• siyasisinden sanatçısına, twitter'dan ekşi'sine her yerde "katliam, katliam" diye yaygara koparılıyor sabahtan beri. yıllardır ölen, yaralanan, parçalanan, kolu bacağı kopan insanlar için biz her yerde kamuoyu oluşturmaya çalıştığımızda "köpeklerle yaşamaya alışacaksınız", "köpeğin yanından geçerken izin alın", "yanınızda mama taşıyın" diye vicdansızca açıklamalar yapan ruhu satılmış güruh, çıkmış şimdi türkiye gündemini resmen esir alıp zaten çığrından çıkmış bu problemi sesleri çok çıkıyor diye daha da çözümsüz bir yere sürüklemeye çalışıyor. alttaki çocuklar, yaşlılar parçalanırken neredeydiniz vicdan mastürbasyoncuları, hiçbir şey söylemeye hakkınız yok şimdi.

    görsel görsel

    edit: bu hastaların gerçek yüzünü görün diye ekliyorum, insanları ölümüne tehdit edecek kadar gözleri dönmüş ama seninle hesaplaşacağız oğlum, ruken kolcu'nun intikamını hukuk önünde alacağım senden: görsel

    edit 2: şunu izleyip hangi sabıkalı şahısların elinde oyuncak olduğunuzu görün. sizde kafa yok gerçi çoğunuz anlamaz da, anlayabilecek küçük bir azınlık için koyuyorum bunu: link
  • ınsan hayatina gelince susmayi tercih eden tiplerin toplasmasinin sonucudur. iki yuzludurler. samimiyetsizler.
  • bir köpek öldü diye değil gerizekalı kardeşim adam kürekle vuruyor bir cana. kürek!

    nasıl bu kadar cani olabilir biz buna hayret ediyoruz.
  • oğlum sizin kafa gitmiş var ya. sabahtan beri aynı tarz başlıkları art arda sıçmaktan sıkılmadınız.

    evet bir köpeğin canice öldürülmesine tabii ki üzüldüm, kuduz olup ölen çocuğa üzüldüğüm gibi. ölse üzülmeyeceğim tek tür, sürekli ekşi'de köpeklerle ilgili başlıklar açıp insanlara ittapar veya köpektapar diyen hayatsız ezikler.

    ülkede sanki yeterince troll yokmuş gibi bir de bunlar türedi. bir susun amına koyayım yeter ya.
  • adam haklı kuduzdan ölen çocuk bu kadar gündem olmadı lan yanlış yapmış cezasını çeker bu kadar gündem olmasının anlamı ne?
  • vay ekşi köpek düşmanı troll lobisi ayakta... bir köpek ölmüş de, neden önemsiyormuşuz da...

    sanki köpek yatağında ihtiyarlıktan öldü de, biz buna üzüldük.

    sanki çocuk, kadın, kısacası bir insan öldüğünde tepki vermiyormuşuz gibi.

    aradaki fark her köpek öldüğünde değil, ama bir köpek canice öldürüldüğünde tepki veriyoruz. çünkü canilik bulaşıcıdır.

    bir de verilen tepkinin dozunu kıyaslayan triptomanlar var. köpeğin başını kürekle ezip, hayvancağız acı içinde kıvranarak ölüyorsa en fazla iki birim tepki vermeliyiz, ama bir çocuk köpekten korkup arabanın önüne atlar, ezilirse yirmi beş doz tepki vermek gerekir.

    böyle gerzek bir tepkimetreniz mi var?

    haberiniz yok ama ben size söyleyeyim: insan olmak neye kime göre değil, politik düşüncelere göre değil, insanı üzen, yok artık bu da olmaz dedirten her türlü çirkinliğe karşı tepki verebilmektir.

    insan olmak bunu gerektirir.

    duyarsızlık değil, yaşayan her canlıya ve çevremize karşı sevgi ve duyarlılık içinde olmalıyız. siz bunu hissedemiyorsanız, sorunu kendi içinizde arayın.

    "insanın en büyük ahlaki sınavı, merhametine bırakılmış olanlara davranışlarında gizlidir".
  • kuduzdan ölen çocukla ilgili story paylaşmamış tatlı su solcuları bugün adeta hikaye bombardımanı yapmaktadır. bu kafa yapısına sahip insanlarla dolu bir yerin 3. dünya ülkesi olmasına şaşmamalı.

    edit: burada eziyet edilerek öldürülen köpeğe üzülmediğimi söylemedim. saçma sapan mesajlar atıp vicdan mastürbasyonu yapacağınıza ölen çocuklara karşı üç maymunu oynayanları ya da eziyet olayında iyi olmuş diyenleri rahatsız edin.
  • ekonomi küreğiyle her yerimize vuruluyor, ölmemek için can çekişiyoruz, derdinize bak lan.
    gündemi değiştirmeyin.
    insanlar öldürülürken bu kadar yaygara yapmadınız bu ortamda.
    yapanın ahlâksızlığı vicdansızlığıdır tamam. anladık.
  • insanlar neyi paylaşıp neyi talep edeceğini size mi soracak ?
    bak bir şey diyeyim sizin derdiniz köpek falan değil sizin derdiniz insanlar olmuş.
    duyarını abartan insanlara olan nefretinizi gidin başka yerde kusun sabahtan beri mesai yapıyorsunuz utanmadan.

    sağduyulu, konuşabilen ve diyaloğa açık insanları tenzih ederim ama bir köpeği vahşice katleden biri seni beni de katleder.

    ayrıca köpeğin akrabaları gidip savcılığa suç duyurusunda bulunamıyor, bunu bazı insanların yapması lazım.

    21. yüzyılda kuduz vakası görülmesini tartışın köpeği değil. o kadar eminim ki ölen çocuğa sizin gibilerden çok üzüldüğüme. hatta dünyanın dertleriyle dertlenip bu bireyselci piçler yüzünden erken öleceğim kendime yazık.

    desteklediğim durumdur. bir köpek değil herhangi bir canlı işkence görererek vahşice katledildiğinde gündem olmalı evet.
  • çocukların ölümünde sesini çıkarmayıp köpek ölümünde ortalığı ayağa kaldıranlara ben de tepkiliyim. ama bu köpeklerin ölmesini istiyorum demek de değildir. sahipsiz köpeklerin sokaklardan toplanıp iyileştirilmiş barınaklara yerleştirilmesi gerekir. ama bu barınaklar konya'daki gibi ruh hastası, acımasız insanların çalıştığı barınaklar olmamalı. barınaklara da özenle çalışanlar seçilmeli. bu barınaklarda veterinerler bulunmalı çok sayıda. yine yemekleriyle ilgilenen görevliler bulunmalı. barınaklar çoğaltılmalı ki hayvanlar bir arada kalabalık bir şekilde birbirlerine zarar vererek yaşamasın. daha rahat ve ferah koşullarda yaşasın. iki otel az dikilsin, iki park az yapılsın da yerine barınak yapılsın. bunlar zor değil. istenildiğinde böyle bir düzen rahatlıkla oluşturulabilir. bu konuda hayvanseverler de dernekler de hem fikir olup ses çıkarsa yapılabilir.
hesabın var mı? giriş yap