• başlık açan yazarın yanlış ilaçtan kafa yaptığı gerçeğini günyüzüne çıkarmıştır
  • bilimi gereksiz ve işlevsiz gören kimdir? el cevap, efsanelere inanan, her şeyin aniden olduğunu düşünerek düş yetmezliğine kapılan, mucize gibi metafizik normlara sığınan kimsedir. efenim, gerekçe olarak sunduğu; kansere tedavi, madde altı parçacığı, uzay... gibi utanmaz gerekçeler sunmuş. oysaki, madde dediğin bilimin yıllarca üzerine araştırmalar yaparak vardığı gösterimdir. sen madde diyorsun da sana o dedirtmeyi sağlayan bilim ta kendisi. ya o gözü yaşlı kanser anlayışın. çok ürpertici geliyor insana. neyse, bilim birikimli ilerler. kesin sonuçlar sonradan bulunan parametrelerin varlığına kadar devam eder. kanser gibi bazı hastalıklara tam anlamıyla tedavi bulamamış olsa bile, tömür, prostat, çiçek, tifo gibi katliamlar yaratan hastalıkların nedenini bulmuş ve kayıpları minimize etmişdir. bilim, bildikçe bilinen bir sanattır.
    (bkz: beyin yetmezliğinin belirtilerine tedavi amaçlı deyişler)
  • bilim biraz daha biliyor da
    tarihi çok eskiye dayandığı halde tıbbiye pek bi bok başaramadı.
    penisilin, antibiyotik, organ nakli, açık kalp ameliyatı, mikro cerrahi, bitakım aşılar zartlar zurtlar falan, eyvallah.
    ama ben sağlık şeyinde şunu hep duydum,
    sebebi bilinmeyen,
    neyin yol açtığı bulunamayan,
    şimdilik çaresi olmayan,
    ilacı henüz çıkmayan,
    hunharca kronik...
    bunlarla dolu.
    50 asır olmuş.
    yapa yapa bunu mu yaptın yani.
    sağlık sektörü çalışanlarının yaşadığı mesleki çileye çok saygı duyarım kimse bitarafından annamasın.
    ilaç sektörü paranın amına koyuyor.
    ama tıp,
    ceptelefonu ve otomobil teknolojisinin yanında yolda yaya.
  • beyin bedava dedikleri bu olsa gerek
  • bu başlığı açan kişinin aslında hiç bir şey bilmediğini yansıtan söz öbeği.
  • adam konuyu sıcak tutmaya çalışıyor he deyip geçin, bilim senin gibiler için çaresiz.

    edit: adam kaçtı gençler entryi sildi. yazdığı entry de şöyle belirteyim "bal gibi de doğrudur", sonra gelip bana ne anlamsız entry demeyin.
  • çok doğru.
    bilim hiç bir şeydir oysa akebenin prof.ları her şeydir.
    hz. nuh!a cep telefonu kullandırıp, koca burunluyu google mucidi ilan etmişlerdi.
    evet ya gerçekten ne kadar sığır soysuz ahlaksız akılsız beyinsiz izansız ve hatta allahsız varsa hepsi aynı şemsiye altında toplanmış.
    bu kadar ağır cehaleti ve ondan nemalanmanın hesabı mutlaka sorulur bir gün.
  • sonuna kadar katıldığım düşünce. özellikle saglık alanında bilim çuvallamış durumda. kemoterapi denen aptal tedavi, halâ standart tedavi yöntemi olarak kullanılıyor. umarım kısa sürede hastalara uygulanabilecek daha düzgün bir tedavi şekli bulunur.

    edit: kanserin en eski tanımı (kanser kelimesi kullanılmamasına rağmen), mısır’da ve yaklaşık m.ö. 3000' de yapılmış. edwin smith papirüsü olarak adlandırılan ve travma cerrahisi ile ilgili eski bir mısır kitabı parçasının bir kopyası. burada, ateş matkabı adı verilen bir alet ile tümörler ve göğüs yaraları yakılarak tedavi edildiğine dair 8 vaka açıklanmaktadır. yazıda, hastalık hakkında, “bir tedavisi yoktur” diye bahsediliyor. bu bilgiler ışığında özellikle tıp inanılmaz hızlı ilerlemiş görünüyor!!!
  • 6 örnekle koskoca bilim camiasını bir anda çöktüren tanım. cern'de adamlar işlerini bırakmış ağlaşıyorlarmış o derece.
hesabın var mı? giriş yap