hesabın var mı? giriş yap

  • özet: yolcu telefonu uçağa binmeden önceki bekleme yerinde bırakmış. uçaktan inip almasına izin vermemişler. bir arkadaş gelip alacak getirecek demişler onu da yapmamışlar. sonra yolcuya bir şekilde kapıyı açmışlar, uçaktan inip telefonu almış ama bu sefer de uçağa geri binememiş yasakmış.

    edit: özetleme tekniğimi soranlar, mit'den geçen hafta yayınlanan "from sparse to dense: gpt-4 summarization with chain of density prompting" makalesini okuyabilir.

  • abilerimin bisikleti aşağıda depoda çürürken ve ben bisiklet sürmek istiyorum diye yırtınırken kimsenin bu isteğimi ciddiye alıp bana bisiklet sürmeyi öğretmemiş olması. yetişkin bir insanken kendi kendime öğrenmek çok utanç vericiydi. ve kendime ait hiç oyuncağımın olmaması. hep abilerimin eski, kırık dökük ve eksik parçalı oyuncaklarıyla oynadım. bir kız çocuğu olarak hiç kızlara ait oyuncağım olmadı.

    edit: ha bir de annemin ben doğmadan yıllar önce yurt dışından aldığı oyuncak ispanyol bir bebek vardı. oynamak istediğimde izin vermezdi. o çok kıymetliymiş, kırılıp dökülmesini istemezmiş gibi davranırdı. yıllarca vitrinde hayran hayran baktım ama bir kere bile oynayamadım. sonra bir gün genç kız olan kuzenim o bebeği görüp “yenge bu çok güzelmiş, bunu bana versene” dedi. annem de “zaten vitrinde durup duruyor, al senin olsun” dedi ve o bebeği kuzenime verdi. o an 10 yaşımdaki halimle içimde hissettiğim sızı hala ara sıra o bebeği düşününce aynı yerden kalbimi sızlatıyor.

  • 10 yıl karate, 8 yıl boks, 3 yıl okul öncesi öğretmenliği yaptım; milletvekili tanıdığı olan herkesi döver.

  • duke üniversitesi mezunudur. computer science ve ekonomi lisansı aldıktan sonra aynı üniversitede mba yapmış. şu an bile baya erkek dominant bi alan olan teknoloji alanında 1990'larda microsoft'ta ürün geliştirme pozisyonlarında çalışmış bir kadın. bill gates'le evlenmese milyar dolar göremezdi diyenler olmuş. milyar dolar olmasa bile milyonları muhtemelen çok rahat görürdü o kariyeriyle. ki o dönem sonrasında silikon vadisi ve apple, microsoft, google gibi firmaların nasıl fırladığını biliyoruz. 90'larda google microsoft yöneticisi olanlar consulting'den parayı kırıyor şu an zaten. kaldı ki kendisi derdi para olan bir kadın olsa vakıf işleriyle yardımseverliğe harcansın istemezdi o kadar parayı. kısacası evet gold digger kadınlar vardır, olacaktır. ama sırf kocası zengin diye her kadına neden gold digger mualemesi yapıyor insanlar anlamıyorum.

  • an itibariyle yaşanmıştır.

    - canım üstünde ne renk gömlek var? (telefonda)
    - hu huuuuu fantaziye gel...
    - ahahahayyyyy ne fantezisi be beyazları yıkıcam, beyaz giydiysen akşamı bekliyim..
    - mavi. mavi giydim ben.