hesabın var mı? giriş yap

  • videodaki iki genç sahilde takılırken aniden dev bir parmak izi beliriyor üstünde de yeni çağın başlangıcı yazıyor, ne anlama geliyor olabilir altından ne çıkacak merak ederseniz takipte kalın
    bkz: esrarengiz parmak izi
    edit: altından hangi dizi, hangi olay çıkacak akıllara sorular düşürür.
    edit 2: gökyüzünde bir anda beliren parmak izi ipucu olabilir.
    edit:3 ucu açık olay, ne olduğunu anlamak için takipte kalmak gerek.
    edit 4: soru işaretleri giderek artıyor bu yeni çağ ne zaman başlıyacak acaba?

  • led zeppelin için diyeceğim tek şey şu ki; beatles'ın beatles olduğu zamanlar, milletin salya sümük beatles dinlediği zamanlarda liste başı çoğunlukla led zeppelin görünüyor.

    beatles led zeppelin'den az kazanmıştır. daha çok konuşulmuştur. beatles süt çocuğu müziği yaparken led zeppelin kimsenin söyleyemediği şeyler anlatıyor, müzikal açıdan da hiç denenmemiş şeyleri çaluyordu.

  • üstteki arkadaşa harfiyen katılıyorum.. memleket ateş çemberine dönmüşken sikinin keyfine 17-18 yaşında kızı(kendisinden 40 küsür yaş küçük hemde) 4. evliliği yapmak üzere nikahlamak bildiğin hainliktir.. daha bundan öte de yazılacak çok şey var ama gerek yok.
    bir arkadaşın düzeltmesiyle ekliyorum nikahın kıyıldığı günlerde sakarya savaşı devam ediyormuş..
    tekrar düzeltiyorum. 5. evliliğiymiş.. uyaran arkadaşlara teşekkürler

  • içinde helyum bulunan balonlardır.

    helyumun bir litresi yaklaşık olarak 0.18 gram gelmektedir. soluduğumuz havanın bir litresi ise 1.29 gram gelmektedir. bu, 1 litre helyumum yaklaşık 1.11 gram kaldırma kuvveti olacağı anlamına gelir.

    70 kiloluk bir insanın helyum balonları ile havalanması için yaklaşık 70.000 litre helyuma (10.000 parti balonu) ihtiyacı vardır. bu, 10-11 tane 50 litrelik, sanayi tipi helyum tüpüne eşdeğerdir. (bir tüp yaklaşık 1.000 adet balon şişirebilir.) bu 10.000 balonu helyum ile doldurup birbirine bağlarsanız (ya da daha büyük balonlara doldurursanız) uçabilirsiniz.

    peki, bunun maliyeti ne olur?

    çok olur... regülatörü, depozitosu ve nakliyesi derken 50 litrelik helyum tüpü için bulabildiğim fiyat 10.075 tl'dir. (nakliye hariç 9.750 tl) görsel

    hadi biz 1 tane depozito ödeyelim, 10 sefer sipariş edelim ki maliyet az olsun. (biz şişirene kadar bir kısmı uçamaz hale gelecektir ancak zamanı da yok saydık. neden? çünkü neden olmasın?) "regülatörü tak çıkar kullanırız, helyumu da kendimiz teslim alırız" dersek 10 tanesinin adet maliyeti 5.000 tl oluyor.

    100 adet baskısız balonun fiyatı 50 tl oluyor.

    hesabı toparlarsak:
    5.000 tl balon ücreti
    9.750 tl depozito ve regülatör dahil ilk helyum tüpü
    50.000 tl 10 adet helyum tüpü

    ipi, işçiliği vs.'ni katmadan bile bu deneme bize 64.750 tl'ye mal olacaktır.

    kaynak: science focus

  • - biliyor musun defne, bugün annenle benim evlilik yıldönümümüz*
    - yıldönümü nedir baba?
    - (açıklıyorum)
    - öyleyse size bir sürpriz yapacağım! benim dediklerimi yazar mısın baba?

    (buradan itibaren uzun bir mektup yazdırıyor, aşağıdaki paragraf o mektuptan ufak bir bölüm)

    sevgili banu ve barış, iyi ki evlendiniz. siz evlenmeseydiniz ben olamazdım. olduğum için çok mutluyum çünkü evde her gün oyun oynuyorum.

  • eşinin yanında arkasından vurularak öldürülen sehit astsubay necdet aydoğdu'nun eşi esra aydoğdu'nun düşük yapması ile vuku bulan elim, kahreden hadise. kaynak

    --- spoiler ---

    diyarbakır'da maskeli 2 kişinin silahlı saldırısında başından vurularak hayatını kaybeden astsubay üstçavuş necdet aydoğdu'nun eşi esra aydoğdu, karnındaki bebeğini üzüntüden kaybetti.
    --- spoiler ---

    sonra bebek katili deyince kızıyorsunuz, şerefsizler.