözlemleri çok başarılı ve bunu da karaktere yansıtmış. eğer benim gibi bir geçmişe sahipseniz siz de kitabı seversiniz.

    umuyorum ki bu eser yazarı uzun soluklu bir socially awkward maceracı hikayesi yazmak için motive eder de gerisi gelir. bir de kitapla beraber verilen çıkartmalar çok tatlı!

    rosalie blum üçlemesi - üzerine basarak söylemek istiyorum, her biri mükemmel çizgi romanlar! aslında rahatsız edici olabilecek bir konuyu öyle tatlı anlatıyor ki hiçbir zaman rahatsız hissetmiyorsunuz. sanıyorum ki yazarın kadın olması bunda en önemli etken. vincent ve rosalie arasındaki gelgitli macera şimdiden favorilerim arasındaki yerini aldı.

    blankets/örtüler - craig thompson‘ın otobiyografik çizgi romanı samimi anlatımı ile hemencecik okuyucuyu ele geçiriyor. rahatlıkla duygudaşlık kuruyorsunuz. "coming of age" türü bir eser olarak ele alabileceğimiz örtüler'de, ana karakterimizin ailesi, bilhassa kardeşi ile olan ilişkisine, ilk aşkına, ilk öpücüğüne ve dinin etkisi altında kalmış olgunlaşma hikayesine bir bakış atıyoruz.

    mülk - bir holokost hikayesi olan mülk'te torunu ile birlikte ikinci dünya savaşı'nda kaybedilen bir aile mülkünü geri almak için varşoya'ya giden regina segal'e eşlik ediyoruz. sade ve güzel bir hikaye ile sunulan bu yolculuk anlatısı, köklere dönüşün ortaya çıkardığı beklenmedik olaylarla zenginleşiyor.
  • kesinlikle takip edilmesi gereken yayınevi.
    "üç gölge , dahmer, kaybolan o günler" gibi harika grafik - çizgi romanları dilimize kazandırmışlardır.yeni eserlerini heyecanla bekliyorum.
  • en son avare tanrı adlı eserle gönlümüzü birkez daha kazanmışlardır.güzel eserlerle,iyi gidiyorlar.
  • seçtikleri çizgi romanlar birbirinden hoş. az daha fantastik vb. türlere kayan çizgi romanlar görsekte sevinçten iyice deli olsak.
  • camille jourdy'nin 3 ciltlik rosalie blum serisini yayımlamaya başlamış! işte harika haber diye ben buna derim.
  • zevk işi fransız(bendeki eserler hep fransızcadan ceviri) çizgiromanlar basan kaliteli bir yayınevi.
hesabın var mı? giriş yap