hesabın var mı? giriş yap

  • yanlışları:

    küsür
    orjinal
    harfiyat
    evye
    insiyatif
    ünvan
    şöför
    şovalye
    ultimatom
    döküman

    doğruları:

    küsur
    orijinal
    hafriyat
    eviye
    inisiyatif
    unvan
    şoför
    şövalye
    ültimatom
    doküman

    düzenleme: birkaç yeni kelime ekledim. aslında çok fazla örnek var ama çok kullanılanları yazmak istedim.

  • güncel üst edit; daha önce yaptıkları manipülatif anketle önce zeminini yapan tff şimdi yaptığı açıklama ile beraber ucube liglerin sistemi olan playoff’u getireceklerini açıkladı.

    --- spoiler ---

    tff: "kulüpler birliği ile gerçekleştirdiğimiz toplantılar sonucunda, içinde play-off müsabakalarının da bulunduğu yeni bir lig tasarımı önerisini, öncelikli olarak kulüplerimizin değerlendirmelerine sunduğumuzu belirtiriz."
    --- spoiler ---

    kaynak

    x resmi hesabından bugün yaptıkları açıklamada belçika modelini lige getirmek istediklerini yayınlamış oldukları anket ile bizlere sunma zahmetine girmişler.

    tweet

    link

    yayıncı kuruluşun kıçını kurtarmak, kendi raytingleri arttırmak için haketmiş takımın böyle tam olmadı bi defa daha haket bakalım diye 3.sınıf bir formatı ülkeye getirmenin zeminini yapıyorlar.

    edit: mehmet büyükekşi son yaptığı açıklamasıyla birlikte gelecek sezondan itibaren playoff'a yeşil ışık yaktığını açıkladı. açıklamasında,

    --
    - spoiler ---

    "play-off sistemi ile ilgili bir önyargımız yok. bugün italya serie a'nın naklen yayın geliri 1 milyar 250 milyon euro. ingiltere premier ligi'nin geliri 4 milyar 500 milyon pound. süper lig'de bu rakam geçen sene 150 milyon dolardı. bu yıl 90 milyon dolar civarına düşecek. bizim hedefimiz marka değerini yükseltmek. bu play-off ile mi olur, başka türlü mü olur bilmiyorum. seyirciyi artırmamız lazım. bunlara tek başımıza karar vermeyeceğiz. görüşeceğiz, tüm taraflar mutabık kalırsa oturup konuşuruz. danışmanlık aldığımız hypercube şirketi de kulüplerimizle görüşecek. 500 milyon dolar yayın gelirini yakalamak için elimizden geleni yapacağız." dedi.
    kaynak

    edit2: hükümet ve tff'ye yakınlığı ile bilinen rıdvan dilmen'i de bu konu hakkında sözcüleri ilan etmişler.

    --- spoiler ---

    dilmen "bu ligin play-off, play-out oynatmaktan başka çaresi yok. yüzde 90 da doğru görüyorum bu çözümü. geçen sezonlarda da öyleydi, bu sezon daha çok öyle olacak. seyirciler kaçıyor, bugünkü tip maçlara para vermek istemiyorlar. 3-4 yıl geçici olarak bu yapılabilir çünkü siklet farkları çok doğdu. taraftar yılda 2-3 derbi izleyeceğim diye bu maçlara para harcamak istemeyebilir."

    --- spoiler ---

    kaynak

  • beyefendi kendine köle arıyor galiba.

    1600 lira şu hayat şartlarında kime yetiriyor acaba?

    eline gözüne dursun be. pişkin surat.

    eline gözüne dursun be. eline gözüne.

  • 99 yazindan beri almanya'da yasiyorum. oglum burda dogdu. önümüzdeki ay ilkokula baslayacak. evet, okul agustosta basliyor.
    dün kreste son günüydü. özel falan degil, standart, devlete bagli bir kurum.
    iki koca klasörle eve geldi cocuk. 4 sene boyunca yaptigi bütün resim, karalama, yazi vs ne varsa güzelce dosyalayip vermisler.
    bir de 54 sayfalik rapor. cocugun fiziksel gelisiminden tut, dilbilgisi, kelime hazinesi, diger insanlarla iliskiskisi, matematiksel zekasi, müzige, spora, dansa ilgisi ve yetenegi, rasyonel düsünebilme yetenegi vs vs, daha aklima gelmeyen bir ton sey. bunlari 4 yil boyunca incelemis, raporlamis, yildan yila degisimi gözlemlemis, gereken yönlendirmeleri yapmislar.
    yuh dedim. kres falan yoktu bizim cocuklugumuzda, olsa bile lükstü, evin karsisindaki arsada büyüdük. ama ilkokul ögretmenime sorsalardi, herhalde 54 sayfayi birak, hakkimizda anlatacak 54 kelime bulamazdi.
    nasil bulsun anasini satiyim, 60 kisilik, bir sirada 4 kisinin oturdugu sinifta kadincagiz neyin gözlemini yapacak.
    seviyorum seni iftinur hocam:)

  • 3 ay tatil yapıyorlar, aldıkları maaşı haketmiyorlar diyen dallamaları da bu başlığa bekliyoruz.hangi iş grubu * bir insanın hayatına bu denli yön verebilir.

    not : hayatı bir öğretmeninin dokunuşları sayesinde yön değiştirmiş bir mühendis.

    debe edit : işini onuruyla yapan tüm öğretmenlerimin ellerinden öpüyorum.
    iyi ki varsınız ...

  • antalya'daki kuaförleri denetleyen müyap, telif ödemeden radyo ve tv’den müzik dinlettikleri gerekçesiyle kuaför ve çeşitli esnaflara 3500tl ceza kesmiş. müyap ve müyorbir avukatı ile polisten oluşan 7 kişilik ekip, lisans ücreti ödemeden müzik yayını yapan işyerlerine yönelik denetim gerçekleştirmiş. 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanunu kapsamında lisans ücreti ödemeden müzik yayını yaptığı tespit edilen işyeri sahiplerine para cezası kesilmiş.

    bu adamlar kafayı yemiş olmalı. bu durumda eve gelen misafire tv izletmek için lisans mı alacağız? ülkede her şey fıkra gibi. bu lisans çılgınlığı nereye gider belirsiz.