• o kadar düzencidir ki bu kişilik, insanı sinir eder bi kaşık suda boğma isteği yaratır.
  • desperate housewives'dan ziyade the stepford wives'a yakışan karakter.
  • temizlik ve duzen diyerekten ev arkadaslarina kok sokturen biri olaraktan
    (bkz: yaslaninca benzemekten korktugum insan modeli)
  • mükemmeliyetçiliginin, düzen ve titizlige olan cani gönülden ve hastalikli sevgisinin nedeni, dizinin 5. bölümünde az da olsa açiklanan d.p. karakteri. küçük yasta hem de noel arifesinde annesi evlerinin önünde bir trafik kazasi geçirmis; bütün aile annesini hastaneye götürürken, kendisi küçük oldugu için evde birakilmistir. evlerinin hemen önündeki kan gölünü gören küçük bree yse , içindeki huzursuzlugu, hortumu alip kani yikayarak asmistir. kanin temzilenmesiyle içi huzur bulmustur. sanirim o günden sonra da çikmaza giridigi her anda sorunlarini, birseyleri temizleyerek düzenleyerek asmaya çalismis.
  • kendi mükemmeliyetçidir ancak kendisi de mükemmeldir. 6. bölümde açılmış saçılmış, şöyle boydan bir görüntü göstermiştir, pek bir güzeldir; kızıl saç, beyaz ten fetişizmini yeniden gündeme getirecek kadar..
    bu arada yapı ve hareket itibariyle american beuaty'de kevin spacey'nin eşine tıpatıp benzemektedir. eşiyle olan sorunları bile aynıdır.
  • (bkz: android)
  • kesinlikle çok çok çok güzel bir kadın. dizinin en mükemmel karakteri. hastasıyız ailecek.
  • desperate housewives dizisinin tek gerçek karakteri. sevimli de olsa ilişkilerinin yürümemesinin bütün suçunu kendisine atmaya istekli olan kocası kendisini piskologlarıyla yalnız bıraktığında görüşmeyi reddeden; ama piskoloğun düğmesini dikerken ona freud'un ev teknolojilerinin olmadığı, annelerin bir çok ağır işi aynı anda yapmak zorunda kaldıkları* bir dönemde yaşamış olduğunu ve bütün suçu annelere atmanın pek kolaya kaçmak olduğunu açıklayıp affalamış piskologdan onay bulan kadın. acaba, der bree, freud annesine bir gün teşekkür etmiş midir?

    bunu duyan ve bree'nin dalga geçilen "ideal"liğinin ne kadar da hakkını veriyo ve içini dolduruyo olduğuna duyulan hayranlıktan erimiş seyirci koşarak annesinin boynuna atılmak ister bu sözler üzerine. daha atılabilmiş değilim lakin. o da cesaret ister o kadar aradan ve abuklamadan sonra...

    zaten, bree örneğinden gidersek; bree kendi* suratsız kızı kendi boynuna atılıp teşekkür etse* kaldırabilecek midir ki zaten? yoksa ossaat dağılıp eski dağınık saçlı buzdolabından sütü çıkarıp kapak açıkken şişesinden içen haline geri mi dönecektir? (ki kocası bu halini mumla arasa da, ideal oluşu bi tarafa, ideal olmayı reddedişi için de teşekkür etmemiştir kendisine) zaten onun istediği kızı tarafından değil, bu ideal erkekler tarafından ya da/ ve onlar için yaratıldığından kerli kocası ve onun devamı olan oğlu tarafından takdir görmek değil midir?

    not: bree karakterinde tim robbins'li human nature filminde karısı olan maymun kadının takdir görmeyen ideal ev kadınlığı sürecinden de bir şeyler aranabilir.
  • kişisel silahlanma taraftarı republican kişilik. mükemmellik takıntısını ve silah tutkusunu cinsel tatminsizliğe bağlıyor, haftada en az 7 "mükemmel" sevişme ve yemeklerden sonra 50mg aspirin yazıyorum kendisine, bişeyciği kalmaz.
hesabın var mı? giriş yap