• adana'nın pozanti ilcesine baglı, kucuk bir yerlesim yeri. 20. yuzyil baslarinda almanlarin bagdat demiryolu yapimi sirasinda santiye olarak kullandiklari bölge.
  • varda köprüsünün yapımı sırasında alman işçilerin dediğini anlamayan türk işçiler hep "bilemedik" derlermiş. belemedik adı ordan kalmış.
  • aynalı beşikte ağlayan bebeğin neden ağladığı sorulunca anasının verdiği cevap.

    vay be editi: çıraklık öncesi eserlerimden, bakmaya kıyamamakla birlikte ne düşüneceğimi bilemedim.
  • küf filminde gördüğüm ve merak ettiğim köy.
  • pozantı 'dan on dakikada ulaşılan, yazı ayrı sonbaharı apayrı güzel olan huzur verici muhteşem vadi
  • günübirlik bir gezi grubuyla gittiğim doğasına hayran kaldığım bir yer. özellikle sonbahar mevsiminde gidilirse çok güzeldir. yaprakların her rengini bulabilirsiniz.
  • --- spoiler ---

    belemedik isminin hikayesi istanbul-bağdat-hicaz demiryolu inşaatı tarihinde belemedik ismi önemli yer tutar. 1900’lü yılların başında başlayan toros tünelleri inşaatı tam 20 yıl sürer. 12 km’lik bölümde tam 22 tünel açılır. o tarihlerde karşılıklı çalışan işçilerin açtıkları tüneller bazen birbirini görmediği için türk işçiler “bilemedik, bilemedik” diye feryat edince alman vatandaşları da buna karşılık “belemedik, belemedik” şeklinde karşılık vermişler. türkiye’nin en güzel doğa görüntüsüne sahip bu yere ise almanlar tünellerdeki şaşırmalarının simgesi olarak belemedik ismini koymuşlar.
    --- spoiler ---
    belemedik vadisinden 2-3 sefer araçla geçtim ömrümden ömür gitti.
    tarihi oyma tünelden ve uçurumların kenarından araçla geçişim.
    uçrum ve oyma tünel.
  • --- spoiler ---

    türkiye'nin en güzel doğa görüntüsüne sahip bu yer

    --- spoiler ---

    yok ebenin bişeyi dedirtmiştir. klasik bir türkiye mekanı olarak overrated 'dir. sonbaharda uygun zamanda giderseniz çınar ağaçlarının yapraklarının sararmasını vs görebilirsiniz ama pek de bir olayı yoktur. her taraf moloz dökülmüş bir biçimdedir ve kum yığılmış bir alanda tarihi binaların güzellikleri yanında insanlar mangal yapar. bunu bilerek gidin sonra hayal kırıklığı yaşamayın.
  • belemedik festivali sebebi ile ziyaret ettiğim görsel cennet.pozantı'da otelde kaldığım için bugün 1 istasyon ötedeki belemedik'e erciyes ekspresi ile ulaştım.belemedik durağına gelince bütün vagon burada indi hatta bütün tren vagonları diyelim buna.beldenin ulaşabileceğiniz her yeri doğa severseniz görsel cennet gibi toros dağları,çakıt suyu,tarihi bina kalıntıları,sararan yıllanmış ağaçlar ve 20 numaralı tünel.akşam dönüşte tren beklerken yukarıdaki arkadaşımızın anlattığı gibi demiryolu emeklisi abimizle bende sohbet ettim ve rötar yapan treni bekleyen diğer gruptaki gençleri ve aileleri lojman bahçesinde misafir ederek çay ikram etti.doğa ve fotoğraf severlerin mutlaka görmesi gereken bir yerdir bu yeryüzü cenneti.
  • şu anda oraya doğru yol aldığımız, doğasını merak ettiğimiz bir pozantı köyü,
    edit: mükemmel doğanın içinden geçerek(varda köprüsü dahil) buraya vardık, inanılmaz bir kalabalık var.
hesabın var mı? giriş yap