• lise son sınıfta, bütün sınıfı zorlamış hepimizde moral bozukluğu yaratmış bir soruydu. geçen gün nette gezerken yine karşılaştım ve bu sefer sahip olduğum az buçuk yazılım bilgisi sayesinde çözebildim. şöyle bir şeydi:

    "5 kişi ve 1 maymun ceviz toplamaya gidiyorlar. cevizi topladıktan sonra dönüş yolunda herkes uyuyor. uyuyanlardan birisi uyanarak kalkıyor ve cevizlerden birini maymuna veriyor, diğer cevizlerden kendi payına düşen kısmı kırıp yiyor ve yatıyor. ardından ikinci kişi kalkıyor ve cevizlerden birini maymuna atıyor, diğer cevizlerden kendi payına düşeni birinci kişinin aldığından habersiz olarak ayırıyor ve yiyor. ardından üçüncü kişi kalkıyor.

    o da cevizlerden birini maymuna veriyor ve diğer iki kişinin kalktığından habersiz cevizlerden kendi payına düşeni kırıp yiyor. diğer iki kişi daha aynı hareketi tekrar ediyor. en sonunda hepsi birden uyanıyorlar ve kalan cevizlerden birini maymuna veriyor ve geri kalanını 5 eşit parçaya ayırarak paylaşıyorlar.

    buna göre başlangıçtaki ceviz sayısının en küçük değeri kaçtır?"

    kaynağı da bulduk:
    http://arsiv.zaman.com.tr/2002/03/19/egitim/h3.htm
  • çözümünü elle yapmak isteyenler şu adrese bir göz atabilir. çözümünü görünce bile insanın sinirinin bozulması söz konusu.

    çözüm (düzgün görebilmek için karakter kodlaması türkçe (windows-1254) olarak seçilmeli.)
    http://arsiv.zaman.com.tr/2002/03/26/egitim/h7.htm
  • benim çözmek için kullandığım ve çok verimli olmadığını düşündüğüm php kodu şu şekilde:

    for($a[0]=1;$a[0]<20000;$a[0]+=5)
    {
    for($i=0;$i<6;$i++) $a[$i+1]=(4*$a[$i]-4)/5;

    if(is_integer($a[6])) print $a[0]."\n";
    }
  • (bkz: alternatif porno film isimleri)

    hem de hayvan da var arada, çifte kavrulmuş.
hesabın var mı? giriş yap