hesabın var mı? giriş yap

  • videodaki iki genç sahilde takılırken aniden dev bir parmak izi beliriyor üstünde de yeni çağın başlangıcı yazıyor, ne anlama geliyor olabilir altından ne çıkacak merak ederseniz takipte kalın
    bkz: esrarengiz parmak izi

  • allman brothers band den, bob dylan a birçok ünlü grup ve müzisyeni etkilemiş olan blues sanatçısıdır.

    müzisyen bir ailenin çocuğu olarak, georgia'da bir gözü doğuştan kör olarak doğmuş ve çocukluğunda diğer gözünü de kaybetmiştir. müziğe erken yaşlarda başlamış, annesinin ölümünden sonra genç yaşlarda evi terketmiş ve gezgin şarkıcı olarak ülkeyi dolaşmaya başlamıştır. bu süre içinde çeşitli mekanlarda çalmış, ayrıca farklı isimlerle birçok kayıt yapmıştır. 1956 yılında ünlü plak firması atlantic records tarafından, doğaçlama çaldığı bir eseri kayıt edilmiş ama ticari açıdan başarı sağlayamamıştır. bu kayıttan üç sene sonra, 1959 yılında alkolizm ve şeker hastalığı nedeniyle vefat etmiştir.

    blues başta olmak üzere ragtime, dini müzik gibi tarzları icra etmiştir. genelde 12 telli gitar kullanmış, gitarı fingerstyle tarzı ile çalmış, o dönemde ragtime tarzı blues icra eden diğer müzisyenlerden farklı olarak, slide gitar tekniğini de başarıyla icra etmiştir. yumuşak vokal tarzı ile, dönemin diğer delta blues şarkıcılarından farkını ortaya koymuştur.

    ticari olarak başarı sağlayamamısına rağmen, yaşadığı dönem içerisinde sokak müzisyeni olarak en çok kaydı bulunan sanatçılardan birisidir. allman brothers band, bob dylan, white stripes, taj mahal gibi birçok sanatçı ve grubu etkilemiştir. eserlerinden biri olan statesboro blues allman brothers band tarafından yeniden seslendirilmiş ve grubun en sevilen şarkılarından birisi olmuştur. ayrıca birçok eseri allman brothers band'in konserlerinde seslendirilmiştir. bob dylan, kendisine olan hayranlığını ve saygısını blind willie mctell şarkısıyla göstermiş ve bu şarkı sanatçının en beğenilen eserlerinden birisi olmuştur. doğduğu yer olan georgia'da, her sene kendisinin adıyla bir blues festivali düzenlenmektedir.

    blind willie mctell, yaşadığı dönemde ticari başarı sağlayamaması ve sokak müzisyeni olarak hayatını sürdürmesine rağmen, günümüze ulaşan kayıtlarıyla, blues müziğinin en önemli isimlerinden birisi olarak kabul edilmektedir.

  • arkadaslar sozlukteki bir cross site scripting acigindan istifade etmek ve yardimci yazilim kullanmak suretiyle yazarlar adina entry girilmis ve mesaj yollanmistir. sozkonusu guvenlik acigi duzeltilmis ve ilgili girisler su anda cop tenekelerine yollanmis, ilgili mesajlar silinmistir. aradan yanlislikla silinmis entryniz var ise onaya yollamadan canlandirabilmeniz lazim.

    hesaplariniz hacklenmemis sadece hesabinizin yetkileri kullaninlarak "entry girme" ve "mesaj yollama" istekleri yapilmistir. gonul rahatligiyla ayni sifreyle hesabinizi kullanmaya devam edebilirsiniz.

    ccc inc... lan!

  • eskiden, internetin duz olduguna inanilan zamanlarda kullanicilarin a$malari durumunda bo$luga (/dev/null) du$ecekleri inanilan nokta..

    zaman (ve tabi teknoloji) ilerledikce, internetin aslinda yuvarlak oldugu ve sonunun olamayacagi inanci hakim geldi. bu sefer de, internetin bir okuzun boynuzlari uzerinde durdugu saniliyordu..

    bu okuzun bill gates oldugu cok sonradan anla$ildi.

  • türkiye’nin gsyih’sini olumsuz etkileyecek durumdur hem de ciddi ölçüde. çünkü ülkemiz usd üzerinden ara malı ve enerji ithal edip euro üzerinden de ağırlıklı olarak avrupa ülkelerine ihracat yapmaktadır. aradaki parite farkı gsyih hesabının net ihracat değişkenine olumlu katkı yapıyordu. şimdi bu ortadan kalkmış oldu.

    kantitatif etkisini ise önümüzdeki dönemde göreceğiz.

  • - aiyyyy polise bak polise nasıl vurdu çocuğa. bak bak hiç acıyo mu ya???? yazık ya yazık şu hale bak.

    2 saniye sonra;

    - bak bak zilliye bak zilliye nasıl kışkırtıyo polisi? vur vur...

    5 saniye sonra

    - tii allah cezanızı şu hale bak. yazıklar olsun.

    bana dönerek; bu varya aynı 80 dönemine benziyor. o zamanda evlerde bi akşam solcu saklardık, bi akşam sağcı...

    - ee şimdi gelip kapını çalsalar yine ne yaparsın?
    - evime gelen herkese kapım açık benim.

    feysi, tivitırı olmayan, sosyal medyanın gazından bi haber, kah vurulan gence ağlayan, kah polise üzülen olaylara saf apolitik bi insan gözüyle bakan anne..

    annem.
    inanıyorum ki şu boktan dünyayı ancak bu kadar saf gözlerle bakan insanlar, bu kadar saf kalmış yürekler kurtarabilir.

  • ulan bilmem kaç senedir şu dizinin ekmeğini yiyorsunuz. bilmem kaçıncı tekrar olmasına rağmen hala prime timeda gösteriyorsunuz.

    bir kere de yeni bir şey katın bari dizinin sevenini onurlandırın.

    hiç yabancı dizi izlemiyor musunuz?

    koyuyorlar oyuncuları, yapımcıları, senaristi, kostümcüyü filan sırayla aynı yönetmen koltuğuna; sırayla dizi hakkında konuşuyorlar. arka planla ilgili değişik şeyler anlatıyorlar.

    çeksene şöyle bir güzellik, bu kadar seveni diziyle ilgili bir şeyler öğrensin, mutlu olsun.