• ertuğrul özkök ün bugün kendine sorduğu soru.. şöyledir ;
    " dün sabah saat 05.30’da kendime şu soruyu sordum:"bir türk için bir kürt’ü cumhurbaşkanı seçmek, bir amerikalı için siyah bir amerikalıyı seçmekten daha mı zordur? "
    http://www.hurriyet.com.tr/…94181.asp?&hid=10294792
  • bundan 20 yıl öncesinde sorulmayan sorudur.
    (bkz: turgut özal)
    ama artık cevabı bu kadar kolay verilmiyor bu sorunun.
  • bundan 20 yıl önce hatırladığım kadarıyla varolmayan bir söylemdir, bugün ise her bir etnik köken sorgulanmakta ve adeta bir yelkenin rüzgarın estiği yöne şekil alması gibi şekillenmekte.. ne yazık. belki de değil..
  • sacma sapan bir sorudur, özellikle bu soruda birbirinden cok farkli gecmise ve sosyolojik konuma sahip olan afrika kökenli a.b.d. vatandaslariyla kürt kökenli t.c. vatandaslari bir kefeye koymak isteniyorsa daha da sacma bir hal alir.
  • fikriyatı benden intihallenmiş sorudur: (bkz: #14325209)
  • ......................................................
    tabii bu arada seçimi kaybeden mccain’in aldığı oya da dikkatinizi çekerim.

    yüzde 47...

    başka ülkelerde yüzde 47 ile "milli irade" olunamıyor.

    yüzde 52 alanlar da ben tek ve tanrısal "milli iradeyim" demiyor, diyemiyor...
    .............................................................

    sen ne cin fikirli bir yumurcaksın öyle yaa, 40 yılda bir düzgün birşeyler anlatayım derken şapkadan tavşan çıkarmışın, afferim sana kerata. arkadaşım bir insan 3 buçuk satırda bu kadar mı hata yapar, bu kadar mı olayları çarpıtır, bu kadar mı elitist-militarist damarını kabartır. neymiş akp'nin altığı oy oranı ile mccain'nin ki aynıymış, ama biri kazanmış biri kaybetmiş, falan fişmekan.

    1. sen abd başkanlık seçimi nedir bilir misin?
    2. iki partili sistemi duydun mu? sence bu bizim 25 partili sistemimize benziyor mu?
    3. clinton'ın misal iki döneminde de %50 altında oyla seçildiğini, bush jr.'ın ilk döneminde rakibinden az oy almasına rağmen seçildiğini biliyor musun?
    4. abd'de başkan dışında 2 tane de meclis olduğundan haberin var mı?
    5. ayrıca iyi bişi değil ama, evet diyo.. bundan önceki başkan ilk döneminde açık açık gücümü tanrıdan alıyorum, istediğimi yaparım dedi, yaptı da. kötü örnek örnek olmaz ama bu dediğin bile yanlış.
    6. seçime katılım %64 (ki bu rekor), kimse kalkıp bıdı bıdı yapıyo mu yüzde düşük diye (hoş bundan öncekiler de çok düşüktü)?

    bunları sen bilmiyor musun? biliyorsun, ama işte laf olsun, manipülatif olsun, ilgi çekim, akıllı safı oyanayım, aklın fikrin muzuratlıkta...
  • bir kaç entry sonra "bu topraklarda ırkçılık hiç olmadı ki hiç" minvalinden ezbere bir cümle kurulmasına ve dolayısıyla benim de kıçımla gülmeme vesile olacağını düşündüğüm başlığa konu olan köşeyazısı.
  • bir de soyle sorulabilir: bu ulkenin harflerinden olmasina ragmen zorba en "turrrk"ler tarafindan kullanilmasi yasaklanmis wlari, qlari adinda tasiyan birini baskan secer miydiniz?

    kurtce, ermenice, rumca bir ad tasiyan birini bu ulkenin baskani yapar misiniz?

    yapmayiz. cunku bu ulke kosebaslarini tutmus irkci pisliklerle, kopeklerle, itlerle dolu.

    bunu dile getirmeye de irkcilik ya da boluculuk degil, gercekleri dile getirmek derler. agir geldiyse ya degisirsin, ya da en azindan insanlik skalasinda yerini bilirsin.
  • türkiye'de kürtler yüksek siyasi ve bürokratik makamlara gelmiştir, "aslen" kürt olmak gibi bir nedenle, ırksal köken algısı nedeniyle ayrımcılık endişesi yaşamamışlardır. şu and meclisteki kürt milletvekili ya da kabinedeki kürt bakan sayısı kürtlerin nüfusa oranından bile fazla olabilir.

    ancak bu kürt kökenlerinin, kürt olmalarının "kendilerini tanımlarken" ve "kendileri tanımlanırken" görmezden gelinmesi ve yokmuş gibi yapılması şartı ve sayesinde mümkün olmuştur. özellikle pkk 40 bin kişiyi öldürüp ya da ölümüne yol açıncaya, ülkemiz normalde olabileceğinden 20 yıl geri kalıncaya kadar, bizim süper normal türk vatandaşlığı kavramımız gereği hiçbir televizyonda, radyoda, ortalama gazetede "kürt" kelimesi telaffuz dahi edilmemiştir 70-80 yıl. ne ilginç değil mi?

    sorunun cevabı evettir bal gibi seçer standart türkiye insanı. ancak kürt kimliği sahibi, kendini türkiyeye adamış, "türkiye vatandaşı bir kürt" olarak gören ve ifade eden birini, evinde ailesiyle, çocuğu ile kürtçe konuşan, ya da çocuğum anadilini unutmasın diye kürtçe kursuna gönderen birini seçer mi? bu sorunun cevabı hayırdır. ve evet olmalıdır. bu konuda rahatsızlık duyanlar, mccaine, cumhuriyetçilere oy vermek istemeyen ancak obama'ya da zenci olduğu için oy vermekte "güçlük" çeken beyaz amerikalıdan farklı değildir.

    türkiye ve amerika farklıdır, türkiye'de kürtler amerikadaki zenciler değildir. orada ırk sorunu algısı var, bunun tarihi var, burada daha kısa tarihli bir ulus devlet kuruluşu çabası ve çok etnik kimlikli bir ülkenin gerçeklerinin çelişmesi var. ve bizim tarihimizin abd'den farklı çok karanlık yanları mevcut bu çelişki nedeniyle.
  • zamaninda yapilip (bkz: turgut ozal) basimiza neler getirdigi dusunulunce kesinlikle cevabinin hayir olmasi gereken sorudur. ertugrul ozkok malzeme eksikligi yasamaktadir acikca ayrica. gecelim bunlari sayin ertugrul
hesabın var mı? giriş yap