• genelde sorunlu diye yaftayi yapi$tirirlar bu çocuklara. aslinda her annesi babasi bo$anmami$ çocuk kadar sorunludur sadece.
    eger anne baba çok kuçuk ya$ta ayrildiysa aile hayati nedir bil(e)meyecek, kendi kendini geli$tirmek için çabalar sarfedecektir. bunlarin içinde kendi kendine oynamak, ailesel aktiviteleri tek ba$ina ya da ba$kalariyla yapmak vardir. eger çocuk guçsuz bir karakter sahibiyse, evet, sorunlar ba$layacaktir. ancak unutulmamalidir ki, sorunlu anne baba hala beraberse çocugun gerçekten sorunlu olmasi kaçinilmazdir. yani ayri olup, birbirlerini yememeleri daha sagliklidir çocuk için.
    aslinda sanildiginin aksine bir çok iyi yani da vardir bo$anmi$ ebeveynlerin. iki eviniz, belki iki har$liginiz, eger ebeveynlerden biri kafaysa digerinin ikinizin i$ine kari$amiyacagi ('birinin izin verdigini digeri vermeyebilir' gibi), vs...
  • anneden ayrı babadan ayrı para yolarlar ve hayatlarını yasarlar. bunu diger cocukların gerceklestirmesi ise mumkundur ama biraz daha zordur.
  • genelde cok iyi insanlar olsalar da, bu türün bazı şımarık mensupları anne baba ayrılığını kendi amaçlarına hizmette kullanmaya calışırlar. suçlu oldukları her konuda bunu öne sürerler sinir ederler.
  • son rakamlara göre, 5-15 yaş aralığındaki dünya çocuklarının yüzde ellisi olan bir kalabalık küçük balık sürüsü.
  • okul oncesi caga gelene kadar olaylari anlamadiklari icin sorun yoktur, okul oncesi cagdan ilkokul sonuna kadar bosanmaya sebep olduklarini dusunurler kendilerini suclarlar genelde, ergenlige denk gelirse cocukta otoriteye itaatsizlik had safhada gorulebilir.
  • ailesini kaybeden cocuklardan nispeten daha sansli olan cocuklardir...
  • eğer yaş ve durum itibariyle kazık yemiş bir durumdalarsa ebeveynlerinden(örneğin össye gireceği sene odasından kitaplığından masasından ve dahi evinden olmuşsa....) kazığın en önde gidenini atabilirler ailelerine...
    bir de şu soruya maruz kalırlar.üzüldün di mi....sana ne arkadaşım ister üzüldüm ister üzülmedim bak işine yaa....sana ne benim üzüntümden gözyaşımdan....
    (bkz: kendimden biliyorum)
  • konuşurken dönüp dolaşıp laf buraya geliyorsa kıllanmanız gereken yapılardır. ama bunu kendi içinde yaşayan ve sadece özel insanlarla paylaşanların gerçekten güçlü kişilik sahibi oldukları görülecektir. diğerleri bundan sadece iyi reklam malzemesi çıkarırlar.
  • anne babasi bo$anmak uzere olup bo$anmayan, surundurup oldurmeyen, her allaan gunu ayri bi stres ya$atan, ayri triplere sokan, ayri munaka$a ve diyaloglara iten, bi insani iki ayri ruhla ayni evde ya$amakla cezalandiran ve bunu umursamayan, kendi hayatlari ve dertleri icinde yokolmu$ iki insani tedavi edebilmek icin bir taraflarini yirtan fakat bunun hicbir i$e yaramadigini gorup kendi icinde erimi$ ve saydamla$mi$ cocuklardan daha $anslidir bunlar tahminen. cunku o zaman agzindan cikan her lafin 10 yil sonra hangi renk kana bulanmi$ bi zarf icinde sana kagida dokulmu$ $ekilde uzatiliyor olacagini tahmin etmeye cali$mak zorunda kalmassin ve yollarinin asfaltini tarafsizliklar uzerine degil ki$isel dayanamamalar ustune dokersin ve asfalt pis kokmaz ve gozlerini yakip ya$artmaz. zaten icine sicilmi$ hayatini parmaklariyla e$eleyen ve halinden memnun gibi gozuken iki bebegi cami avlusuna birakamamanin ve ne kadar sut verirsen ver buyumuyor olu$larinin getirdigi aciyi masum insanlarin gerek bedenlerini ezerek gerek kalplerini tekmeleyerek cikarmaya cali$mazsin. herhalde bunlar daha iyi cocuklardir, yapilmasi gereken hamleleri daha dogru tahmin eden cocuklardir. sadece fikir yurutuyorum.
hesabın var mı? giriş yap