• avrupa birliği tarafından yüksek kalite ödülü tarzı bir şeye layık görülen bölümdür. boğaziçi üniversitesi ile beraber aynı ödülü alan tek bölümmüş. bu ödül, bundan sonra ab kaynaklı çeviri işlerinde sadece boğaziçi ve bilkent mezunlarının kayrılması anlamına geliyormuş.
  • okul içi kodu trin'dir, ayrıca iki senelik ets'den mezun olanların dikey geçişle kapağı attıkları bölüm...
  • hocalarının yaş ortalaması 75 olan, dışı seni içi beni yakar tarzda bir bölümdür.
  • hazırlık sisteminin nasıl işlediğini algılayamadığım bölüm. bir yıl ingilizce, bir yıl fransızca olmak üzere iki yıl ve bunlar da sınavla geçilebilir şekilde mi, yoksa ikisi beraber bir yıl ve bir tanesi için el mahkum iki dilde de hazırlık okunacak şekilde mi? hakkında online bulunabilecek yararlı ve etkili bilgilerin içinden bunun eksikliği oldukça gözüme çarpmakta.

    edit- iki yıl üst üste ve ikisi de sınavla geçilebilecek şekildeymiş. cliff racer'a teşekkürler.
  • kapısında "öğrenciler giremez" türü bir yazı yazan tuvaleti vardı.
  • çeviri bölümü değildir. bünyesinde boktan bi üniversitede çeviri eğitimi alıp da aktif olarak çalışan "faux-calar" 1-2 tane falan, onlar da tam bi vaka-i facia. ciddi ciddi çevirmen olmayı düşünen gitmesin. bi de 1 senede boktan bi hazırlık programında öğrendiğin dilin çevirmenliği mi olur, git allasen*. ayrıca sabit özönder isminde, kız öğrencileri taciz ederken odasında karısı tarafından defalarca basılmış, nemfomanyak bi sosyopata öğretim üyesi kisvesi altında kol kanat germiş, uygulamalı yabancı diller okulu yöneticiliğine de yapan(üstelik bi de göyya kadın olacak, kadınlığın yüz karası) tanju inal isminde bi bölüm başkanı da vardır ki dillere destannnn yani amman diyim... ne kadar sosyopat ve psikopat spektrumunda tip varsa özel olarak toplanıp bi tabakta servis edilip zorla yutturulmaya çalışılan bi zıkkım deryası kısaca. sado-mazo eğilimleriniz de yoksa, akıl sağlığınızdan da memnunsanız genel itibariyle uzak durulası.
  • bölüm başkanı olan füsun ataseven'in https*görevden ayrılması, tabiri caizse atılması (bkz: https://www.instagram.com/p/cp5hii5rijt/) sonrası son günlerde öğrecilerin taciz iddialarıyla çalkalanan bölüm.

    özetle birden fazla öğrenci, bölüm hocalararından biri olan elvin abbasbeyli (ekşi'de adına açılmış bir başlık yok, kıdemli ekşi yazarlarını göreve davet ediyorum) tarafından taciz edildiklerini ancak şikayetlerin rektörden önce bölüm başkanı füsun ataseven'e gittiğini ve kendisinin de olayların üstünü itinayla kapattığını ifade etti.

    okul yönetimi konuya ilişkin resmi bir açıklama yapmadı. bunun yanında okul yönetiminin iddialarda adı geçen bu iki isme herhangi bir hukuki/cezai yaptırım uygulamadan (bununla ilgili bir açıklama da henüz gelmiş değil) öylece istifalarına izin vermesi öğrenciler tarafından tepkiyle karşılanıyor.

    https://www.instagram.com/p/cp8ox9tpval/
    https://www.instagram.com/p/cp5p37dpb7a/

    iddiaların ve istifa haberlerinin öğrencilerin arasında yayılmasının ardından okulun çeşitli birimlerindeki çalışanların tacizine uğradığını söyleyen başka öğrenciler de çıktı. kimisi bu kişileri isimleriyle açıkça ifşa ediyor, şikayette de bulunduklarını ama sonuç alamadıklarını ifade ediyorlar.

    okul yönetiminden konuyla ilgili resmi bir duyuru yapılması halinde bu girdi kendisini güncelleyecektir. eklenmesi gerektiğini düşündüğünüz herhangi bir gelişme, link vs varsa yeşillendirebilirsiniz.
  • bu okulun ingilizce-fransızca mütercim tercümanlığından mezun olan veya şu anda okuyan birileri yeşillendirirse 40 yıl hatrı olur. ona sormam gereken şeyler var. hayırseverlere duyurulur.
hesabın var mı? giriş yap