• bilgisayar oyunlarının insanları geri zekâlılaştırdığı âşikâr. günümüz gençliğindeyse sokak oyunlarını terk etmesi ve spordan uzaklaşması el becerilerini ve pratik zekâyı gerilettiği âşikâre.

    özellikle öldürme üzerine kurgulanmış oyunların amacı ne? bir arkadaşınızın günde 2 saat hayalinde adam öldürdüğünü ve bundan keyif aldığını söylese bakışınız ne olur? veya bundan 50 yıl önce karşımıza bir anda adam öldürme üzerine kurgulanmış oyunlar olsaydı, düşünceniz ne olurdu?
  • orijinal mal beyanı.
    tam gerzek amınakoyim bu tipler.
    günümüz çağinda neden son teknoloji telefon kullanip hizli trenlere ihtiyaç duyuyorsun bre mal don giyme yaprak tak ozaman.
    ütü kıyafet düzleştirmek için yapıldı. sen onunla sosisde pişirebilir ya da bir insanıda yaralayabilirsin.
    bir oyuna 700 tl veriyor insanlar ( fiyati ayri mesele )
    senin izlediğin siçmik dizilerden kat ve kat daha fazla yatırım ve ekip var arkasında.
    gidip de 5 yaşindaki bebeye gta da roketle adam vurmayı sağlicak ortam yaratırsan suç oyunda değil sende.
    ben her gün siktiğimin istanbulunda adam kesmiyorsam akşamları bo4 de kestiğim adamlar sayesindedir.

    millet 31 de çekmesin tuttuğumuzu sikelim amk.
    eskiden pornoda yoktu bak erken boşalma arttı.

    koyim böyle kafalara afedersin.

    notella;iett de yazildi edit gelecek.
  • oyunda birisini öldürmekle gerçekte öldürmek arasında farkı anlayamayacak kadar kıt birine cevap vermek ne kadar mantıklı bilmem ama dayanamadım yine (link içeriği: bu konu hakkında yapılan araştırma)

    al oku la
  • bilim kurgu filmleri gibi bilgisayar oyunları da geleceği şekillendiren gençlere ilham kaynağı olmuştur.
  • ülkemizde bilgisayar,konsol vb. gereçler çıkmadan önce yetişen nesiller çok mu akıllıydı?

    "bilgisayar oyunlarının insanları geri zekâlılaştırdığı âşikâr" gibi iddialı bir cümleyi buraya taşıyorsanız eğer bu iddia üzerine insanların önüne bilimsel bir çalışma koymanız lazım.

    fps,rpg,strateji hatta spor oyunlarında bile taktik ve zekanın ne kadar önemli olduğunu oynayanlar anlayabilir.
  • âşikâr ve âşikâre kelimelerini iceren bir beyan. a harfini klavyede sapkali yazmak icin harcadigin vakti keske daha faydali kullanabilsek.

    video oyunlari yas degerlendirmesi olan urunler. ufacik cocuga adam oldurmeli, kanli oyun oynamasina izin veren aileleri elestirin. video oyunlarinin hizli karar verme ve strateji gelistirme uzerine etkileri uzerine milyon calisma var. oturup okusaniz bir tanesini bile yeterli oysa ki.
  • küçük yaşta rpg veya football manager oynayıp iyi bir ingilizce edinmiş çevremde bir sürü adam var. ilkokul + lisenin 12 yılda veremediği yabancı dili bilgisayar oyunlarından öğrenmişler. bazıları kapağı ingiliz dili ve edebiyatı bölümüne atmıştı zaten.

    ülke diplomalı diplomasız işsiz kaynıyor, dil bilen adam ise her türlü okuyup iş bulup kendini geçindiriyor.
  • kusura bakmayın da bu dünya bilgisayar oyunları yokken 2 dünya savaşı ve haçlı seferlerini gördü. hiç bik bik ötmeyin bilgisayar oyunları diye.
  • bilgisayar oyunlarının değil, bir oyunun etkisinde kalıp, oyun ile gerçeği ayırt edemeyen, şiddete başvuran psikolojisi bozuk dalyarakların yasaklanması gerekir.

    dalyaraklar yasaklansın !

    hızlı çok aşırı edit: yeni zelanda'daki dalyarağı da kınıyorum. ananı sikeyim dalyarak.
  • daha saçmasını duymadığım önerme.

    bakın şimdi size bunu maddi olarakta açıklardım ama ona sonra değineceğim.

    bilgisayar oyunları, içerisinde bulunduğunuz hayattan farksızlardır. nasıl yaşamda bazı kurallar var ise orada da varlardır.

    kendi içlerinde özellikle rpg oyunlarda yaratılan evren, tamamiyle kendi kurallarını ve içeriklerine sahiptir.

    bunu ortaya çıkarabilen birisine saygı duymak gerekirken yasaklansın demek abestir.

    kişilere zararlı oyunlar var mı? hep oldular ve gerektiği gibi yayınlanmaları durduruldu.

    fakat sen kalkıp, oynayan kişinin analitik zekasını geliştiren, yaratıcılığını artıran ve bunlar ile birlikte kendisini günümüzün olmazsa olmazı bilgisayar dünyasına sokan oyunlara laf edersen bir terslik var derim.

    her oyunun mekaniği başkadır tabi eyvallah fakat sadece satırlardan ve noktalama işaretleri ile ortaya çıkan bir ürüne hayranlıkla bakmamak sadece gerçeği kendi gözlerinde perdelemektir.

    veya bu sektöre katkı sağlayan grafikerler, ses sanatçıları gibi insanların yeteneklerine saygısızlıktır.

    ve en basiti ise, insanların kendilerini mutlu hissettiği, yer yer gerçek dünya ve onun kurallarından sıkılıp girdiği oyun atmosferinde elde ettikleri rahatlama hissini nasıl birisinin elinden almak istersin bu ayrı bir ilginç nokta.

    yine sözlerim her oyun için geçerli değil ama başarılı bir hikayeye sahip oyunu oynamak, adeta güzel bir kitabı okurken onun tam içinde olmaktır. tek farkı kitabın gidiş noktasını senin de belirleyebilme şansındır ki bunun için dünyaları değişmem.

    kısacası, oyunlar güzeldir.
    genç yaştaki insanlar tabiki vakitlerini bazen gereğinden fazla ayıracaklar haklısınız ama bu onların düşünce ve algoritma kurma veya anlama yeteneklerini geliştirecektir.

    düz mantık ile de şu; oyun oynayıp kimseye zarar vermeyen bir bireyi, oyundan ayrı bırakıp gerçek hayatın saçmalığı içerisinde kötü maddeler veya hayatlara yönlendirmek acımasızlıktır.

    bırakın insanlar eğlendikleri şeyleri yapsın, izin verin mutlu olsunlar.

    son olarak oyunlar sadece eğlence amaçlı da değillerdir.

    özel eğitim gereken çocuklar için zamanında birden fazla oyun tasarlayan birisi olarak söylüyorum, onların oyununuzu oynadığındaki gülüşleri her şeyden önemli ve mutlu edici.
hesabın var mı? giriş yap