• haruki murakami'den bizler icin buz adam oykusunu cevirmis, cok da guzel olmus.
  • behlül dündar, kitaponerisi.com'da kişisel bir çabayla üretimde, sunum da. bilinenlerin dışında, ötesinde sunumda. bu çok özel bir incelik, örneği sınırlı. alışkanlıkların dışına çıkmak,"diğerlerinden de" haberdar olabilmek için bakınız, baktırınız.
  • nam-ı diğer " ispanyol / latin edebiyatına dair her şeyi bilen adam".

    ne zaman bir yazar ya da kitap adı sorsam doyurucu açıklamalar yapar, çok da alçak gönüllüdür, sayesinde çok iyi kitaplar okudum, çok iyi yazarlar tanıdım. keşke daha çok yazsa...
  • rüyasında kimi görmüş bilmesem de
    ağzından yanlışlıkla dökülmüş olacak
    'kitap ya mübarek insan' deyivermiş
    ardından kitaplarla sarmaş dolaş olmuş
    bir başka evliya çelebi, kitap gezgini.
  • lafı hiç dolandırmayacağım: ben bu adama aşırı hayranım arkadaşlar. iyi ki onu tanımışım diyorum her gün. gördüğüm yerde de hemen sarılıyorum ona, yanaklarını sıkıyorum ve "behlül var ya sen delisin!" diyorum.

    kitap okumayı herkes seviyor da parası ve gücü olsa da herkesin yapamayacağı şeyleri bu adam kalkıp tek başına yapıyor ya daha da çok seviyorum ben bu acayip adamı.

    kimsenin gücüne gitmesin, her biri bir patek philippe veya 1968 doğumlu bir kurmalı zenith saat kadar çok değerli kitaplar yayımlıyor!

    bir kapak için aramızdaki saat farkına bakmadan başka bir memleketten kendi gibi bir deliyi buluyor ve onunla anlaşmayı başarıyor!

    kimsenin bilmediği yazar isimleri var hafızasında ve laf arasında masaya bir bibliyografya bırakıyor birden afallıyorsunuz!

    bir konuyu sırf ondan önce doğduğu için enis batur'un aklına gelmesini kabullenemeyip sinir krizi geçiriyor ve onu düelloya davet ediyor!

    sevdiği zaman coşkuyla seven bir adam, takıntılı bir adam. bütün iyi ressamlar gibi, bütün iyi fotoğrafçılar gibi bir şey yapıyorsa iyi yapmak istiyor ve bütün iyi yayıncılar gibi sadece onu heyecanlandıran kitapların peşinden gidiyor.

    onun çıkarttığı her kitap bir mucizedir. gözlerine baktığınızda veya bir hadula bir kâğıt ev derken ruhunuza yaydığı enerjiye şaşırır kalırsınız.

    "edebiyattan hiç anlamıyorum ben" diyen adamları beş dakika sonra cortazar hayranı yapabiliyor.

    çok zengin bir adam olmasını istiyorum, öyle ki gönlünden geçen her kitabı onun yayınevi çıkartsın sadece ve onun kitaplarıyla raflarımız dolsun, aklımız ruhumuz şenlensin.
  • yayıncılar içinde kraldır.
  • allen ginsberg'in ''pekin'de doğaçlama'' adlı şaheser şiirini türkçeye kazandırdığı için kendisini her zaman hatırlayacağım çevirmendir. teşekkürler, çok teşekkürler.
  • muhteşem bir yayıncı behlül dündar. kitap seçimleri, kapakları ve kendisi kadar muhteşemdir. en son aeneis’in kapağında çıkardıkları muazzam işi gördükten sonra, bu işe iyi bir zaman hasrettiğini de anladım. saygı duyuyor, hevesle takip ediyorum. (bkz: jaguar kitap)
  • kendisiyle birkaç yıl önce yapılmış bir söyleşi şuradan okunabilir.
hesabın var mı? giriş yap