hesabın var mı? giriş yap

  • recep tayyip erdoğan'ın bugünkü konuşmasından bir kesit. şimdi oradaki 'afedersin'in görevi nedir, 'amerika'nın ayıp bir kelime olmasından mı, yoksa 'hostes' kelimesinin abdest bozmasından mı, tartışmaya açık.

  • tam bir piç. eğitim sistemimizin bu piçe hiçbir yaptırımı da yok malesef. hocayı sindirmişler bir kere. maddi imkanlardan dolayı emekli de olamıyordur adamcağız.

  • yakın zamanda babamı toprağa verdik, biz bu işlemler için sağa sola sorduk ettik biraz zorlandık. en azından fikir olsun ilgili arkadaşlara.

    -hastaneden ölüm raporu alınacak.

    -ölümü itibariyle alo 188 ile iletişime geçiyorsunuz cenazenizi gasılhane işlemleri için teslim alıyorlar.

    -ikametgaha göre ilgili mezarlıklar müdürlüğünde yıkama işlemleri ve daha önceden mezar yeriniz yoksa mezarlık alınması. sonrasında mezarlıklar müdürlüğünden vakte göre imamla beraber mezarlığa gidip defin işlemin gerçekleştirilmesi

    -ilçe nüfus müdürlüğüne gidip kaydını düşürmek, hastanede vefat ettiyse gitmeye gerek yok fakat yine de teyit etmekte fayda var.

    -noterden veraset ilamı çıkarmak. tapu-banka-vergi dairesi vs gibi kurumlar isterler o yüzden fazlaca çıkarmakta fayda var. (birkaç arkadaşımız mesajla belirtmiş; dilerseniz mahkemeden de bedelsiz veya cüzi bir bedelle alınabilir)

    -bankada parası varsa, ölüm raporuyla mevcut bakiyeyi gösteren imzalı belge için başvuru yapılır.

    -evi varsa bağlı bulunan belediyeden rayiç tutarı gösterir belge alınır.

    -veraset ilişiğini kesmek için banka tutarını gösterir belge, rayiç bedelleri gösterir belge, tapu fotokopileri falan temin edilip randevuyla ilgili vergi dairesine gidilir.

    @tnz adlı arkadaşımız mesajla belirtmiş,

    veraset intikal beyannamesi interaktif vergi dairesi sistemi üzerinden yapılıyor. mirasçılar bir kişinin hazırladığı beyannameyi onaylayabileceği gibi (e-devlet ile giriş yaparak), kendi beyannamelerini de oluşturabiliyorlar. detaylar için
    kullanım kılavuzu: https://ivd.gib.gov.tr/verasetkullanimkilavuzu.pdf]
    yükümlülükler: +

    -üstüne olan telefon,internet,su,doğalgaz,elektrik,tv gibi abonelikleri kapattırmak veya devretmek.

    @tnz adlı arkadaşımız belirtti; ilgili şirketlere telefon; e-devlet; online işlem merkezi gibi "resmi kanallar" üzerinden başvurup şartlar ve gerekli belgeler öğrenilebilir). teminat bedeli iadeleri ise kişilere bizzat yapılıyor.
    telefon, internet, tv feshi için varislerden birinin başvurması yeterli. (taahhütler cezasız iptal oluyor)

    -emekli maaşı varsa eşe, çocuklarına hakkedişleri dahilinde maaş bağlanması için bağlı bulunan sgk'ya
    başvuru yapılır.

    @tnz adlı arkadaşımız belirtti; e-devletten yapılabiliyor. +

    aklımda kalanlar bunlar. başınız sağ olsun.

  • caddelerde görülen bmw ile izah edilmeye çalışılan şey. amsterdam'da sokaklar bisiklet dolu. açlıktan ölüp gidiyor zavallılar.

    yukarıda yazanlar olmuş ama tekrar etmekte fayda var: gelir adaletsizliği.

  • pek ünlü olmadığı dönemlerde bodrumda müge anlı ile voleybol oynamışlığım vardır.

    sağa sola kaçan topları gidip bulur gelirdi. o zamandan belliymiş.

  • bilim ve teknoloji’nin inşaat ve rant ekonomisini nasıl silkip attığının resmidir. o kadar bina yapılacağına 1 tane böyle teknolojik ve bilimsel iş kurulsaydı şuanda böyle olmazdık.

  • başımdan geçeni anlatayım siz anlayın..

    babam ile birlikte akşam yemeğini dışarıda yiyecektik. babam da beni oturduğumuz semt içersinde bir restauranta yönlendirdi. adımı da verirsen yardımcı olurlar orada bekle bende geliyorum birazdan dedi. ben dediği yere gittim oturdum ve beklemeye başladım ama babamdan kimseye bahsetmedim. ne fark eder ki dedim gelince zaten babamı tanıyan varsa görecek dedim. beni tanımasına gerek yok diye düşündüm. beklerken önüme servis açılmaya başlandı. kaşık çatal ve salata tabağı geldi önüme. bir süre sonra babam içeri girdi. içeride hoş beş ayak üstü sohbet ettikten sonra beni gördü yanıma geldi. restaurant sahibi ile benim oğlum işte falan diye beni de tanıştırdı. o arada hemen birisi geldi ve önümde ki salata tabağını aldı ve dolaptan başka bir salata tabağı geldi önümüze!! içeriği aynı olan tabak samimi bir yakın çıkınca neden değişmişti acaba ?

    edit: restauranttan çıkarken sorduğumda ilk tabak içerisinde ki malzemelerin taze olmadığını söylediler bana. ama öyle bir geçiştirdiler ki o tabağın artıklardan toplanmış olma ihtimali çok büyük olasılık...

  • "bana kışlasız bedelli askerlik verirsen sana oyumu satarım ;)" şeklinde özetlenecek bildiri. bu arsızlıkları söylenecek bir şey bırakmıyor insana.