hesabın var mı? giriş yap

  • stephane mallarme bile daha sağ olduğu yıllar vay be! rimbaud 'un ölümüne 1 yıl kala. fransız boheminin yavaş yavaş bittiği, ve 20.yy buhranına 10 yıl kala! fransız sembolistlerin öldüğü ve esin kaynağı olduğu adamların, başka bir dönüm noktasında doğduğu ya da gençliklerini yaşadıkları yıllar. (yaşamak denilirse) france pessimisme olarak değerlendirdim. georges bataille 'ın doğumuna 7 yıl kala! bay safkan deli antonin artaud'un doğuma 6 yıl kala! andre breton da 6 yıl. tristan tzara da 6 yıl. ve tabii ki paul cezanne gibi bir adam yaşıyor o yıllarda.

    birçok çevreyi bir arada tutacak ve oraya çekecek kültür saplantılarına kucak açacak, tamda paris göbeğinin ortasında başka kafaların yaşantılarının yok olduğu yerde, diğer taraftan da bambaşka yüzlerin doğup büyüdüğü dönemin şekillenmesinde büyük kapı aralayan yıllardır.

    edit: ''kala'' mim oldu! etkilendiğim diyeceğim; orjinal denilebilecek adamları da- böylece, o yüzyıllarda yaşadıkları atmosferi görmüş olduk.

    yıl bitimi editi: restore edilmiş bu video ile özdeşleştirilecek bir yapım bırakıyorum: lumière! (2016) imdb şeysi

  • --- spoiler ---

    lady stark'in turk oldugunu kanitlayan dizi olmustur kesinlikle.
    kapi actiricam size bahanesiyle gitti ogluna kizina kismet buldu, evlendirdi, geri dondu. bu kadin sadece turk olabilir, iddia etmeyin.

    --- spoiler ---

  • araya milletvekili sokmuşlar da öyle süleyman soylu'ya ulaşıp sorunu çözmüşler.

    yani buradan araya vekil sokamayan, bakana ulaşamayan işletmelere rahatça çöküleceği anlamı çıkmaz mı sayın bakanım? arada bakan, vekil olmadan hukuk devreye girmiyor mu?

  • -abi konser var herhalde, alçalsana biraz
    ...
    +hani lan ne konseri, bizim barack ulusa sesleniyo
    -abi cnn var kökle
    +ulan...
    -abi uzaktan konser gibi görünüyod...
    +sıs tipini zktiğimin alieni, sayende yakalandık yine kameralara