hesabın var mı? giriş yap

  • amerikan gençliğinin kabusuydu bu bi zamanlar. hep beraber pikniğe giderler, mangaldı, karpuzdu, country şarkılar eşliğinde abidik danslardı... tüm ritüeller tamamlanır sıra istopa gelirdi. bob abi kobalt sarısı, helyum pembesi, kuru üstü pilav turuncusu diye çığırınca neye uğradığını şaşırırdı vatandaşlar. zordu tabi...*

  • onlardan biriyim ve aç kalmamak dışında bir hayrını görmedim. aşk hayatında adama kilo aldırmaktan başka şeye yaramıyor, kimse sana sabahın altısında börekli çörekli sofra hazırladın diye daha çok aşık olmuyor. öyle sananlar varsa diye söyledim.

    bir sponsorum da yok ki şöyle bir kafeydi meyhaneydi açayım, hem yiyip hem kazanayım...

  • ingilizce'de "to" ve "for" sıklıkla kullanılan iki farklı önlektir. ikisi de çeşitli şekillerde kullanılabilir ancak benzerlikleri şunları içerir:

    amaç belirtme "to" ve "for" her ikisi de bir amaç belirtmek için kullanılabilir. örneğin "i need a pen to write a letter" (mektup yazmak için bir kalem gerekiyor) ve "i bought this gift for you" (bu hediyeyi senin için aldım).

    zamansal ifadeler her iki önlek de zamansal ifadelerde kullanılabilir. örneğin "i have an appointment at 3 o'clock" (3'te randevum var) ve "i will be on vacation for a week" (bir haftalığına tatile çıkacağım).

    değişim hem "to" hem de "for" değişim anlamı taşıyabilir. örneğin "i traded my car for a motorcycle" (arabamı bir motosikletle değiştirdim) ve "i gave my coat to my friend" (montumu arkadaşıma verdim).

    ancak "to" ve "for" arasındaki kullanım farkları da vardır. örneğin "to" genellikle hareket veya yön belirtmek için kullanılırken "for" belirli bir süre veya amaç için kullanılır. ayrıca "for" aynı zamanda bir kişiye veya gruba yapılan eylemi belirtmek için de kullanılabilirken "to" bu durumda kullanılamaz.

    şunuda buraya ekleyelim. "to" preposition (edat) olarak "to" infinitive yapısında ve "to" phrasal verbs (fiil öbekleri) de kullanılırken "for" isimlerde kullanılır.

  • fetö'den daha az tehlikeli ve daha çok kripto oldukları için bu gruplarla mücadeleyi emniyet değil sosyal medya ve müge anlı yapıyor. sonra da muasır medeniyet, sonra da ahlaklı nesil.

  • tipik muvazaalı boşanmadır. adamın mallarını korumak ve hacze kaptırmamak için ve kendilerini garantiye almak için, borç içinde yüzen ve alacaklılardan kaçmak için usulen boşanan 23458676543245432 türk vatandaşı gibi davranmışlardır sadece.

  • bu akşam münih'teki neue pinakothek'te keşfettiğim ressam. gece resimlerinin önünde öyle bir kalakaldım ki görevliler gelip beni; ''los los kapıyoruz hadi'' diye uyardılar.

    gece manzaralarını, ışığı, hareketi kullanışı cidden muhteşemdi. nerdeyse ağlayacaktım tablolarına bakarken.

    mum ışığı

    akşam pazarı

    aşk mektubu

    ve bu akşam pinakothek'te görüp çarpıldığım tablosu; mum pazarı

    artık zihnimin bir köşesinde petrus van schendel var benim için. büyük bir yeteneği daha tanımış oldum.