hesabın var mı? giriş yap

  • hâlâ oynanabilen, şu anki hiçbir oyunun aynı keyfi veremediği efsane oyunlardır.

    http://emu-russia.net/en/ linkinde bulunan siteye girerek istediğiniz emulatoru ve romu indirip geçmişe kısa bir yolculuk yapabilirsiniz.
    sitede bulunan romlar orijinal atari dosyalarıdır, emulatorlar sayesinde istediğiniz oyunu orijinal olarak oynayabilirsiniz. hangi emulatoru indirirseniz o emulatoru destekler romları indirmeniz gerekmektedir. yani zamanında sega oyunları oynadıysanız sega, nintendo oyunları oynadıysanız nintendo oynatıcı ve romlarını indirmeniz gerekmektedir.

    ben ne bileyim abi bildiğin kara kutuydu işte diyorsanız, yani hangi emulatoru indirmeniz gerektiğini bilmiyorsanız oynamak istediğiniz oyunları arama kısmında aratın. arama sonuçlarının en üstünde hangi emulator ile oynatılacağını gösteren yeşil renkli bir yazı göreceksiniz (örn: sega genesis/megadrive veya nintendo entertainment system/famicom/dendy/ gibi oynatıcı isimlerini görececeksiniz). arama sonuçlarında oyunların sadece isimleri değil ekran görüntüleride gelmektedir böylelikle heh oynadığım oyun buydu diyip kolaylıkla indirebilirsiniz.

    ben hâlihazırda nestopia 1.40 emulatorunu kullanmaktayım. nes uzantılı dosyaları destekleyen oldukça küçük ve güzel bir oynatıcıdır. ayrıca dosya bölümünden çevirimiçi oyuna tıklarsanız sizinle aynı oynatıcı ve oyunu oynayanlarla karşılıklı olarak oynayabilirsiniz bile.

    nestopia'yı indirmek için;
    http://nestopia.sourceforge.net/

    bu da benden size hediye, içerisinde mario, bomberman, tetris, tank, roadfg, contra, ice man gibi oyunların bulunduğu klasik 1200 in 1 atari kasetimiz ;
    https://www.emulatorgames.net/…/nintendo/1200-in-1/

    linkini vermiş olduğum sitenin (emurussia) arama bölümü oldukça kapsamlı, oyunların orijinal isimlerinin yanı sıra atari kasetlerinde yer alan alternatif isimleri de yer almaktadır. örneğin orijinal ismi tecmo world cup soccer olan fakat farklı kasetlerde capatin maijd ııı, fıfa 97 ınternational soccer, goal 5 soccer gibi isimlerle kayıtlı bulunan oyununuzu alternatiflerden birini yazarak rahatlıkla bulabilirsiniz. benim şu ana kadar bulamadığım oyun olmadı, eğer aradığınız oyunu bulamıyorsanız emin olun sitede yer almadığından değil ismini yanlış yazmanızdan kaynaklanıyordur.

    edit: emurussia sitesi arşiv modunda gözüktüğünden sorun çıkarabiliyor, https://www.emulatorgames.net/roms/ adresinden de oyun indirilebilir.

  • aptallarin en buyuk ozelligi aptalliklari sayesinde dikkatleri uzerine cekip kendi kendilerini ele vermeleridir. bu gereksizin balonunun bu kadar cabuk sonmesi sevindirdi. bakalim altindan neler cikacak daha.

  • delfi** kentinde mukim kahin rahibe. ismini apollon'un oklariyla vurdugu ve derisini tapinagina hediye ettigi python canavarindan alir. tanrilarin nefesinden dogdugu varsayilir.
    tanrilarin ulagi olarak oraclelarini delfi tapinagi'nda bulunan bir çesmede arindiktan sonra verir. dedikleri çogu ölümlü tarafindan anlasilamaz, rahiplerin tercümesiyle iletilir.
    kehanetlerine karsilik delfi kentine nice hediye sunulmustur. ondandir ki, bu kent yüzyillar boyunca essiz hazineler barindirmistir.

  • imar affı kahramanı akp'li hasan kaçan'ın ayin tweetidir. bu sözleri söyleyince koruma zırhı edindiğini düşünüyor olmalı.

    "bazi meşhur muhalifler "seçim zamanında susan sanatçılardan hesap soracağız" buyurmuşlar...
    bu korkutucu ve tırsıtıcı ikaz neticesinde susmayayım ki başıma bir şey gelmesin. o halde;
    yaşasın türk milletinin yüz akı erdoğan!
    yaşasın türkiye'nin büyük lideri erdoğan!"

    link

    hasan senin hesabın ayrı. sen boşver diğerlerini. imar affı reklamında oynayan bir ibişsin sen. utanman ve arlanman yok. utanmaz herif.

  • senesini hatırlamıyorum da deniz ülke arıboğan hanımefendiydi benim yanıma oturan.

    "bismillahirrahmanirrahim" deyince ben duymuş olacak ki;

    - uçak korkusu mu?

    diye sormuştu. diyemedim sizin güzelliğiniz için verilen bir ünlemdi aslında diye.

    ___________________________________________________________________________

    bir diğerinde yıldız tilbe.

    "ben bilmem koltuk numarası falan şu arkadaşın yanına oturcam ben" deyip en arkada tek başıma oturduğum koltuğa geldi. altında renkli bir şalvar vardı, kurdu bağdaşını oturdu ve anlattırdı bana, dinledi 45 dakika boyunca. kahve söyledi bana türk kahvesi. vakit olsa falıma da bakarmış...

    uçaktan inerken koluma girdi, kolumda yürüdü ardından. bir araca bindi ve "nereye gidiyorsun bırakalım" dedi. arkadaş geleceği için reddettim.

    uzun lafın kısası, gönlü güzeldi yıldız'ın da. kendisine hayran olmamak elde değil.

  • video

    'türkiye'nin maldivleri' salda gölü, millet bahçesi inşaatı sürerken renk değiştirmiş..

    siyasal islam kanserdir, salda gölü'nün şu hali de bunun ispatıdır. ülkeyi mahvettiniz allahın yobazları.

    edit: inanmayanlar olmuş. kaynak

  • yemeksepeti'nin bünyesinde sipariş alan restaurantlardan birinin menüsünde "sos istemiyorum" adlı bir ürünün 1 tl fiyat ile satılıyor olması hadisesi.

    görsel

    merakımı gidermek için az sonra vereceğim siparişe 2 tane "sos istemiyorum" ekleyeceğim. 2 tane sos gelirse üşenmem "gelin bu sosları alın, ben sos istemedim" diye canlı desteğe bağlanırım.

    edit: sipariş görseli eklendi.
    görsel

    edit2: pizzacı aradı şimdi. aha dedim "beyefendi siz geri zekalı misiniz?" diyecek.. :)) sodexo çalışmıyormuş, yarın çeksek olur muymuş.. sos konusunu açmadı hiç. fırsatını buldun yapıştır tabii pizzacı, sen de yapıştır amk

    edit3: sipariş geldi, sos yok. değerlendirmem 10-10-10 olacak. teşekkürler yemeksepeti ve pizzacı.*

    edit4: tavuk topları için olan 2 tane ücretsiz sos hakkımı neden kullanmadığıma yönelik mesaj atanlar olmuş. abi ben kendimi ifade mi edemiyorum.. sos istemiyorum.