hesabın var mı? giriş yap

  • adamın biri ve danışmanı birgün konuşmaktadır.
    adam sorar.
    " söyle bakalım. ben mi daha büyüğüm yoksa turgut özal mı? "
    " o nasıl soru efendim? tabiki siz daha büyüksünüz.
    sayın özal halktan çok korkardı. siz ona göre çok daha cesursunuz. "

    " peki söyle bakalım. süleyman demirel mi daha büyük yoksa ben mi? "
    " tabi ki siz büyüksünüz haşmetlim. sayın demirel de askerden korkardı mesela. siz askerden de korkmuyorsunuz. "

    " peki son bir soru. hz. ömer mi daha büyük yoksa ben mi? "

    "tabi ki siz efendim."
    "amma da abarttın haa. yalakalık yapıyosun şuan. doğruyu söyle kızmıycam"

    " doğruyu söylüyorum efendim. hz. ömer de allahtan korkardı.
    ama sizde allah korkusu da yok.

    edit: pardon adam demişim.

  • depremde imajları sarsılmış beylerin, mahkeme kararı olmadan kapatmışlar. böyle açıklama mı olur? devlet aciz kalmadı mı? yalan mıydı burada yazılanlar? faşistsiniz. güçlü imajınızdan başka bir bokunuz yok. o da çizildi depremde. iş bilmez bir grup ruhban olduğunuz anlaşıldı. ağlamanız bundan. tüm muhalefet bir olup sizi sileceğiz.

  • inanmayacaksınız ama eve misafir gelmese bile kediyi odaya kapattığımız oluyor. keditaparlar hangi evrende yaşıyor bilmiyorum ama bu kadar fanatik olmaya da gerek yok.

    evimizde mutfak kapısı yok ve eğitilemez bir çomar olan kedimiz biz yemek yerken musallat oluyor. gidip salona kapatıyoruz. bakın kör kuyulara, zindanlara atmıyoruz. zaten halihazırda yaşadığı, içinde suyu olan, pencereden dışarıyı seyredebileceği, kanepede uyuklayabileceği, oyuncakları ile oynayabileceği odaya yarım saatliğine kapatıyoruz.

    sizin evinize misafir olarak düşmanlarınız geliyor olabilir ama bizim evimize sevdiğimiz insanlar geliyor. sevdiğimiz insanları da kovmaktan beter etmek gibi huylarımız yok. herkes kedi sevmeyebilir veya alerjisi olabilir, fobisi olabilir ya da temas etmek istemiyor olabilir. o zaman da ne yaparım, kalkar oturduğumuz odanın kapısını kapatırım. kedim de evin kalanında vakit geçirebilir.

    kedim canım ciğerim ama arkadaşlar abartmayalım.

  • android ve ios cihazlar için resmi olmayan ekşi sözlük uygulaması.

    play store (android) : v1.8.4

    app store (ios) : v1.8.3

    dandik bir kayıt oldu ama basit bir video da hazırladım: https://youtu.be/ggnq6en_s1q

    **

    reklam politikaları gereği uygulama içerisine yazamıyorum ama reklam kaldırmak için izlenen video reklama tıklandığında iki kat daha fazla süreyle kapalı kalır reklamlar. yani örneğin reklam izlemeyle 12 saat kapanıyorsa, reklama tıklanınca 24 saat kapanır.

    **

    uygulamanın açılışta size sorduğu bildirim izni şunları gönderebilmek için.
    bu bildirimleri almak istiyorsanız izin verin, gerek yok diyorsanız izin vermeseniz de olur.

    debe: https://i.imgur.com/bonfe7u.png

    gündem: https://i.imgur.com/r6nnska.png

    **

    android

    an itibariyle markette iki ekşicep var.
    birisi yıllardır kullanılan v8.10.2 sürümündeki uygulama ve diğeri de markette ekşicep 2023 adıyla bulabileceğiniz yeni arayüzlü uygulama.

    eski uygulamaya mecburi olarak güncelleme verdim. çünkü google artık son kullanım tarihi verdi https://soz.lk/i/hmt3mqvm

    bu güncellemeyi çok uzun zamandır vermiyordum. çünkü şurada (bkz: #147421849) açıkladığım sebepler nedeniyle, artık yazar girişi yapılamayacak. belki android 12 öncesi kullanıcıları giriş yapabilir ama o da şüpheli.

    yazar girişi için ekşicep 2023 adıyla markette olan yeni uygulamayı kullanmanız gerekecek.
    şimdilik elden başka bir şey gelmiyor. ileride ne olacağını görürüz.

    **

    ios

    ben iphone kullanmadığım ve genel olarak apple dünyasına da uzak olduğum için, ios ekosistemine girme düşüncem yoktu ama android'den ios'a geçip de, "ekşicep burada yok mu?" diye soranların sıklaşması nedeniyle uygulamayı app store'a da yükledim.

    ekşicep, zaten android için bile nevi şahsına münhasır bir uygulamaydı, şimdi ios için iyice marjinal bir uygulama haline gelmiş olabilir. yani normal kullanım alışkanlıklarınıza ters şeyler yapmış olabilirim.
    ekşicep ayarları içerisinde, onu terbiye etmeniz için çok fazla seçenek var ama tüm o seçeneklere rağmen 'şöyle olsa daha iyi olur' dediğiniz bir şey olursa bana bildirebilirsiniz. elimden geleni yaparım ve ortak noktada buluşmaya çalışırız.

    neyse, neticede resmi uygulama da dahil olmak üzere mevcutta epey uygulama vardı ve yeni bir alternatifiniz oldu. beğenirseniz, geliştirmeye devam ederim.

    **

    örnek olarak 14 tema (yeni sürüm) : https://i.hizliresim.com/ixn0oq6.gif

    örnek olarak 5 tema (eski sürüm) : https://i.hizliresim.com/log4qr.gif

    uygulamadaki temalar (eski sürüm) : https://i.hizliresim.com/p72b19.gif

    **

    beslenir ki bu temasının sahibi: nihavent uvertur
    çok pis temasının sahibi: carmilla
    not enough coffee in temasının sahibi: rotten

    **

    resmi uygulamanın başlığı -> (bkz: eksi sozluk android ios uygulamasi)

  • doğru söylüyor. metrobüse binerken yaptığım kıvrak figürler olmasa işe gidemez, bırakmak zorunda kalırdım

  • açılın size kerizlik hikayemi anlatayım.

    sevgilim var 4 seneyi yeni doldurmuştuk yanlış hatırlamıyorsam. kurban bayramı tatili için memlekete gitmişiz. ben iş sebebiyle erken döndüm; o üç dört gün sonra gelecek. hafta ortasında tutturdu, benim evi bir temizletmek lazım; çok kirli bıraktım memlekete giderken, cumartesi bizim çocuklar gelecek bana, temiz olsun, sen hallediver diye. ben de hafta içi iş çıkışı gittim baktım, darmadağın halde ortalık. yorgun halimle ortalığı toplayıp evi temizlikçi çağırılabilecek duruma getirdim. cumartesi gününe de temizlikçi ayarladım. cumartesi sabah gittim erkenden, evi açtım, temizlikçiyi aldım, kadın temizledi evi. ben de evde bulundum yardım ettim falan işte, neyse öğleden sonra sevgilim indi uçaktan geldi. gittik yemek yedik, üstüne de markete girdik. marketten kırmızı şarap aldı bu en klasından. saftirik ben uyanmadım hâlâ. beni eve bıraktı. ben evde takılırken bir iki kere aradım bunu açmadı, baktım mesajlara da cevap vermiyor saat geç oldu. sinirim geçsin dedim duşa girdim çıktım hâlâ ses yok. merak ettim, çocuklarla içip içip sızdılar heralde diye korktum. atladım gittim eve. anahtarla açtım kapıyı, yerde dünyanın en iğrenç ayakkabısı olan bir çift ugg duruyor. meğer eve kız atmış sevgilim. kız da zaten birkaç aydır sevgilisiymiş. ben de sevgilisiyim tabii o sırada. hatta kız atabilsin diye evini temizleten sevgilisi. ayrılık falan yok henüz. kendi temizlettiğim, temizlenmesine yardım ettiğim eve kız atıldı. hadi beni gözden çıkardın eyvallah da bari iki gün erken gel kendi evini kendin temizlet de öyle at kızı eve. bana ne temizletiyorsun?!

    aldatılmanın da hayırlısını versin allah. bu bana çok fazla geldi.

    debe editi: hikayenin devamını soran çok fazla yazar oldu ama gerek yok yazmaya. ayrica cool story, kurgu falan diyenler oldu. malesef gerçek. yaşandı bitti saygısızca.

  • insanlarda işlevini yitirdiği tahmin edilen, altıncı his denen nanenin bundan yüzbinlerce yıl önceki insanlarda çalıştığının göstergesi olduğu iddia edilen uzuv. uzuv değil organ aslında.

  • bütün arabalar durmusken bayağı yüksek bir hızda emniyet şeridinden giden motorcudur.

    sen motorlu taşıt değil misin birader? diğer butun araçlar normal şeritte iken senin ne işin var emniyet şeridinde? uyanık ya..

    o ölseymis çok üzülmezdim.. ata yazık olmuş.

    oradan at değil de bebek arabası taşıyan biri de çıkabilirdi..

    edit: at arabasının karayoluna çıkmaya hakkı yok diyen olmuş.

    karayolları trafik yönetmeliğinde şöyle der.

    --- spoiler ---

    1) trafik: yayaların, hayvanların ve araçların karayolları üzerindeki hal ve hareketleridir.

    2) karayolu: trafik için, kamunun yararlanmasına açık olan arazi şeridi, köprüler ve alanlardır.

    https://www.tsb.org.tr/…ult.aspx?pageid=654&yid=806
    --- spoiler ---

    kaldi ki orada karsidan karşıya geçen bir at arabası değil bir çocuk da olabilirdi.

    velhasıl-ı kelam, atın yolda olmaya hakkı varken motorun emniyet şeridinde devam etmeye asla hakkı yok.