• melik duyar'ın yani nam-ı diğer "bilgimatik melik"in konsantrasyon arttırıcı etkisi olduğunu ileri sürdüğü müzik albümüdür. içinde 5 adet müzik kasedi vardır. müzikler largo hızda barok müziklerden oluşmaktadır. largo hız, dakikada 60 vuruşa tekabül ettiğinden ötürü, vücut dengeleriyle en uyumlu müzik olduğu savunulmaktadır. ayrıca barok müziğin konsantrasyonu arttırıcı etkisi olduğu da söylenmektedir.

    ancak albümün asıl önemli özelliği bu müziklerin arka planlarında da bir frekans olmasıdır. sağ ve sol kanallardan farklı frekanslar verilerek beyin alfa moduna getirilebilmektedir. böylelikle konsantrasyona katkı sağlandığı iddia edilmektedir.

    alfa modu hakkında bilgi vermek gerekirse; beynin dalgalarını ölçen aletler sayesinde, günümüzde beynin hangi durumda hangi dalgayı yaydığı tespit edilebilmektedir. bu ölçümler şöyledir;

    delta 0.5hz - 4hz derin uyku anı
    teta 4hz - 8hz uyku haline geçiş
    alfa 8hz - 14hz rahat, stressiz ve dış dünyaya açık
    beta 14hz - 30hz bir şeye odaklanmış, uyanık olma hali

    kolay öğrenme ve hafızada tutma için ise en uygun frekansın alfa olduğu kabul edilmektedir. (teta frekansı da dikkat, problem çözme gibi anlarda ortaya çıktığından ötürü bu frekansı da öğrenme için ideal görenler bulunmaktadır.)

    bu tür frekansları ve daha fazlasını üreten bir program da mevcuttur. bu program, uykusuzluk sorununu çözmekten tutun baş ağrısını gidermeye; meditasyondan tutun öğrenmeyi kolaylaştırdığını savunan frekanslara kadar çeşitli farklı seçenekler sunmaktadır.

    programı indirebiliceğiniz adres şöyledir efenim; http://wcarchive.cdrom.com/…win95/sound/bwgen31.exe (sağ klik yaparak "save target as... / hedefi farklı kaydet..."i seçin)
hesabın var mı? giriş yap