• pozitif bir etki ve nedenler ile de uzun süreli çalışmanın mümkün olduğu, kariyer durumudur.

    örneğin;
    (bkz: işyerince değer verildiğini anlamanın yolları)
  • insanı körelten bir durum. ne kendinize ne de işe yeterli değişikliği sağlayamayacağınız, başaramadığınız her noktada çalışanlardan kendi uğradığınız haksızlıklar sonucu olan intikam duygusunu alacağınız bir zaman.
  • ilk entrye katılmakla beraber, şartların iyi olduğu bir yerde de yıllarca çalışabilir insanlar.
    2 3 yılda bir iş değiştirmek, diğer gireceğiniz işlerde risk teşkile der.
    hayırdır niye habire çıkıyosun derler adama

    ama sigortası,yemeği,yolu,maaşı,saatleri,ortamı güzel bir iş yerinde tabi ki yıllarca çalışabiliriz.

    zaten çalışmak zorundayız amk burası türkiye. çalışsan da geçinemiyorsun çalışmasan da.
  • aynen ya var boyle tipler.

    mesela (bkz: muhtar kent) aklima gelen ilk ornek. 1978 de coca cola'da baslamis. baksana hic basarili olamamis. anca ceo filan iste.

    sizin genelleme yapma tribiniz ne zaman bitecek bilmiyorum.
  • bir tanıdığım var 18 yıldır çalışıyor, şirkete otobüs şoförü olarak başladı şimdi yönetim kurulu başkanı oldu.
    tüm kararları tek başına alıyor, çok iyi yükseldi.
    (bkz: ülkeyi şirket gibi yönetmek)
  • benim diyecektim ki, baktım yazılanlara vah vah ben ölmüşüm haberim yokmuş... kardeşim 34 yıldır aynı firmada çalışıyorum, bu yılların içinde en çok 3 yıl başımda bir patron veya vekili vardı ;son 30 yılda ne yaptığım bir işe karıştılar ne aldigim kararlara ,üstelik burası bir fabrika 74 çalış ma arkadaşım var hepimiz işimize bakıyoruz, ekmeğimizi kazaniyoruz, başlarında bir abi olarak ben varım patronları yılda en çok 4 defa görüyoruz.. hiçte verimsiz değiliz ,sapına kadarda başarılıyız her gün bir yerde çalışmaktan ise düzgün adresin belli olan güven veren bir işyerinde emeğimizin karşılığını alıyoruz..
  • aşırı genele çıkartırlmış tanımdır. eğer bir şirket para açısından, mesleki açıdan vs. seni mutlu ediyorsa orada devam etmek kadar mantıklı bir şey yoktur. çok mesleki hikaye var, mühendis olarak girip şirkette genel müdür, ceo olmuş insanlar. bunlara da vizyonsuz vs. denmez artık.

    y kuşağı olarak sürekli iş değiştiriyoruz, ayrıca parasal anlamda büyük sıçramalar iş değiştirince oluyor eyv ancak bir şirkette de sürekli çalışan kişiye vizyonsuz denmemelidir.

    edit: düzeltme
  • savunma sanayi sektöründeki şirkette 30 yıl çalışıp emekli olan babamdır. bu kadar uzun yıl orda çalışma nedeni ise rahat koşullar ve güvenli ortam olduğunu tahmin ediyorum. bu tarz şirketlerde yüz kızartıcı suç işemediğiniz veya fetocu olmadığınız sürece kovulmazsınız. ayrıca her ay basından maaşınız trink diye hesabınıza yatar. bu faktör de insanların bu tarz şirketlerden ayrılmasını engelleyen faktörlerden.

    edit: imla
  • çok uzun bi süre. ben 5 yıldan fazla aynı yerde çalışamıyorum.
  • 30 yıl ayakta kalabilecek bir şirket bulunabilirse yapılabilir.
hesabın var mı? giriş yap