hesabın var mı? giriş yap

  • sevgiliye gönderilen mesajın bir iki saniye sonrasında, zııırrrr... cep telefonu çalar. baba aramaktadır.

    -alo kizim,
    - aaaa.. babacim nasilsin?
    - ben iyiyimde, sen iyimisin?
    - evet iyiyim, biraz ateşim var sadece, üşüttüm heralde.
    - belli ateşinin olduğu.
    - nasıl yani, sesimdenmi anladın?
    - hayır gönderdiğin mesajdan anladım...
    - anlamadım, ne mesajı baba?
    - az önce gönderdiğin, "seni çok özledim, suanda keşke yanımda olsaydın, sabaha kadar öpüşürdük" mesajı.
    - neeeeeeeeee.....
    - yaaaaa....
    - şey, ben, eeeee... aaa baba kapı çalıyo galiba, şey ben seni sonra ararım...
    - yok yok gerek yok, ben geliyorum zaten şimdi....

  • dan simmons'un yazdigi efsane seri, ve bu serinin ilk kitabidir. kitapta birbirinden inanilmaz farkli alti karakterin anilari anlatilir-- isin ilginc tarafi alti hikayenin her biri evreni sonlandiracak bir kehanet, durum yaratmakta, ve evrenin gelecegi ise hikayesini anlatan karaktere bagli kalmaktadir. isin acayip tarafi hikayeler konu ve fikirler bakimindan inanilmaz farkli olup, simmons'un usta kalemi ve kullandigi karmasik zaman egrisi sayesinde butunluk kazanmaktadir.

    bilimkurgu sevdalilarinin bildigi uzere bilimkurgu bir kitaptan bahsetmek zordur, cunku genellikle islenen fikirler detayli ve felsefi olduklari halde ozetlendikleri zaman eaharey uzaylilar isinnnn kilici seviyesinde algilanabilmektedir. ancak hyperion, akillara zarar yaraticiligi cok kaliteli bir uslupla harmanlayan bir kitap olup, bati edebiyatinin kimi eserlerine tas cikartacak kalitededir.

  • kızlar, aferin size.

    söyledikleriniz doğru olabilir, yanlış olabilir. gösterdiğiniz duruş ümitlendirdi beni.

    bir müslüman olarak ben de bu din tacirlerinden bıktım usandım.

    “müslüman mıyız”, “domuz eti tüketiyor muyuz” bilmem ne. terbiyesiz herif.

    senin tebliğine kaldık sanki. tebliğ ediyormuş. çeneni kapatıp, defolup gidersen müslüman sayısında yeterli artış olacaktır, merak etme sen, işine bak.

    aferin kızlar.

  • marketler, sokaklar, dükkanlar en azından süslenirdi hatta kapılara noel süsleri asılırdı. her evden en az birisi piyango bileti alırdı. her halde türkiye için en sönük yılbaşı olacak. dev enflasyon, adaletsizlik, açlık psikolojiyi bozdu. artık 2023'e girmekle birlikte asgari ücret artışının da tetikleyeceği zam furyasını yılgın bir kanıksamayla bekliyoruz. ülke sanırım giderek neşesini kaybetti.

  • konya ovası, çukurova ve harran ovası gibi devasa büyüklükte tarım alanları olan bir ülkede gerçekleşmiştir.
    ek: menderes ovası ve söke ovasını da eklemem istendi.
    ek 2: çarşamba ovası, trakya ovası ve daha niceleri.
    bu büyük tarım arazilerinden sadece birkaçı bile bizim ülkemiz büyüklüğündeki bir ülkenin bütün tarımsal ürün ve gıda ihtiyacını karsiyalabilecek potansiyle sahip. hal böyleyken halâ dışardan tarım ürünü ithal etmemiz, bu konuda kıtlık çekiyor olmamız ciddi anlamda düşünmemiz gereken bir konu.
    örnekte olduğu gibi günü kurtaran hareketler bize birşey kazandırmaz ve ufak bir gösteri olmaktan öteye gidemez.

  • super yararli bisey. kendi forumunuzu olusturuyorsunuz (evet aslinda forum denemez), gunluk tadinda bisey ama sacmalamak icin birebir. bir de pro olani var. bunun icin bi miktar ucret odemeniz gerekiyor. html kodlari hazir, ve bikac ftp ayari. caniniz sikildikca yazasiniz geliyor, pek komplike seyler yapmayi dusunmeyen kisiler icin kullanmasi kolay aslinda.