hesabın var mı? giriş yap

  • a milli takımın yeni beyni, on numarası. orta sahanın ortasında koşar. 22 nolu formayı ıslatır.

  • tanım: kaybolması mümkün olmayan itibardır.

    hafızası 300 megabyte bile etmeyen bir ülkede sarsılmayan itibardır. iki ay sonra yine deli gibi alıp içeriz, rahat olun.

    aylar sonra gelen edit: başlık başa kalmıştır.

  • beyler durun kavga etmeyin, siz kardeşsiniz :)

    evet bazı ps5'ler sesli, bazıları sessiz. yalan yok. sebebi ise çoook yüksek ihtimalle sesten şikayet edenlerin sahibi olduğu ilk versiyon ps5'lerin tasarımı. ilk çıkan, yani cfi-10xx serisinin bazı partilerinde sesli çalışma sorunu olduğu için sony blower tipi fanları (cfi-11xx kodlu 2. versiyonda) farklı bir üreticiden temin etmeye başladı. fandaki kanat sayısı 23'den 17'ye indi (daha az ses demek). anakart ve heatsink biraz küçüldü ve termal yönetimi daha da iyileştirildiği için daha az ısınmaya başladı. daha az ısınan cihaz, daha yavaş dönen, daha sessiz bir pervane demek.

    cfi-12xx kodlu 3. ve son nesil kalın kasa ps5'lerde ısınma ve fan olayı maksimum şekilde optimize edildi. ayrıca bu esnada işlemcide kullanılan termal macun (sıvı metal) de yenilendi mesela. çünkü bazı kullanıcılar dik pozisyonda kullanılan cihazlarda sıvı metalin akıp anakarta zarar verdiğini iddia ettiler ve ps5'lerin dikey değil yatay kullanılması tavsiye ettiler.

    ayrıca hangi nesil, hangi konsol olursa olsun, daracık bir yere tıkılan, fan çıkışının önünde duvar, kablo salatası vs gibi engeller olan ve toz içine gömülmüş aletler ses çıkarır. burda gelip "benim alet traktör gibi çalışıyor" diyorsunuz ama, aletin içinde bulunduğu ortamı, versiyonunu vs. bilmiyoruz. belki de sizin alet iyi bile çalışıyor.

    bende japonya için üretilen cfi-1200 model var, ve nerdeyse sessiz çalışıyor diyebilirim. çok hafif bir mırıltı var sadece. yanında duran xbox series x'ten de ancak o kadar ses çıkıyor.

    not: hangi nesil olursa olsun sizin cihazınıza özgü bir sorundan dolayı sesli çalışıyor da olabilir. bu ihtimal de yok değil.

    edit: sony yeni çıkardığı slim ps5 serisinde masayı alt üst etti ve sil baştan başladığı yere geri döndü: şu an piyasada bulunan ilk nesil slim ps5 fanları gerçekten gürültülü çalışıyor. ve thermal management konusunda gözle görülür bir iyileştirme sağlayamamış sony reyiz. hem fan sesli çalışıyor hem de ısı konusunda yeni modelden beklenebilir bir performans söz konusu değil. şimdilik tabi. ps5 pro veya ps6 çıkana kadar en az bir güncelleme de ps5 slim alır. muhtemelen o zaman birşeyleri yoluna koyar japon kardeşlerimiz.

    debe-edit2: birkaç kişi sordu, yeni nesil slim ps5'lerin versiyon kodu cfi-20xx. sonda ki xx olarak yazılan yere gelen rakamlar neresi için üretildiğini gösteriyor. ülkelere/kıtalara/bölgelere göre ayrılmış playstation versiyon kodlarına şuradan bakabilirsiniz;

    https://www.psdevwiki.com/ps5/sku_models

  • başlık: sevgilim eve iç çamaşırsız döndü

    1. gece dışarı çıkmıştı.. bu ne demek lan şimdi.

    3. altına sıçmıştır belki hemen aklına kötü şeyler getirme panpa.

  • bir arkadasim bana demisti ki "hic dusmanin yoksa akraban da mi yok?".
    ne zaman akrabalardan birine sinirlensem onun bu lafi gelir aklima.
    akrabanin akrabaya yaptigini dusmanin yapmaz.
    kucuklukten basliyolar sidik yarisina.
    eger sizle yasit cocuklari varsa bokunuzu bile kiyaslarlar o derece.
    ilk,orta,lise donemi boyunca karne notlari kiyaslanir,kim takdir kim tesekkur almis kim daha caliskan onun hesabi yapilir.
    universite donemi kim daha iyi universite kazanir sonra kim daha iyi is bulur hesabiyla sizi deli ederler.
    ise baslanir kim ilk once evlenicek bunun derdine duserler.
    evlenirsin kim ilk cocuga sahip olcak,sevismenizi bile kiyaslayama yetenegine sahiptirler.
    olene kadar kiyaslayacak bisi bulup,sizi kiyasladiklari akrabanizdan ve kendilerinden nefret etmenizi saglarlar.
    sonuc olarak cekirdek aile iyidir daha fazlasi sadece bas agrisi.

  • düşündükçe insanı sinir eder.

    26 yaşındayım. 7 yıldır aralıksız çalışıyorum. kazandığım parayı harcayacak zamanım yok. kazandığım tek şey 4a dökümünde yer alan gün sayısı. buna kazanmak denirse. peki kaybettiğim zaman ? bunu nasıl telafi edeceğim. 60 yaşında beli bükülmüş bir emekli olarak ; işte şimdi çalışmamın karşılığını alacağım. gelsin dünya turları, yatlar,katlar mı diyeceğim, yoksa gelinim çalışırken evde torun mu bakacağım bilemiyorum altan ben bu hayatı kimin için yaşıyorum bilemiyorum.

    (bkz: yaşama amacını sorgulatan detaylar)

    edit: bu entry ile ilgili çok mesaj geliyor. çalışmaya devam.

  • kendi çapımda online olarak yurtdışından görece uygun fiyata plak alabileceğiniz sitelerin ufak bir listesini yapmak istiyorum nacizane.

    http://www.hhv.de/ (%19 vat indirimi yapıyor öderken, 9.99 eur sabit kargo var, fedexle yolluyorlar ama 75 euroyu geçerse tr'de mng "hop gardaşım" diyor. 75 euro geçirmemek gerek)

    http://www.juno.co.uk/ (vat indirimi burada da var, ama ip'den ülke tespit edip ona göre fiyat gösteriyor sitede, öderken ekstra indirim yok. kargo fiyatları uygun sayılabilir ama 3 plak sonrası sigorta falan koyuyor uymuyor o da)

    http://www.recordstore.co.uk/ (çok tercih ettiğim bir site değil, bazı plakların özel vers. olabiliyor. kargo 3 küsür pound falan)

    http://www.normanrecords.com/ (arşivi genişlerden. kargosu biraz tuzlu diğerlerine göre, arada indirim falan yapıyorlar. ingiliz menşeili)

    http://shop.bilocationrecords.com/ (son dönemde keşfettim, harika rock/metal arşivi var tam aradığım şeyleri buldum. kargo fiks 19 eur. biraz tuzlu ama toplu alıp maliyeti düşürebilirsiniz, plaklar çok ucuz, kayıt olunca vat düşüyor)

    http://www.bandcamp.com/ (bandcamp biraz farklı kafada. amatöründen pro'suna milyor grubun sayfaları var, hemen hemen hepsi ürünlerini satıyor. kargo fiyatları bu yüzden gruptan gruba farklı, sepete ekleyip kargolarını görebilirsiniz bazen ciddi ucuz olabiliyor)

    https://www.grooves-inc.com/ (tek plağa bile kargo almadığını söyleyen bir site. ama fiyatlar tuzlu doğal olarak. hiç kullanmadım)

    http://www.jpc.de/ (son dönem yoğun kullandıklarımdan. bazı ürünler çok ucuz bazıları gereksiz pahalı, sepette vat düşüyor, en önemli özelliği kargo fiyat sabit ve 5,99 eur)

    http://www.piccadillyrecords.com/ (inceden sempati beslediğim bir site. bir keresinde bir ürünü ucuz ilerde satarım diye 3 tane sipariş verdim mail atıp "ya 3 tane sipariş vermişsiniz ama yanlış mı verdiniz bir teyit edelim dedik" diyerek benden tam not aldılar. site biraz kullanışsız ama ürün çeşidi yüksek, sipariş sistemi biraz kötü sipariş verdikten sonra adamlar vat düşüp shipping ekleyip mail order çekiyorlar sanırım. ama shipping fiyatı falan hepsi yazıyor sipariş verirken.)

    http://www.amazon.com/ (malumunuz, çoklu siparişte ürün başına kargo düşüyor, arada çok efsane indirimler denk gelebiliyor düzenli takip etmek gerek. canısı)

    http://www.amazon.co.uk/ (bunun amazon tarafından satılan ürünleri genelde tuzlu, ödeme yaparken vat düşer. en önemli kısmı da 3rd party sellerlar tabir edilen diğer satıcılar. ürünün diğer fiyatlarına bakın genelde uygun oluyorlar, kargo fiyatı da 1,87 gbp mi ne ürün başına. tekli alımda çok mantıklı. all your music denen gerizekalılardan uzak durun, aylarca gelmez, kötü paketleme vs. buradan dodax ve nagiry iyi satıcılar)

    http://www.amazon.de/ (fiyatlar çok dengesiz. bazen çok uygun şeyler denk gelebiliyor. fiyatları us-uk- de diye sırayla bakmak lazım. vat düşer, kargo fiyatı fena değil gene) (edit: sanıyorum 45 euro sonrası kargo ücreti almıyor artık, bu yönüyle bayağı hesaplı gelebilir. dikkat!)

    http://www.discogs.com/ (malum site. ebay'le birlikte en çok plak piyasası dönen yer. aradığınız hemen hemen her şey bulursunuz, pazarlık yapıp uygun fiyatlara satın alabilirsiniz. nadir ürünler genelde ebayde olmaz burada olur)

    not: vat hesabı genelde ürün fiyatı/6x5 şeklinde oluyor. %19 diyorlar ama tam değil sanki

    bazılar siteler için "ahah bunu da mı yazdın lan" demeyin ilk başlayanlar için hayati önem taşıyabilir bilmeyen birisi için. zaman içinde eklemeler, siteler hakkında bilgiler, öneriler vs. güncellenebilir bu entry.

    ek: ve illa "hacı ben plak alırken dokunmam gerek" diyorsanız şuraya bir göz atın: (bkz: velvet indieground)

  • secimle gelen insanlarin halkin anasini bellemesine birilerinin dur demesi gerekiyor bazen.

    bence guzel haber. umarim maduro tez vakitte defolup gider.

    gelen tonla mesaj editi: #85860906.
    bu arkadas guzelce aciklamis. maduro ulkenin anasini bellemis, hala salt komunizm pesinde kosanlar var.

  • febe müzesinin kupalarla doldurulması başka türlü mümkün olmadığından, aklına gelen en pratik çözüm olarak gerçekleştirmek isteyeceği eylemdir.