• yazın staj yaptığım şirket...
    genelde hidroelektrik santraller üzerine yoğunlaşmışlardır ama denizli sınırına yakın bir yerde jeotermal santralleri de mevcuttur. şirketin genç mühendislere ve mühendis adaylarına yaklaşımı* takdir edilesidir...
  • bünyesinde, aydem, bereket jeotermal, elsan adında 3 grup şirketini barındıran enerji şirketidir.

    yönetim kurulu başkanı ceyhan saldanlıdır.
  • aydın, denizli, muğla'nın (adm edaş) ve izmir, manisa'nın (gdz edaş) elektrik dağıtım şirketlerinin sahibi olan şirket.
  • bloomberght haberine göre borç yapılandırması için bankalarla görüşmeye başlamış olan hesçi.

    --- haber ---

    haber

    bereket enerji'nin borç yapılandırması için bankalarla görüştüğü belirtildi.

    borç azaltmak için varlık satışı planladığı belirtilen bereket enerji'nin 4 milyar dolar civarı borç için görüştüğü bildirildi.

    konuya ilişkin bilgi sahibi kaynaklar, şirketin göktaş ı ve göktaş ıı isimli iki hidroelektrik santralini satmak üzere yapı kredi yatırım değerler a.ş.'yi istihdam ettiğini belirtti.

    --- haber ---
  • yapilandirma isinde 4 milyar dolarla ben de varim demistir. (bkz: #78861336)
  • tek tek gidiyorlar geçmiş olsun bu yapılandırmalar halktan çıkacağı için sorun yok yola devam
  • "1995 yılında iki mühendis tarafından kurulan bereket enerji grubu, 2000'li yıllara kadar çok küçük ölçekli bir firmayken elektrik sektörünün serbestleşmesiyle birlikte önce küçük hidroelektrik santral yapımı, ardından da kamudan aldığı elektrik santralleri ve dağıtım bölgeleriyle büyüdü. grubun mali gücünün çok ötesinde enerji sektörüne yönelik teşviklerden ve bankaların kamu desteklerine de güvenerek açtıkları yüksek tutarlı kredilerden yararlandığı ...
    . . .
    4 milyar tl borcu bulunan, ülkenin enerji devlerinden bereket enerji grubu, borçlarını ödemek için varlıklarını satmaya başlıyor. bereket enerji grubu, 2000'li yıllarda bir tarafında kamu desteği, diğer tarafında bankaların bonkör kredileriyle kurulan enerji 'saadet zinciri'nin en hızlı büyümüş gruplarından biri oldu. çok büyük tutarlara ulaşan borcuyla zincirin ilk kopan halkalarından biri haline gelmiş görünüyor. "

    http://haber.sol.org.tr/…n-ilk-kopan-halkasi-242007
  • "...son 16 yılda enerji sektörü özelleştirmelerinden en fazla nemalanan gruplardan biri olan bereket enerji, elektrik dağıtım bölgeleri ve üretim santralleri özelleştirmelerindeki en iştahlı sermaye gruplarından biri oldu.

    grubun dört milyar doları aşan banka borcu için yeniden yapılandırma girişiminde bulunduğu biliniyor. yatağan termik santrali'ni aldıktan sonra kazaya konu kömür taşıma bandı ve diğer bölümlerde gereken yatırımların yapılıp yapılmadığı, raylı sistemin üst limitten fazla yüklenip yüklenmediği gibi sorulara henüz tatmin edici bir yanıt verilmemiş."

    http://haber.sol.org.tr/…lismalari-yapilmadi-243314
  • dün itibariyle; 9 banka ile olan 4,6 milyar dolarlık kredisini yapılandırdığını duyuran şirket.

    link
  • borçlarını yeniden yapılandıran ve 2020 yılında borsaya girecek olan denizli merkezli şirket.
hesabın var mı? giriş yap