hesabın var mı? giriş yap

  • "yeri gelirse, ben müdahale ederim."

    evet, cümle bu şekliyle hiç karizmatik değil, amma velakin buyrun söylendiği yere bakalım:

    bundan 8 yıl evvel, hava harp okulu sınavlarına girilmeye hak kazanılmış ve toplu mülakat aşamasına kadar gelinmiştir. 20 kişilik aday grubu bir odaya alınır, saçma sapan bir konu verilir ve 10lık 2 grup halinde konunun tartışılması istenir. grubun biri konunun bir kısmını ikna etmeye çalışırken, diğer grupda diğer kısmını ikna etmeye çalışır. bu grubuda izleyen binbaşılar, pilot (rütbeleri hatırlayamıyorum) vs. vardır.

    tartışma başlamış ve 10-15dk geçmiştir ama zatı muhterem ben, henüz tek bir kelime bile etmemişim.
    ordan komutanlardan biri bana sorar, delikanlı sen hiç konuşmayacak mısın ?

    ben: "yeri gelirse, ben müdahale ederim."

    sonuç: 19 kişi o mülakatta elendi, ben geçtim. buda ömrü hayatımda verdiğim en karizmatik cevap olarak tarihe geçti.

    edit: gelen bir çok mesajdan dolayı, not düşeyim, hikaye 2002'de yaşanmıştır . ayrıca subay olup olmadığım soruluyor, hayır değilim, bu olayların olduğu son hafta check-up'ta elendim, hikaye sona erdi, bir daha askeriye ile işim olmadı, askerlikte yapmadım, bedelliden yararlandım.

  • benim de desteklediğim görüştür.

    tatlı sevmediğimiz için çorbayı sürahiden içiyoz biz evde.

    edit:bazen pipet kullandığımızda oluyor tabi çorba için.

  • acilen bitmesi gereken saçma sapan davranış.

    hanım kızımız arkadaşlarıyla güzel bir akşam yemeği fotoğrafını paylaşmış, buraya kadar her şey normal. altına yazdığı şey '#bugün #böyle #olsun #dedik #kızlarla #boğazda #yemek #mutluyuz #bizim #aramız #bozulmaz #yıllar #sonra #olsa #bile'

    şimdi öncelikle hashtag'in temel amacı fotoğrafları kategorize ederek insanların istediği kategorideki fotoğrafları bulmasını kolaylaştırmak. ulan madem cümle yazacaksın neden her kelime başına hashtag düşüyorsun? senin ''#böyle'' diye açtığın hashtagi kim aratır, kimin amacı bunu aratırken senin boğazdaki yemek fotoğrafını bulmaktır?

    ve ilginç bir şekilde bunu yapan insanların sayısı maalesef az değil.

    edit: başlığı taşıyan sözlük yönetimine bunun sadece instagramda yapılmadığını, farklı sosyal medya mecralarında da gerçekleştiğini belirtmek isterim. ayrıca ben yazılan hashtagin uzunluğunu değil, her kelimeye ayrı ayrı hashtag düşülmesini belirttim. saygılar.

  • boş derste camdan aşağı ceket atıp alt katta derste olan hocanın bakmasını sağlamak, ceketi köşeye atıp üstünde ceket olan bir arkadaşın üstünü başını silkeyerek yürümesi, hocanın sen atlayan çabuk yukarı gel demesi, üstünü silkeleyen arkadaşın koşarak kaçması, müdür yardımcısının ertesi sabah sırada, dün üçüncü kattan atlayan çabuk kürsüye çıksın demesi.

  • (bkz: öz yurdunda garipsin öz vatanında parya)

    şirketin ceza alması lazım.

    ya da bıraksınlar ceza vermesinler. 31 mart seçiminin tekrarını genel seçimde de yaşasınlar.

    edit: turizm bakanlığı otelle ilgili inceleme başlattı diye haber yayınlandı. bakalım sonucu ne olacak?

    tck 216/2 açık;

    --- spoiler ---

    "halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır."
    --- spoiler ---

    bu parayı alan eleman, değil halkın bir kesimini, tümünü aşağılamış. bununla ilgili hapis cezası alması lazım. hapis cezası alsın ki ibret olsun da başkası böyle aşağılık hareket yapmasın.

    edit 2: bir de tck.122 varmış.

    122- dil, ırk, milliyet, renk, cinsiyet, engellilik, siyasi düşünce, felsefi inanç, din veya mezhep farklılığından kaynaklanan nefret nedeniyle;

    d) bir kişinin olağan bir ekonomik etkinlikte bulunmasını, engelleyen kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır

  • temel sebebi kan dolaşımı bozukluğu olan bir sağlık problemidir.

    diğer nedenleri ise şunlardır:

    - anemi,
    - hipotroid,
    - yoğun stres,
    - anksiyete ve kaygı,
    - şeker hastalığı.

    peki teşhisi nasıl yapılır?

    doktor, kalp hastalığının veya zayıf dolaşımın neden olduğundan şüphelenirse, kalbinizin işleyişini değerlendirmeye yardımcı olacak bir elektrokardiyogram isteyebilir. ayrıca, hangilerinin etkilendiğini görmek için farklı uzuvlardaki kan basıncını ölçtükleri bir ayak bileği-brakiyal indeks metni de yürütebilir. periferik arter hastalığının bir neden olabileceğini bulurlarsa, arterlerinizdeki kan akışına bakmak için bir ultrason isteyebilir.

    ayrıca fiziksel bir muayene yapabilir ve ayaklarınızdaki farklı bölgelere basarak travma veya sinir hasarı belirtileri arayabilir. muhtemelen anemi, diyabet veya hipotiroidizm gibi durumları kontrol edebilen kan testleri de isteyebilir.

    ya da bir diğer sebep olan anksiyeteden şüphelenebilir. anksiyetenin ısıyı uzaklaştırması bu kadar basit değil ama ayak üşümesine aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok farklı kaygı problemi neden olabilir:

    terleme: anksiyetenin ayak üşümesine yol açmasının en unutulan nedenlerinden biri, anksiyeteniz olduğunda düzenli olarak terlemenizdir. anksiyetenin kendisi, vücudunuzda, tehlikeyle karşı karşıya kaldığınızda kaçmanıza yardımcı olacak bir sistemin etkinleştirilmesidir. terleme, vücudunuzu soğutmak için tasarlanmıştır, böylece kaçtığınızda aşırı ısınmazsınız. ne yazık ki, tehlike olmadığı için, sadece terlemeye başlarsınız ve tabanlarınız çok fazla terler ve vücudun diğer bölgelerinden daha fazla soğuk hissetmeye başlarsınız.

    hiperventilasyon: hiperventilasyon kaygısı da kan akışını etkileyerek daha hızlı solunuma yol açabilir. hiperventilasyon kan damarlarının daralmasına neden olur ve bu da kan akışını önemli ölçüde yavaşlatır. ayaklarınıza kan akar ama yavaşladığı için normal durumdan daha soğuk hissetmenize neden olur. ayrıca karıncalanma ve uyuşma da buna eşlik eder.

    artan hassasiyet: tüm ayak üşümesi sebepleri, vücudunuzdaki değişikliklerin sonucu değildir. bazıları zihninizdeki değişikliklerin sonucudur. hassasiyeti arttıran durum budur. kaygı, insanları rahatsızlık hissetmeye daha yatkın hale getirir. bu nedenle ayaklarınız arada bir biraz üşüse de, endişe daha fazla fark etmenize ve hissetmenize neden olur.

    tedavisi nasıl yapılır?

    tedaviler büyük ölçüde ayak üşümesinin altında yatan nedene bağlı olacaktır. genel olarak doktor, muhtemelen dolaşımı iyileştirmek için düzenli egzersiz önerecektir. ayrıca egzersiz, kalp rahatsızlıkları da dahil olmak üzere diğer durumların da tedavisinde veya önlenmesinde işe yarayacaktır.

    hipotiroidizm ve anemi gibi hastalıkların neden olduğu üşümeler de ilaçlarla tedavi edilebilir. doktor, raynaud veya belirli kalp rahatsızlıkları gibi durumlar için kan damarlarını açmaya yardımcı olabilecek kalsiyum blokerleri de yazabilir.

  • merkel'in bir röportajı vardı; "evinizde yardımcınız var mı, kaç kişi" diye bir soru sordular.
    çok net hatırlıyorum "yardımcım yok, bütün işlerimizi eşimle birlikte yapıyoruz" diye cevap vermişti.
    "bu ceketi daha önce giymiştiniz" denildi, "ben devlet görevlisiyim, modacı değilim" dedi.
    bazı ülkelerin oldukları, geldikleri yeri anlamak adına inanılmaz bir röportajdı.
    bu da onun gibi, elbisenin fiyatı zerre anlam ifade etmez kendini bilen insanlar için.
    "itibarın tasarrufu olmaz" gibi sözler, lüks yaşam sevdası vs tamamen geri kalmış ülkelerde oluyor.

  • saat 23.29 editi: arkadaşlar çok şükür kız babasına kavuştu sağ salim bulundu. herkesin çabasına ve emeğine binlerce kez tesekkurler. var olun.

    saat 17.33 editi: babası şöyle demiş: arkadaşlar son olarak istanbul kirazlı metrosda görülmüş sonrasında soğanlık ta. atm den para çekilmiş atım adım takip ediyorum ama bulamadım ben şuan maltepe tarafından karşıya geçecem aramaya kirali soğanlık bölgesinde olanlar dikkatli olsunlar lütfen

    saat 14.00 editi: hala bulamadık, kayıp durumda :(

    saat 01.35 editi: üstündeki kıyafetler: siyah tişört siyah pantolon ve siyah kapşonlu giymiş kapsonun iç kısmı gri, siyah kol kısımlarında beyaz yazılar var kolej hırkası gibi düşünün.görsel
    sosyal medya paylasmak icin görsel de yapılmış https://www.hizliresim.com/qtkzskb

    saat 00.38 editi: arkadaslar hala haber yok ne yazık ki. inşallah bulucaz el birliğiyle
    twitterda da daha çok yayabiliriz https://twitter.com/…tatus/1679234843190624256?s=46

    konuyu up yaparsanız çok sevinirim. aciliyeti vardır.
    acil olduğu için açıyorum. yasaksa modlardan izin rica ediyorum.

    dün saat 17 gibi arkadaşlarıyla buluşmak için evden çıkmış henüz cevap alınamadı kendisinden.

    istanbul maltepe civarlarındaydı en son. gören veya çevrede olan varsa yardımcı olursa çok seviniriz.

    ayşenur kınar - 12 yaşında
    iletişim : +90 532 377 90 39
    görsel

    görsel açılmazla linkle görsel de ekledim.
    https://www.hizliresim.com/lcb8lhp
    https://www.hizliresim.com/gu79pqj

    yeni görsel
    https://www.hizliresim.com/lcb8lhp