hesabın var mı? giriş yap

  • 8 şubat 2004'te 21 yaşındaki maura murray, arabayla babası tarafından massachusetts üniversitesi'ndeki yurduna bırakıldı. bundan 24 saat sonra maura kayboldu ve hala da kayıp. 9 şubat'ta maura, 112. yolda bir trafik kazası yaptı. yakındaki bir evden maura'ya yardım etmek için insanlar geldi fakat maura reddetti. özellikle 911'i aramamalarını istedi. bunun dışında yoldan geçen bir kamyoncunun yardım teklifini de aynı şekilde reddettiği söyleniyor. kazadan yaklaşık 10 dakika sonra gelen polisler, maura'yı arabada veya etrafta bulamıyorlar. fakat eşyaları arabadadır. maura'nın kayboluşundan 24 saat önce yaptıkları ise ilginç. uzaktaki erkek arkadaşına mail atıyor, bundan hemen sonra da hocalarına ailemde biri öldü falan filan diye mail atıyor fakat böyle bir durum yok. bunun dışında maura olaydan birkaç gün önce aldığı bir telefon sonrasında yurtta ağlayarak odasına kapanıyor ve bütün gün çıkmıyor, kimseyle de ne olduğunu paylaşmıyor.

    maura'nın kayboluşunun yıl dönümünde youtube'da şu video yayınlanıyor: https://youtu.be/z3x9b4aexea (fakat orjinal uploader bu kullanıcı değil)

    daha sonra kaldırılıp tekrar yüklenen videoyu ilk yollayan kişinin ismi mr112dirtbag. (112 = maura'nın kazayı yaptığı yolun numarası) babası da polislere verdiği ilk ifadede "she may have been kidnapped by some dirtbags" diyor. bu da ilginç bir ayrıntı. o günden bu yana maura ile ilgili çeşitli ihbarlar gelmiş bunlardan bir tanesine göre, maura'nın tarifine uyan bir kadın kendisinden yaşlı bir adamla görülüyor ve kendisine tanır gibi bakan kişiye sessizce help me diyor. fakat herhangi bir help gelmiyor. maura'nın erkek arkadaşı da kazanın olduğu zamanlarda maura'nın kendisini tek kullanımlık bir telefondan aradığını fakat cevap veremediğini söylüyor ki maura sık sık tek kullanımlık telefonlardan kullanırmış. mesajda ayılmaya çalışan bir kadına benzer bir sesi varmış polis teşkilatı maura'yı kayıp vakası olarak görüyor. kaçırıldı mı kendi hayatını kurmak için kaçtı mı kaçmak zorunda mı kaldı bilinmiyor.

    alıntı: https://twitter.com/…endi/status/635195064604585985

    edit: video yayından kaldırıldığı için link güncellenmiştir. uyarısı için pert araba alan adam'a teşekkürler

  • milliyetçiliği eleştirirken milliyetçileştiğinin farkında olmayan kitlenin kullandığı vasat slogan. ben hrant dink'in ölümüne de, öldürülüş şekline de, öldürenlerin aldığı komik cezaya da karşıyım. ama ermeni falan da değilim. pippa bacca diye bir kadın vardı liseliler bilmez o öldürüldüğünde neden hepimiz italyanız denmedi, neden iş etniğe vurulmadı. hepimiz hrantıza bile eyvallah ama işin içerisine ermeni, türk, kürt, italyan ,fransız kelimesini kattığın anda sosyalist değil ulusalcı oldun demektir. asala militanları türk diplomatlarına dehşet saçarken, onları katlederken sanıyor musunuz tek bir ermeni çıkıp da "hepimiz türküz" dedi. o değil de bir "hepimiz insanız" vardı ne oldu ona?

  • reyhanlı'ya gidip halkın arasına karışabilen bir lidere de oy vermektir. yoksa usa'ya kaçıp, ben gelinceye kadar tazminat işlerini halledin diyene oy vermek mide değil işkembe ister.

  • elektrik ücretinin bedavadan da öte eksiye düşmesine neden olan faktörler haberde açıklanmış özetle şunu söylüyor;

    teksas elektrik açısından diğer eyaletlerden bağımsız bir sisteme sahip ve elektriğin hangi üreticiden alınacağı maliyetine göre gerçek zamanlı olarak belirleniyor. bu durumda da üretici elindeki imkanlara göre verebileceği en düşük fiyattan veriyor elektriği.

    peki nasıl oluyor da eksi oluyor. yani bir malın maliyeti eksi değerde olamayacağına göre e bir de bunu üreten adam üzerine kar koyacağına göre nasıl eksi fiyatla satış yapılacak.

    bunun cevabı devletin rüzgardan üretilen elektriğe destek olması. haberde belirtilene göre federal hükümet temiz kaynaktan üretilen elektriğe kilovat başına 2.3cent destek oluyor. bu da megavat başına 23 dolar ediyor.

    yani adamlar üretimin çok talebin az olduğu anlarda (çok rüzgarlı geceler) devletten aldıkları desteğin bir kısmını halka verebilecek kadar düşük üretim maliyetlerine erişebiliyorlar.

  • s5-08

    --- spoiler ---

    ak gezenleri ancak güçlü bir ittifakla yenilebileceğinin sinyallerinin verildiği dizi. günümüz türkiye'sine uyarlarsak:

    ak gezenler - ak parti
    yabaniler - hdp
    gece nöbetçileri - mhp
    güneyli halk - chp

    --- spoiler ---

  • bosna hersekteyiz efendim halk horon ekibiyle. günlerden cuma kemençecimiz ezanı duyuyor ve yardırıyor..

    - heriif.. purta da ezan dürkce okunuyu..

    birebir yazılmıştır söylediği. yalandan komik değildir.

  • adamın biri omuzunda maymunla bara girmiş. barda içkisini yudumlarken maymun da ordan oraya zıplayıp bulduğu herşeyi yiyormuş. bir ara bilardo masasına zıplamış ve herkesin şaşkın bakışları arasında bi tane bilardo topunu yutmuş. barmen "hey! maymununun ne yaptığını gördün mü?" diye bağırmış. "yoo, ne yaptı ki?" diye sormuş adam. "bilardo topumu yuttu!" demiş barmen. adam "hiç şaşırmadım. bu pezevenk gördüğü herşeyi yer" demiş ve hesapla, maymunun yediği herşeyin parasını ödeyip çıkmış.

    iki hafta sonra aynı adam maymunuyla yine gelmiş bara. barda içkisini yudumlarken maymun yine ordan oraya zıplamaya başlamış. barda bulduğu bir yeşil eriği önce kıçına sokmuş, sonra çıkarıp yemiş. bunu gören barmen iğrenerek "hey! maymununun ne yaptığını gördün mü?" diye bağırmış. "yoo, ne yaptı ki?" diye sormuş adam. "barda bulduğu eriği önce kışına soktu, sonrada çıkarıp yedi" demiş barmen. adam "hiç şaşırmadım. bu pezevenk hala gördüğü herşeyi yiyor. ancak bilardo topunu yuttuğundan beri herşeyi önce ölçüyor"