• bim'in 9 aylık bilançosunda gördüğümüz durum. bu kadar düşük kâr marjıyla ben olsam dükkânı kapatır giderim. küçük esnaf en az yüzde 50 koyarken koca bim'in buncacık marjla faaliyet göstermesi resmen topluma yararlı olmak için diye izah edilebilir. kapitalist sistemde bunun bir izahı olamaz.

    --- spoiler ---

    bim, 2022 yılının 3. çeyreğinde piyasa beklentisi olan 1,91 milyar tl’nin hafif altında 1,78 milyar tl net dönem kârı elde etti. böylece bu çeyrekte net kâr marjı bir önceki çeyreğe göre 0,6 puan azalarak yüzde 4,3 seviyesine geriledi. 2022 yılının ilk 9 ayında ise net kârı 4,79 milyar tl olurken, net kâr marjı yüzde 4,7 olarak gerçekleşti. bim’de ciro büyürken, brüt kar ve fvaök marjı geriledi.
    --- spoiler ---
    https://www.paramedya.com.tr/…al-kirikligi-yaratti/
  • vah vah denilecek durumu ifade eden başlık

    normal şartlarda hiç bir idarecisinin görevde kalması mümkün değil.

    ama

    bakalım olaylar nasıl gelişecek?
  • bizde senin bim ile hiçbir alakan yokmuş gibi davranıp yorum atıyoruz :) topluma yararlı olmak içinmiş :d agam eylenir bizimle
  • hemen gözlerimizi walmart'a çevirip açıkladığı karlara bakıyoruz ve sakin kalıyoruz.
  • bunların onlarca alt markası var. perakende kanal düşük kar ediyor görünse de, asıl vurgunu alt markalardan yapıyorlardır.

    https://tr.wikipedia.org/wiki/bİm
  • büyük paranın, yüzdesi “küçük” olsa bile, bıraktığı karın ne durumda olduğunu gördüğümüz rapor. 9 ayda 102,3 milyar tl ciro var. %4,7 net kar muazzam bir rakam. hissedarlara ve beklentilere karşı hayal kırıklığı yaratmış olabilir ancak esnaf ağzı ile “her şey düştükten sonra” 4,79 milyar tl kazanmak çok büyük bir iş. tabi bir de like for like bakmak lazım duruma.
  • hiç kimse yüzde 25'den az kazanıp, ticaret yapmaz. ticaretin yazılı olmayan kurallarından birisidir bu.
    ha vergiden kaçırmak isteyenler zarar bile yazarlar fakat ne hikmetse kimse de zarar ediyoruz, tükkanı kapatak demez.

    edit: migros yüzde 2-2, 2.5 kar yapıyormuş da, okuma yazması olan netten bakabilirmiş büyük firmalara. biz de götümüze don alamıyormuşuz da, oturduğumuz yerden sallıyor, komplo teorisi uyduruyormuşuz.
    ya sizi az bile silkiyorlar şu yazdıklarınızı okuyunca bunu anlıyorum. bu zincir marketler, büyük firmalar yüzde 0,5 kar yapıyor amk hatta size hayır için yaşıyor.yazık oturup da ağlayın bari adamlara.

    geçenlerde internette haberlerde görmüştüm czn burak aylık gelirim 30 bin tl diye ifade vermişti. çok bile söylemiş bu kadar malın olduğu yerde. adam migros'un yüzde 2 kar yaptıgına inanıyor ve gelip saçma sapan sana laf sokuyor aklınca.
  • bimin aylık cirosunun 10 milyar olduğunu düşürsek, %4.7 inanılmaz bir kar marjı
  • %25 diyip de ona göre mi vergi ödeyecek? sen zarar yazmadığına dua et
  • 16 sene bim'in tedarikçi firmalarından birisinde çalıştım. politikaları gerçekten bu şekilde. sürümden kazanmak deyimi var ya buna harfiyen uyuyorlar ve çalıştıkları firmalardan da bunu bekliyorlar. yüzde 10 karlı bir fiyat gönderdiğimiz zaman artı eksi yüzde 2 oranında bir maliyetle geri dönüp hedef fiyat veriler ve sizin de %5 civarı para kazanmanızı beklerler. zararına fiyat çok nadir teklif ederler. zararına fiyat teklif ediyorlarsa da kesin sizin verimlilik sorununuz vardır. maliyet konusunda cidden kararlı bir firma.

    bu arada alt marka dediğimiz markaların hepsi fason üretim, sadece isim hakkını satın alıp kime isterse ona ürettiyorlar. bim kendisi bir şey üretmez. haa al sat yapar ithal ürünlerde, ithalatçı firmada ayrı para kazanır ona lafım yok. ithalat firması 200 milyon dolar ciro yapar %30 kar eder onu bilemem. ama 16 senede benim gördüğüm kar marjı gerçekten %5 seviyesinde. hem tedarikçileri hem kendisi için.
hesabın var mı? giriş yap