• öyle böyle değil;müthiş bir dizi. ağzım açık izledim sezon finalini. dönemin ruhunu, zamanın ruhunu çok iyi yansıtan, üzerinde gayet detaylıca çalışıldığı belli olan über seri!

    çok fena çok böyle adama bulaşılır mı? :)
  • harika bir sezon finaline daha imza atmıştır. (4. sezon)

    dizi çıtasını çok yükseltiyor çok. .
  • geçtiğimiz sezon finallerine göre daha durağan ve dram bir final yapmıştır.

    --- spoiler ---

    her finalde nucky ya da başkalarının bir şekilde sıyrıldıkları bir sezon finalini bu yıl pek göremedik. gerçi 2.sezon da başrol oyuncunun gitmesiyle bayağı sürpriz olmuştu. nitekim 3. sezondaki gibi bir final olmadı, iyi de oldu.

    4.sezon da kanımca senaristler margarat'ın rolünü kesmekle ve arnold ile ulan ilişkisi dahilinde arka planda kullandılar, nitekim bu bölümlerde gayet keyifliydi. özellikle arnold'un hisselerden para kaldırdığı sahnelerde olsa fena olmazdı.
    yalnız benimde favori adamım richard'ı kesmek ne mantıktı onu hala çözebilmiş değilim. richard'a yaraşır bir son orası ayrı, lakin narsis'in eline kaldık, dizi adına bu çok tutarsız oldu.
    ajan knox ile eli'ın arasındaki patırtı on numara ve yine eli da on numara bir karakter, abisi gibi de sahte değil en azından.

    benim yeni sezondan beklentim, new york ve chicago'nun daha da aktifte olacağı bir sezon. narsisle nucky ile olacak iş değil.
    --- spoiler ---
  • dördüncü sezon finalinin son sahnesi bırak dizi piyasasını, hbo dizileri için bile fazladır. malum sahneyi hem görsel orgazm yaşayarak, hem de malum sebepten gözleri doldurarak izlemek inanılmaz bir duygu karmaşası yaşatmıştır.

    --- spoiler ---

    evet, harrow'un ölümü ağlattı, çok üzdü, ama öyle güzel öldürdüler ki; ben o senaristin, o yönetmenin elini öperim. sayelerinde yeni duvarkağıtları kazandım.

    en güzeli de şu: http://24.media.tumblr.com/…1xoeu1qgleipo1_1280.png

    --- spoiler ---

    yalnız bir şey var canımı sıkan, underrated olmasından bahsetmiyorum. sözlükteki başlığı altında game of thrones falan yazılıyor, dayanamıyorum. yapmayın, etmeyin, zevkinize sıçtırtmayın. pop dizilerinizle şu başlığı kirletmeyin. göz zevkimi bozmayın.
  • tartışmasız piyasadaki en iyi dizi.
  • kalite ve reyting'in aynı çizgide yürümediğini gösteren dizidir. bugüne kadar hakkında sadece bu kadar sayfa yazılmış olması enteresandır.
  • yayından kaldırılmış ya da nihayete ermiş dizileri hariç tutuyorum, dört sezon sonunda şunu tereddütsüz belirtmek elzem gelir ki, dizi aleminde mad men ile birlikte en iyi iki diziden biridir. şu an için daha iyisi yoktur.

    lütfen 'game of thrones da mı yok?' argümanı ile gelmeyin. zira her ne kadar o diziyi de çok sevsem de beğeni için fazla çaba sarf etmenize gerek yok. pop bir dizidir game of thrones, anneanneme izletsem o da beğenir. dolayısıyla beğeni eşiği yüksekte değildir. bu onu kötü yapar mı, yapmaz tabi. ama boardwalk empires'ta dizi izlemiyormuşsunuz, adeta bir film izliyormuşsunuz havası vardır. bu biraz da tarzla alakalı bir kavram; her bölümde aksiyon göreyim, efendim uçaklı arabalı şeyler olsun diyorsanız bu dizi sizin diziniz olmayacaktır.. durağanlığın akışında bir şeyler bulurum diyorsanız, hoşgeldiniz, bu sizin dizinizdir..

    umalım, en az iki ya da üç sezon daha devam etsin.
  • çok ağır bitirdiler bea.

    --- spoiler ---

    son sahneleri, "yapmayın, öldürmeyin şu adamı be" haykırışlarıyla izledim. gözlerim doldu. trendeki ilk sahnesinden itibaren "gerçek olamayacak kadar güzel" dedim. evi görünce iyice dağlandım. gene dayandım. belki de bir umut bırakmışlardır finalde, jimmy hikayesini diziden güzel bi şekilde çıkaracaklardır dedim, kendimi kandırdım. eli görünce..öyle yutkunur işte bazen insan. "gerçek olamayacak kadar güzeldi" zaten dedim. bir daha yutkundum. dizi bir yana, richard bir yana..hatta richard daha da bir yana. çok koydu be.

    --- spoiler ---

    diğer olaylar hakkında yazmak bile istemiyorum. iyi hissetmiyorum.
  • --- spoiler 02x11 ---

    jimmy ve anası, yine jimmy'nin bedeninde iki farklı ruh gibiler. jimmy normal biri iken (iyi değil normal) anası kötü ruhu temsil ediyor malumunuz. jimmy reyizin askerlik mevzusunu ve eşiyle arasındaki her daim hissettiğim eksikliğin sebeplerini de öğrenmiş oldum bu bölümde. alexa palladino da gitti zaten, tatlı gacıydı, neyse.

    --- spoiler 02x11 ---
  • şunu belirtmeden geçemeyeceğim, ele aldığı döneme pek ilgim olmadığı halde bana o dönemi sevdirmiş, hakkında bir şeyler araştırmaya yöneltmiş dizidir.

    soğuk bakmamın sebebi, bir iki yapım hariç 1920-40 arası dönemi ele alan kalitesiz işlere denk gelmemden dolayı sanırım ama bu şaheser fikrimi değiştirdi. öyle ki rothstein'ın fincan takımlarında kahve, nucky'nin ofisinde viski içesim, chalky'nin çocuklarla zar atasım var.

    oyuncular ise ayrı ayrı övgüyü hak ediyorlar. karakterlerin belli bir kısmının gerçek hayatta yaşamış kişiler olması araştırmacı yönünüzü kaşıyor. mesela vincent piazza, lucky luciano rolünde döktürüyor, o ses konuşma tavır nedir abi, helal olsun. acaba gerçekte de luciano'nun böyle bir karizması var mıydı? ya da michael stuhlbarg, yahu ne diyeyim ben bu adama? arnold reyiz kendimizi keseriz!!! richard harrow'a can veren jack huston, başlı başına entry konusu. ayrıca adamlar işlerine o kadar güveniyorlar ki ucube diyebileceğimiz bir karakteri kahraman yapma riskini göze almışlar. kusursuz fizikli jön takıntılı yapımcılarımıza selam olsun buradan.

    daha yazacak çok şey var aslında da uzatmayayım. hbo zaten emmi, hbo yani. bizde neden böyle sağlam işler yok geyiğine de girmek istemiyorum, tadımız bozulmasın.
hesabın var mı? giriş yap