• amerikada ya$ayan zenci guruhunun bmw marka otomobillere kendi aralarında verdikleri isim.
  • son derece hoş gözüken latex sunumları hazırlama programı. http://latex-beamer.sourceforge.net/ adresinden erişilebilir.
  • ingilizce'de projeksiyon cihazı için kullanılan kelimelerden biri aynı zamanda
  • latex altinda calisan powerpoint le hazirlanan presentasyondan farkini hemen hissettiriren typsetting language. tez sunumunu bununla hazirlayinca tez haricindeki sorulara da hazirlikli olunmalidir.

    spoiled - ... and that was the end of the presentation. any question?

    hoca - ihmm, yes what exactly did you use to prepare your presentation?

    spoiled - himmm. beamer
  • makale ya da tez latex ile hazirlanmissa, sunum icin mutlaka kullanilmasi gereken sey beamer'dir. copy paste'lerle cok cabuk slaytlar olusturulabildigi gibi, bir cok sunum secenegi de sunmaktadir. nasil kullanilacagina ve sunum seceneklerine dair "manual"ine ve guzel bir "tutorial"a asagidaki linklerden ulasilabilir.

    http://www.ctan.org/…beamer/doc/beameruserguide.pdf

    http://www.math.umbc.edu/~rouben/beamer/
  • scientific workplace'de de gerekli güncellemeler yapıldıktan sonra kullanılabilen sunum hazırlama programı.
  • basit bir sunumu yapmak için bile beamer kullanmaya zorlanıyorsanız, sunum yapma zevkini işkenceye çeviren alet. işin ironik kısmı yapmam gereken sunum "nasıl başarılı bir sunum yapılabilir?" ve researchlerde bulduğum ilk madde;

    "use a good presentation-building tool, like ms powerpoint. avoid latex, except for slides with formulas"

    ben daha ne diyeyim...
  • alm. projektör.
    bu almanlar bazi ingilizce kelimeleri alip ilginc sekilde kullaniyorlar.
    misal, cep telefonu icin normalde almancada olmayan "ingilizce" handy kelimesi kullanilir. ingilizce'de handy; kullanisli, el altinda duran, avantajli vs. anlamlarina gelir. allah icin cep telefonu icin güzel bir isim aslinda. ama almanlarin ingilizce bir kelimeyi alip bu sekilde anlam kaydirmalari da ilginc.

    beamer da bunlardan biri. bazi argo anlamlari disinda (bir de kriket oyununda bir anlami varmis) sözlük anlami bulunmayan bir kelimeyi alip, projeksiyon cihazina isim vermisler.

    ilginc cidden.
  • beamer ile hazırladığınız sunumları gören microsoft kullanıcıları, konuya, "bu renkleri böyle nasıl yaptın?" "içindekiler kısmını buraya nasıl koyuyorsun?" "en yeni ofis böyle demek, hemen ben de yükleyeyim" "acrobat ile sunum da mı hazırlanıyor?" ve benzeri komik yorumlarla yaklaşacaklardır. hazırlıklı olun.

    edit: imla
  • (bkz: bimmer)
    (bkz: beemer)
hesabın var mı? giriş yap