hesabın var mı? giriş yap

  • şaşırmadığım bir haber.

    bir keresinde kahvede eşli king oynarken, mali müşavir arkadaşımız oyundaki ortağının kafasını yanlış kağıt attı diye okey ıstakası ile patlattı. bildiğin kafa patladı, kan revan oldu. okey ıstakasını yan masadan aldı. ıstakasını aldığı adam ise "napıyon kardeşim okeyimi piç ettin" demişti. bunu yapan kişi mali müşavir.

  • sıcakta terlediğimizde terinizi alır tişörtünüz leş gibi görünmez. soğukta sırtınıza rüzgar yediğinizde çarpmaz hasta olmazsınız. yani giymeyenin çok kafası çalışmıyordur artisttir

  • kral katili güncesinin 3. ve son kitabı. yaklaşık 10 senedir çıkması bekleniyor ama hala tık yok.

    hani hamile kadınlar bir yandan çocuğun doğmasına sabırsızlanır ama diğer yandan da gebeliğin yarattığı o bağı ve duyguyu kaybetmek istemezler ya, işte ben de tam olarak böyle hissediyorum. hem aklıma geldikçe bir an önce çıksın istiyorum, hem de son kitap olacağı için okuyup bitirme ve ömür boyu kvothe'nin maceralarından mahrum kalma düşüncesinden aşırı geriliyorum.

    patrick rothfuss'a da kızamıyorum açıkçası, bence o da kvothe ile vedalaşmak ve bu efsaneyi sonlandırmayı kabullenemiyor.

    mükemmel hissettiğiniz, bir daha karşınıza çıkmayacağını, yerini hiçbir şeyin tutamayacağını ve bir gün biteceğini bildiğiniz aşkı yaşamak gibi doors of stone'u beklemek.

  • bbc muhabiri stuart flinders'ın, liverpool'un eski kalecisi tommy lawrence'a, kim olduğunu bilmeden, yaşlıdır hatırlar diye düşünerek, "1967'de goodison park'ta oynanan fa cup 5. turundaki everton - liverpool maçını hatırlıyor musunuz" diye sorması ve efsaneden "i played in it" cevabı alması ile şoka uğramasını barındıran röportajdır.

    bbc reporter accidentally interviews former liverpool keeper

    müthiş bir futbol tesadüfü, inanılmaz eğlenceli bir an. lawrence'ın çocukları, "babamız konuşmayı hiç sevmez, muhtemelen başka bir soru sorsaydınız cevaplamazdı, ama çok iyi oynadığı bir maçı sormuşsunuz" şeklinde konuşmuşlar. neler oluyor hayatta...

  • ben de mesela parasız kaldığım zaman geçici süreliğine sigarayı bırakıyorum. geçen ay çok içtin rita, bu ay sana sigara yok, diyorum. fakat burada sebep de etken de edilgen de benim.

    şu mantıksız olurdu mesela ama değil mi: sigara içiyorum, parasız kalmışım, bu arada bir de çocuğum var. sigarayı bırakmıyorum da çocuğuma "geçen ay çok yedin, bu ay sana yemek yok." diyorum.

    kendine saray yapıp vatandaşının boğazından kısan devlete çok afedersiniz kafam bile girmesin, çıksın gitsin.

    ekleme: başlık başa kalmış.

    açan yanlış hatırlamıyorsam sevojan'dı ve uçuruldu.

    ve yine yanlış hatırlamıyorsam mehmet şimşek maliye bakanı kimliğiyle söylemişti.

  • ortak arkadaşların olduğu durumlarda, "bu dosyaları silmeniz bazı programların çalışmamasına sebep olabilir" şeklinde bir uyarıyla karşılaşılabilir.

  • yapılan bir usta öğretici alımı sınavının, liyakat usulüne yönelik olmasında ısrar ettiği için azarlanıp istifaya davet edilen bir müdürün kalp krizi geçirip vefat etmesi olayıdır.
    link

    edit: ilgili şahsın iddiaları yalanlaması haberi:
    link
    edit2: pervin töre'nin hala görevden alınmaması ve ölen hocamızın resmi dilekçesinin yer aldığı ikinci haber:
    link
    edit3: ekşi sözlük yazarları tepkilerinin, yer aldığı haber:
    link
    edit4: cumhuriyet gazetesi haberi:
    link

  • dışarıda olan işlerini bitirip kendini bir an önce eve atmak ister. ilişki olayının kasıntısına girmez. heyecanı yoktur, öyle sevinmek, şaşırmak gibi reaksiyonlar vermez. yemek yediği zamanlar en keyifli anlarıdır günün. gezmek, sosyalleşmek, yeni heyecanlar bulmaya aman kim uğraşack diyerek karşı çıkar. veya şartların istediği gibi olmayacağına kanaat getirmiştir.

    kısaca üzerine ölü toprağı serilmiş bir gençtir. elini eteğini çekmiştir hayatın getirisinden. nasılsın sorusuna yuvarlanıp gidiyoruz diye cevap verir. kendisiyle ortak yönlerim mevcuttur.