hesabın var mı? giriş yap

  • düşüncesini ifade eden tutuklu gazetecileri serbest bıracaksınız.
    toplumda ayrışmayı körükleyici şeyler yapmayacaksınız.
    hep kendiniz yemeyeceksiniz.
    yakınlarınızı işe almayacaksınız.
    bütün ihaleleri yandaşlarınıza vermeyeceksiniz.
    insanların giyimleri hakkında infial yaratacak yaralayıcı açıklama yapmayacaksınız.
    başı açık insanları tecavüz edilebilir şeklinde yaftalamayacaksınız.
    halkı kin ve nefrete sürüklemeyeceksiniz.
    devletin içine sızıp bütünlüğüne kasteden ve onu yıkmak isteyen terör örgütlerine yardım etmeyeceksiniz.
    forloop der ki; memlekette imam hatip merkezli değil akıl tabanlı eğitim vereceksiniz.
    carlosspicywiener der ki; görüşlerini begenmediginiz memurlara mobbing uygulamayacaksiniz.
    camiden adidas caldim bol geldi der ki; sayistay raporlarinin akibetini, örtülü odenekleri, deprem vergilerinin nereye gittigini ve mit tırlarını aciklayacaksiniz.

    bütün bu yaptıklarınız için 'bağımsız yargı' önüne çıkacaksınız.

    kalanlarınız olursa oturup konuşuruz.

  • afganistan'da kara daşşaklı bir talibanın dördüncü karısı olmanın daha çekici olduğunu düşünen bir tipin zırlamasıdır.

  • bizim ülkeye ve insanına fazla yükleniyorlar. yok işte bilim adamı çıkmıyormuş, seçim sonuçlarıymış, teknoloji yokmuş, gücü ele geçiren baskıyı kuruyormuş vs. çok büyük haksızlık. kapasite bu kadar kardeşim. sen bu ülke insanına dayayacaksın galatasaray'ı fenerbahçe'yi, başı açık mı kapalı mıyı, bizim köy mü karşı köy müyü, türk mü kürt mü, alevi mi sünni mi.

    bak adam üşenmemiş başlık açmış, daha da üşenmemiş fotoğraf çekip internete yüklemiş. şimdi tartışalım bu konuyu hep birlikte. on yıl daha, yüz yıl daha bin yıl daha, on bin yıl daha tartışalım. ha bu arada benzine zammış, niteliksiz eğitimmiş, demokrasiymiş. salla gitsin. sen köfteciye odaklan köfteciye.

    (bkz: türkiye'deki hiçbir kesimin kaliteli olmaması)

  • merhaba. ekonomik şartlardan ötürü birçoğumuz lpg'li araçlar kullanıyoruz.

    gariban mod on

    lüks segmentten tutun da en alt segmente kadar lpg , benzinli araçların maalesef vazgeçilmezi olmuştur. bu noktada lpg ile ilgili önemli noktalara değinmek lazım gelir.

    öncelikle lpg'li bir araçta dikkat edilmesi gereken en önemli husus, güvenlik olarak göze çarpar. mutlaka ortalama 3-4 ayda bir aracınızın lpg sistemlerinde kaçak kontrolü yaptırınız. bu işlem genel olarak bir kaç dakikadan uzun sürmeyecektir. ancak dikkat edilmesi gereken nokta, kaliteli ve düzgün bir cihazla bu kaçağın kontrol edilmesidir. yoksa sabunlu köpüklü yöntemle dedem de lpg kaçak kontrolü yapmaktadır.

    lpg konusunda diğer mühim husus, lpg filtresinin periyodik olarak değiştirilmesi gerekliliğidir. buna dikkat etmediğiniz zaman lpg enjektörleriniz bozulur ve durduk yere masrafa girersiniz.

    geldik lpg'de en önemli olan noktalardan birisi olan ayar mevzusuna. lpg ayarı yaptıracağız. herhangi bir lpg hizmeti veren yere gittik. aracı cihaza bağladılar. ortalama 3 dakika sonra ayarlar tamam, borcunuz 30 lira veya 50 lira diye bir kelam duydunuz. ayarlarınız düzgün değil ve kaptıkaçtı usulü iş oldu. maalesef ki türkiye genelinde birçok lpg ustasının genel geçer lpg ayarı mantığı bu şekildedir. hem verimli olmaktan uzak, hem aracın gerçek lpg performansı düşük, hem de bir süre sonra nedeni bulunamayan lpg kökenli arızalar olacaktır. ayrıca sürekli yanarak sinir bozan sarı arıza lambası da işin tuzu biberi olarak karşınıza çıkar.

    lpg sisteminin otomobil üzerindeki esas ayarı; seyir halinde iken, yani düz yolda, otoban kullanımında, yokuş kullanımında ve şehir içi kullanımında yapılan ayardır. bu şekilde ayar yaptırdığınızda, oksijen sensörü yani lambda sensörü kaynaklı arıza lambası yanma durumu olmayacak hem de lpg ile aracınızı benzine yakın performansta kullanabileceksiniz. özellikle yokuş tırmanırken yaşadığınız motor bayılması ve güç kaybını minimumda hissedeceksiniz. bu şekilde yapılan lpg ayarında, lpg beyninin aracın beyni ile maksimum uyumda çalışması ve lpg ile maksimum verimde yol yapılması esas amaçtır. zaten işin özüne dönersek lpg taktırmanın nihai amacı da budur efendim.

    gelelim bu ayarı nasıl ve nerede yaptıracağımız hususuna. burdan sonrası biraz reklam gibi olacak ama maalesef ki tecrübelerimi paylaşmak durumundayım.

    ankara için konuşursam, yukarıda bahsettiğim şekliyle lpg ayarı yapan firma; quattro garage ismiyle gecen, sahibi makine mühendisi bekir başkal olan firmadır. bekir bey bizzat bu ayarı kendisi yapmakta ve bir otomobilin bu şekilde seyir halindeki ayarı ortalama yarım saat civarı sürmektedir. son yapılan lpg ayarından sonra ortalama 2 sene boyunca herhangi bir sıkıntı yaşamadan lpg kullanımına devam ettim. geçen hafta en son gittiğimde ise lpg ayarında bozulmadan ziyade artık oksijen sensörünün bozulduğu ve bundan dolayı arıza lambası yaktığı anlaşıldı. oksijen sensörü değişimi sonrası kontrol amaçlı tekrar gitmem gerekecek.

    bu başlığı, otomobil ustası tavsiyesi vs gibi başlıklara yazmak yerine ayrı bir başlık şeklinde değerlendirmek ve lpg
    ayarı konusundaa deneyimleri aktarmak amaçlanmıştır. saygılarımla...

    tecrübeden ileri gelen edit:
    ankara genelinde lpg ayarı hizmeti veren akif tezel beyefendi de bekir başkal gibi konusunun uzmanı ve kaliteli bir şekilde çalışmaktadır. son iki yıldır kendisi ile lpg ayarı konusunda görüşme fırsatım oldu. kalite ve tecrübesini belli eden bir insan. tavsiye ederim efendim. yine bu türden kaliteli ve işini güzel yapan insanlara rastladıkça bu entrye eklemeler yapacağım.

    gariban mod off

  • bu taksicilik değil yalnız. anlatıldığı gibiyse yapılan gasp, hürriyeti tahdit, adam yaralama, yapan da haydut.

    edit: meth uyardı sağolsun, sadece bunlar değil. mala zarar verme, trafik güvenliğini tehlikeye sokma ve hakaret de var. tck'da geçen tüm suçları işlemiş adam resmen.