• ekrandaki boşluklardan birini doldurmuş olan program.
    iyi, hoş böyle giderse izleriz, meksika sınırı gibi, kafa denginin pek çok zaman olduğu gibi.

    daha çok yer var.
    (bkz: boşlukları doldurunuz)
  • islam dunyasinin nasil ve neden geri kaldigini gormek istiyorsaniz acin, bu programi izleyin.

    simdi burada 3 kisi var ve surekli kendilerine, islam anlayislarina nasil saldirildigindan filan bahsedip duruyorlar. kendilerinin nasil da hakli oldugundan, ulkemizdeki muslumanlarin nasil da sacma sapan seylere takilip kaldigindan, misal, kot pantolon fetvasi istenmesinden tutun da baska konulardaki "dar goruslulukten" dem vuruyorlar.

    tamam. buraya kadar tamam yani. sorun yok. sizlanmak, mikrofonu eline alinca "ne kadar" da bilgili oldugunu camus'dan girip seyh galip'ten filan cikarak gostermeye calismak, vicik vicik bir uslupla, her seyi cozmus havalarda aforizmadan aforizmaya kosmak da tamam. yine, sorun yok yani. ama iste tam da bunlarin tam ortasinda, o muslumana ozgu tevazu kulturunun(!) en guzel orneklerini ortaya koyarken, cikiyor bu abilerimizden birisi su minvalde bir seyler diyor:

    - bence emevi islami diye bir sey var azizim!

    peygamber'den sonraki tum sorunlarin faturasi, bir bakiyorsun kesilmis bile...

    durmuyor tabii orada, yapistiriyor:

    - hz. ayse'nin evlilik yasini 9 gibisinden gosteren tek bir buhari hadisi var, bunda da birtakim sikintilar var ama bunun disinda her yerde 16 ile 21 de yasi bilmem ne... vay efenim buhari'de cok sayida baska mevzu hadis varken, bunu insanlar kafasindan silerken bu hadise niye takiliniyor ve silinemiyormus kafalardan...

    bak sen yahu. bak sen yaaa...

    tabii arkadasimiz hizini alamiyor, yapistiriyor "ulannnn...."

    e hadi edep? hani adap? hani medeniyet? medeniyet yahu... edep yahu... ha?

    yani dusunun ki ummet'in okumusu, murekkep yalamisi, mektep gormusu boyle. bunlar.

    adam cikiyor, bu ortamdaki en bayat argumanlari cikip isitip getirip insanlarin onune koyuyor. en ufak bir bilgisi yok ehl-i sunnet vel cemaat nedir, emevilerle iliskisi nasil olmustur...

    hz. ayse'nin evlilik yasina girmek ise zuldur zaten basli basina.

    simdi bu uc adam cikmis, "bilenler olarak" muslumanlar sunu yapmali, bunu yapmali konusuyor. kendileri, basli basina, bugun muslumanlar neden bu halde en guzel sekilde gosteriyor.

    ne diyeceksin, ne diyebilirsin yani. yazik, sadece yazik.
  • bi meksika sınırı değil. gözler tarık tufan ı aramıyor değil.
  • teaserı yayınlanan komedi filmi.
    teaser
  • giray altınok'un yönetmenliğini ve senaristliğini üstlenip, başrolünde yer aldığı komedi türündeki "bize müsaade" filmi, çekeceği yeni filmine mekan bakmak için akıl hastanesine giden ve burada yaşadığı türlü yanlış anlamalar sonucu dışarı çıkamayan bir yönetmenin başına gelenleri konu ediyor.

    vizyon tarihi: 30 temmuz 2021
    yapımcı: hann
    türkiye dağıtım: cgv mars dağıtım
    tür: komedi
    yapım yılı: 2019
    ülke: türkiye

    yönetmen: giray altınok
    oyuncular: ferit aktuğ, giray altınok, fırat albayram, sami aksu, gizem ünsal
    senaryo: giray altınok
    görüntü yönetmeni: mehmet başbaran
    müzik: uğur ateş

    filmin fragmanını buradan izlemek mümkün.
  • haftasonu kız arkadaşım ile gittiğimiz filmdir. akasya avm'de. saat 16:30 seansına girdik ve sadece ikimiz vardık koca salonda. hatta filmin başlamasına 2 3 dakika kala ''noluyor ya ben gidip bakayım'' diye dışarıyı kolaçan ettim. görevli bile yoktu yer gösterecek veya bilgi verecek. oturduk ve bekledik. hop, film başladı. evet, bir kişi bile bilet almamıştı bizim dışımızda. en başta buna çok üzüldüm. ''pandemi var. ne sineması kardeşim?'' diyebilirsiniz. lakin bunun pandemiden ötürü olduğunu düşünmüyorum. çünkü aynı gün oynayan korku seansı ve black pink'in izleyicileri gayet fazlaydı.

    filme gelirsek eğer, saf bir komedi diyebilirim. absürd mizah sevenler gönül rahatlığıyla bu filme gidebilirler. fırat albayram ve giray altınok'un oyunculuklarını gayet beğendim. diğerlerine asla kötü demiyorum. hiç sırıtmadan oynamışlar. tebrik ederim. bazı sahnelerde yarıla yarıla güldük. bazı sahneler ise gereğinden fazla uzundu. lakin hiçbir zaman ''hadi ama geç artık şurayı'' demedik. oldukça keyifli bir iki saat geçirdik. tavsiyemizdir.
  • hollywood komedileri ayarında ortalama bir yerli komedi filmi. sinema açısından zayıf fakat eğlendirmeyi başarıyor. bir beklenti olmadan izlenmeli. senaryo izleyiciye tanıdık gelse de karakterler farklılık yaratıp güldürmeyi başarıyor.
    biri her daim panik, biri aşırı duyarsız ve iyimser, bir diğeri asabi ve öfke kontrolü olmayan 3 sinemacı, set kazası sonrası ölen arkadaşlarının cenazesinin ve yaşanan şokun ardından istanbul adalarına ; şu panik olanın psikloğunun yanına, oradaki akıl hastanesine giderler. ama o gece eve dönemezler. film sözü verdikleri hastane başhekimi onları hastanede konuk eder. ne var ki o gece, içlerinden biri görmemesi gereken bir şey görür...
  • izlerken, finalini "shutter island" filmi gibi bağlayacağını düşündüğüm ama onun yerine yine güzel bir şekilde fantastik bir sona bağlayan giray altınok imzalı absürt komedi filmi.

    kesinlikle zaman kaybı değil.
  • izlerken keyif aldığım, ortalamanın bir tık üstünde komedi filmi. senaryosu ve oyunculuk iyiydi. giray altınok'u gelecekte daha iyi işlerde göreceğimizin işaret fişeği diyebilirim. filmde mesaj verme kaygısı güttü mü bilmiyorum ancak deliler ülkesinde akıllılara deli muamelesi yapılır! diyebiliriz. yolun açık olsun giray.
  • düşük beklenti ile başlayıp baya güzelce izlediğim bir film. hatta bazı yerlerde güldürdü bile.

    (bkz: doomer)
hesabın var mı? giriş yap