• fulden uras'ın çıkış parçası.
    geniş bir yatağın üzerinde ordan oraya sallanırdı ablamız klibinde.
    bu güzelim parçanın sözlerini de zevkle yazıyorum.

    "ben dalarım yine
    kanadım kolum oynamaz
    ah bir küçük çocuk olsam
    yaptığım suç sayılmaz
    yok ağlarım yine
    kimseler beni anlamaz
    ah bir garip şarkı olsaydım çalacak saz bulunmaz

    yaşanır günler geçer yalnızım kırgınım
    bak çok uzak yollar bana
    gidemem yorgunum

    birileri gelse de beni alsa
    yanağımı ıslatan yağmur olsa
    rüzgarı dinlese haber alsa
    yana yana ağlarım yarim yoksa"

    not: şarkıyı pınar aylin'in söylediği konusunda iddialar da bulunmaktadır.
  • fulden uras'in 2000 tarihli bensiz olsun adli albümünde yer alan feyyaz kurus sarkisi. ayni sarkiyi uras'tan önce pinar aylin 1998'de ay isiginda adli albümünde birileri gelse de adiyla seslendirmistir.
  • https://www.youtube.com/watch?v=qhggrpawvqy adresinden kismen iyi bir kaydi dinlenip klibi gorulebilecek sarki.
  • fena halde mustafa sandal'in elinden cikmis bir havasi vardir.
  • yıllarca "bir deli" gelse de beni alsa diye zannettiğim çocukluk şarkımdır kendileri. bugün radyoda karşılaşınca ılık ılık aktı bir şeyler.
  • ayrıca pınar ayli'nin gün ışığı albümün de seslendirdiği bir fulden uras parçası. şimdiki parçaları gördükçe eskiye çalıyorum. geri geri gidiyorum ve orada kalıyorum. eminim ki bir çok insanın düşüncesiyle birlikte orada aynı duygularla veya boşlukta karşılaşmışızdır.
    güzel bir dem de sakinliğe ve bilet aldıran mistik bir parça. böylelikle bir not olsun.

    ''birileri gelse de beni alsa
    yanağımı ıslatan yağmur olsa
    rüzgarı dinlese haber alsa
    yan yana ağlarım yarim yoksa ben''

    geçmişe...
  • 1998 yılında pınar aylin'in plaza müzik yapım (raks müzik) etiketiyle satışa sunulmuş "ay ışığında" isimli albümünün ikinci parçasıdır. albümde birileri gelse değil birileri gelsede olarak geçer. esasen ilk ve orijinal isminin bu olmasına karşın sözlük'te birileri gelse de olarak geçmiş ve muhtemelen "de'lerin yazılışına takmış güruh" tarafından bu başlığa taşınmıştır.

    konuya dönersek, parça fulden uras'a değil, söz, müzik ve vokaliyle tamamen feyyaz kuruş'a aittir. 1998 yılında pınar aylin, 2000 yılında ise fulden uras tarafından seslendirilmiştir.
    fulden uras tarafından seslendirildiğinde video klip eşliğinde televizyonlarda gösterildiğinden pınar aylin'den önce fulden uras tarafından söylenmişti gibi akıllarda yer etmiştir. pınar aylin ne hikmetse bu güzel parçaya klip çektirmemiştir. her iki sanatçı da kendine has yorumları ile parçayı son derece başarılı bir şekilde seslendirmiştir.
    yeşim salkım'ın seslendirdiği kara yazılım isimli parçaya hayat veren ney ustası ercan ırmak yine burada sunmuş olduğu eşsiz ezgileri ile parçayı bir adım öne taşımıştır. bir tanedir.

    edit: öncelikle bir parçayı kimin daha güzel seslendirdiği yorumu kişiseldir. dayatmaya gerek yoktur. biri fulden uras yorumunu sever, başkası ilk söyleyen ve zengin ney havası ile harmanlanmış pınar aylin yorumunu. ayrıca başlık ve içeriklerde fulden uras'ın öne çıkmış olması herhangi bir üstünlük arz etmez. öte yandan başlık taşıma olayından ötürü ayrı başlık açmayıp buraya yazılması ise kişisel bir karardır. çünkü pınar aylin'in albümünde bu parçanın adı "birileri gelse de" değil, "birileri gelsede" şeklindedir. yine bir bilginin önceden verilmiş olması tekrar verilmeyeceği anlamına gelmez. örneğin ilginç bir şekilde pınar aylin'in "ay ışığında" albümüne "gün ışığı" diyen olmuş.
    sonuç, zevkler ve renkler tartışılmaz. dinleyin gitsin işte.
  • haram geceler ne kadar küçük emrah şarkısıysa, boşvere boşvere ne kadar gülben ergen şarkısıysa bu da o kadar fulden uras şarkısıdır.
  • kadri kıymeti bilinmeyen şarkılardan.
    gerçi öyle olması daha iyi;kıyıda köşede kalmış,sömüreye uğramamış ve yıllar sonra dinlediğinde bile aynı etkiyi bırakıyor insanda.

    pınar aylin i çok sevsem de ben fulden uras tan dinlemeyi seviyorum.

    ne güzeldi be o zamanlar.o zamanlardan bu zamanlara da hala birileri gelip de beni alamadı o ayrı.
hesabın var mı? giriş yap