• en üst katta yaşayan ve karısı ve kızı zihinsel özürlü olan emekli amcanın onları hastaneye yatırmaması sonucunda yaşananlardır:

    kızın her gün sabah ezanından sonra apartman boşluğuna doğru yüksek sesle ve aklına gelen herrr şeyi tekrar ederek bağırması. misal: "sonradan görme bunlar sonradan dan dan dan" ...... yatıya kalan arkadaşlarım korkudan fırlayaran uyandıklarında durumu açıklamaya çalışmak...

    alt katlarindaki yaşli çift bayramda ona bahşiş vermedi diye balkonlarindaki saksilara üst kattan kizgin yağ dökmesi...

    3-4 gün boyunca annemin gün içinde diktiği çiçekleri sabahın köründe kalkıp çaktırmadan sökmeleri ve tabii inkar etmeleri. üniversite mezunu annem ve babamın sinirden çıldırıp bir sabah erketeye yatmaları ve ana-kızı çiçekleri yolarken suçüstü yapmaları. zihinsel özürlü insanlara el kaldıramayacağından, babamın delirip kendi diktiği ağacı kırması, akabinde belini incitmesi...

    2 çocuklu aşşağılık kapıcının kızı 2 kere hamile bırakması!! yönetici olan babasının bu duruma ses çıkarmadığı gibi kapıcıyı kovmaması!! kapıcı ennn sonunda atılıp apartmandan ayrılırken, kızın balkonundan ağlayarak "recebiiim" diye bağırması, bu esnada kapıcının karısının "oooh çatla da patla" hareketi yapması!!!

    yöneticiliği elinden alınan bu allahlık amcanın, apartmana yeni kazan alınmasını engellemeye çalışması, en sonunda kazan alınınca yeni kazanı sabote etmesi.

    başkası anlatsa inanmayacağım ancak yaşanmış olaylardır.

    edit: allaha çooook şükür artık o apartmanda oturmuyoruz.
  • cümle kapısına bırakılmamış zaman gazetesi.
  • asansör hareket halindeyken zemine çakılması ve içinde mahsur kalınması.
  • ilk taşınıldığı vakit karşı komşunun inatla sabah akşam sizi gözetlemesi, eve kaçta girip çıktığınızı daha da bi manyak olan apartman yöneticisine söylemesi.
  • taşınma esnasında 24 dairelik apartmandan bir kişinin bile yarımağız "kolay gelsin" ya da "hoşgeldiniz" dememesi bile beni dumur edecekken,

    her asansörden inenin "eşya taşımayın asansörle" diye kabaca uyarması...

    asansörün 4 kişilik olduğunu, bizzat bünyemin herhangi bir eşyanın iki katı fazla ağırlıkta olduğunu (üç haneli kilolardayım evet, ama boy var lan) mümkün olduğunca şirinlikle deklare etmeme rağmen mimik oynatmayan "uyarıcı"ların uyarılarını tekrarlaması.

    kapıcının her biri 2 kilodan fazla olmayan çöp torbalarına tıkıştırılmış kıyafetlerimi bile asansöre layık görmeyip kapıda "çoh koymayın onlardan" diye nöbet tutması. (ülen asansör 300kg çekiyor 150 torba kıyafeti kim kaybetmiş ben bulayım?)

    ikinci akşam kapı çalınca "aha hoşgeldine geldiler acaba börek mi getirdiler?" diye kapıya depar atıp, nursuz teyze ile karşılaşmam...

    teyzenin, "günlerdir bi gürültü var, sen mi konuşuyorsun evde bakiim?" diye sorması.
    teyzeye dün taşındığımı, evde yalnız olup, kendi kendime komşuları rahatsız edecek derecede konuşacak kadar manyamadığımı açıklamam akabinde "bilemiyciim" cevabını almam.

    daha ilk günden "iyi bok yedin de ev değiştirdin" diye hevesin kursakta kalması.
  • çanta hazırlnmış evden çıkılıyorken yukarı fırlayan 10-15 tane polis görmek. ne oluyo lan derken fırça yemek. apartmanınızdan haberiniz yok lan denmesi. yangın olsa koku yok, ölü olsa 15 polis ne iş derken işin sırrı ortaya çıktı. bizim işten çıkmak için para isteyen kapıcımız intihar teşebbüsünde bulunuyormuş o esnada. akıllı önce yerel kanalları aramış. önce onlar gelmiş, sonra polis, sonra itfaiye sonra ambulans. tabi bir tonda meraklı insan. amerikan filmi gibiydi valla ortalık. ben de etraftan habersiz, salak, umarsız komşu gibiydim. sanırım öyleyim.
  • - yeğenim iyi akşamlar, şimdi benim yeğenin botları çalınmış biliyon mu, aradık taradık yok zimmetli bunlar askeriyeden yoksa önemli deel, aklıma sen geldin. dedim o bulur kim çaldıysa, sana zahmet bi araştır onu be yeğenim...
    madboy: hayret bir şeysin dayı sen de ya.. hırsızlarla mı geziyoruz nerden bulayım ben şimdi sana bot mot.
    - yok yeğenim yanlış anlama hani dedim burde ne kadar it kopuk var tanıyosun diye hani belki bi arkadaşın tanıyodur ne bileyim.
    madboy: (hasbinallah...) ne alakası var dayı ya.. neyse şimdi, yok dayı ben nerden bulayım bulamam yani kimbilir kimdir. ne işimiz olur hırsızla uğursuzla.
    - peki yeğenim sen yine bi haber alırsan haber ver aklında olsun he mi, hadi iyi akşamlar kusura bakmayasın rahatsız ettim..
    madboy: iyi akşamlar. (ben de seni seviyorum dayı)
  • apartmanın asansörü çağırılır ve beklenir. kapı açıldığında dumur olma eylemi gerçekleştirilir çünkü asansör kapısını açıp bir insan gibi içinden çıkan kedidir. aptal gibi kalınır istenilen kata * yürüyerek çıkılır.
  • bizim apartman 14 katlı ve 2 asansörü var. bazen tutumlu saygıdeğer yöneticimiz asansörün birini kapatır çok elektrik harcadığı gerekçesiyle. yine böyle bir gün, asansörü çağırdım. 12. katta olduğum için biraz camdan bakayım dedim. ev arkadaşımın apartmana girdiğini gördüm. öbür asansörün de çalışmadığını görünce aklıma bi cinlik geldi. asansöre bindim. var mısın yok musun misali 12'den geriye saydım.

    2. katta bileğimi şöyle bi yaladım.
    1 de gerildim hazırlandım.
    0'a gelince kapı açılır açılmaz şırak diye hareketi yapıştırdım. sürpriz der gibi. arkadaşım da göt olacaktı bi anda.

    yalnız nerden bilebilirdim lan. arkadaşımın önünde yaşlı bi amca ile yaşlı bi teyzenin beklediğini. velhasıl göt olan ben oldum yarılan o.
  • gecenin bir yarısı eve herhangi bir kom$unun ihbarından dolayı 2 tane polis gelmesi. filmin içine sıçması.
hesabın var mı? giriş yap