73 entry daha
  • bunu sevdiysen... (bkz: beastly/@pandayavrusu)
  • çok şükür 2017 fotokopisi de eksik kalmamış olan masal.
    https://www.youtube.com/watch?v=ovw_l8stu5e

    yıl olmuş 2017... bu vakte kadar klasik masal evrilip çevrilmiş; gotik, fantastik allah ne verdiyse şekilden şekle sokulmuş ama bir kerecik bile "masal bu ya bir kere de kız tarafı 'tövbe bismillah' bir tip olsun; sırf iç güzelliği nedeniyle eli yüzü düzgün, iyi karakterli ve iyi kalpli bir erkek tarafından sevilsin" denmemiş arkadaş! yazar madam gabrielle–suzanne de villeneuve mezarında ters dönmesin diye hikayenin aslına titizlikle sadık kalınmış zaar*.
    masalın yazılmış, çizilmiş ve çekilmiş her versiyonunda; eli yüzü düzgün, iyi huylu, iyi kalpli, çilekeş, karşıdakinin tipine ve triplerine bakmaksızın ısrarla bir umut ışığı bekleyen, aşık olmaya azmeden, sabreden taraf hep kız tarafı. yazuktur!

    ayrıca masalda koskoca şatoda ihtişamlı zenginlik içinde yüzen boğa boynuzlu, aslan görünümlü, aslan sesli*, gizemli, ilgi çekici, güçlü ve dev adamın "vay hayvan vay-çirkin-canavar-ucube- ooyy kaç kaç!!!" diye kaktırılmaya çalışılması da ayrı alemdir. aslan suratlı ve pençeli değil de 746 ayaklı çiyan görünümlü olsa... ihtişamlı zenginlik içinde yüzmüyor da pislik içinde sürünüyor olsa... boğa boynuzlu değil de hamamböceği antenli falan olsa... aslan görünüşüyle bütünleşen, fısıltıda bile güçlü ve etkileyici bir sese değil de sinir edici sivrisinek vızıltısına sahip olsa... bak al sana öz hakiki ucubeli hayvan*. buyur bekle, tanısan seversin belki... yok tabii masalda bile yememiş böyle bir şey. sadede gelecek olursak; biri* güç, diğeri* hem güç hem estetik sembolü iki hayvanın devleştirilmiş, insanlaştırılmış kombinasyonundan "çirkin" çıkmaz arkadaşım, çıksa çıksa "mitolojik tanrı" çıkar. kız da zaten buna vurulmuştur. ilk görüşte "oyy tipe bak, korktum kaçayım" tribiyle basıp gidip sonra güya başka nedenlerle şatoya tıpış tıpış geri dönmesinin, her eziyete sabırla katlanmasının, beklemesinin asıl sebebi güçlü görüntünün cazibesidir *. bin yıldır "bu masal iç güzelliğinin öneminden bahs..." diye uyuyanları uyandırayım dedim.

    not: fransızca ve ingilizce didikleyemediğim için masalın en eski, orijinal halini bilemiyorum, belki oradaki "beast" görkemli değil de tiksinç bir hayvan olabilir. ancak yakın tarihli yazı, dizi, film ve çizgi film versiyonlarındaki "beast" tiplemesine bakacak olursak eyyorlamam yukarıdaki şekilde.
  • 2017 filminde bir casting sıçızlaması yaşanmış.

    taşradan büyük şehre tıp okumaya gelmiş, devlet yurdunda kalan, özünde bencil, fettan, hırslı, beleşçi, çıkarcı, polemikçi, içten pazarlıklı biri olmasına rağmen arkadaş ortamlarında sevilen, ince ve büzük dudaklı, uzun ve sivri çeneli, cılız saçlı, cılız vücutlu, fitne fucür bakışlı, kısık gözlü, sinsi aslı veya yumuşak g'siz tuba rolüne cuk oturabilecek bir tip olan emma watson cimcimesini tutmuş "belle" yapmışlar.
    bu anlamda belle, the beast'ten daha korkunçlu olmuş. yukarıdaki misale ek yapacak olursam; yurtta görsem kaçarım yani o derece...

    gossip girl'de cadı blair rolüyle tanıdığımız leighton meester bile emma'nın yanında pamık prenses gibi kalıyor.

    fanatik disney'ci olarak filmi mutlaka seyredeceğim ancak emma'nın korkunçlu suratına nasıl katlanacağımı bilemiyorum şu an.
88 entry daha
hesabın var mı? giriş yap