• belgeselciler gereksiz adrenalin yaratmak için bizi yanıltmıyorsa, hayvanalar aleminin en acımasız gerçeği bu durum olabilir.

    öküz başlı antilop olsun, normal antilop olsun ya da kurtlardan kaçan bizonlar olsun, içlerinden biri doğum yaparken sürünün geri kalanı ilerlemeye devam eder. iki dakika bekliyim falan yok. neymiş efendim sürünün geleceği daha önemliymiş. bu kararı veren lider; yavrular ölsün yenisini yapayım. hem sevişmiş olurum mantığıyla hareket etmiyorsa ben de bir şey bilmiyorum.

    bazen daha trajik bir durum yaşanır: sürü ilerlerken anne tedirgin olmaya başlar. yavrusuna fazla zaman tanımaz. kendi hayatını düşünür ve ilerler. bebek geride kalır.

    filler bile bunu yapar. koskoca hayvanlar. oysaki allah tarafından, birbirlerinden çok uzakta olsalar bile(10 km) iletişim sağlansın diye özel bir yetenek bahşedilmiş. bu yeteneği burda kullanmayacaksın da nerde kullanacaksın? yok. ille o bebek geride kalacak.

    aslanların, leoparların, allahım belası sırtlanların oruspu çocuğu belgeselcilerin ve hatta kuzu eti yiyenlerin dört gözle beklediği doğa olayı.
  • bir ölüp bin doğanlardır.
hesabın var mı? giriş yap