• (bkz: asi gençlik)
  • rian johnson tarafından çekilmiş 2005 abd yapımı film filmekimi kapsamında gösterilecek olup 2005 sundance juri özel ödülüne de layık görülmüştür.
  • 2005 yılı mahsulu rian johnson tarafından yönetilmiş olan abd yapımı bağımsız film.

    lostdan claire olarak bildiğimiz emilie de ravin filmde emily rolunde.
    brendan rolunde joseph gordon levitt, the pin rolunde lukas haas, tugger rolunde noah fleiss dikkat çekici performanslar sunuyorlar.
    genç bir yönetmenin yarattığı modern zamanlar dedektifi brendanın maceraları. sıkı bir filmle karşı karşıyayız. johnson'ın bundan sonraki işleri takibe alınmalı.
    2006 en iyi fragman ödülünün yanısıra, 2005 sundance film festivali özel jüri ödülünü de almıştır.
    filmde brendan'ın laura'dan kendisine haber vermesi için istediği korna çalma şekli, 1941 yılı yapımı the maltese falcon isimli filmde sam spade'in brigid o'shaughnessy'e kendisinin geldiğini anlaması için kapıya vuracağını söylediği şekil ile aynıdır; "uzun, kısa, uzun, kısa"...
  • benim gibi bir film noir müptelası tüm bir yıl boyunca uslu durup, yılbaşında noel baba'dan hediyesini istese anca böyle bir film ister işte. brick, içinde noir sevgisi olan bir sinefil için mucize gibi bir şey resmen. jenerik akarken sevinç gözyaşlarımı tutamamış olmam, yumruklarımı fener 5 atmışçasına havaya kaldırmam filmi nasıl sevdiğimi anlatmaya yeter sanırım...
  • film gercekten orjinal fakat film noir olmasi icin kasilmis, sanki zorlanmis gibi bir hisse kapildim ben. ama bu kadar az ornegi olan bir janr icin faydali bir calisma olmus. belirli konseptler icerisinde guzel bir film cekilmis, kreatif bir calisma oldugu soylenemez bu bakimdan. rian johnson kesinlikle takibe alinmayi hakeden bir yonetmen oldugunu kanitladi benim gozumde.

    (bkz: kendi kendiyle celismek)
  • filmekimi 'nin a scanner darkly ile beraber film dağarcığımıza kattığı önemli bir film.

    ayrıca depresif/agresif/anarşist gençlik filmi izlenimi verdiği için asi gençlik ismini yakıştıran çevirmene de ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz. "tuğla" olsaydı daha güzel olmaz mıydı filmin adı diye düşünmeden de edemiyoruz.

    kara film severlerin kaçırmaması gereken bir fırsat.
    dedektifsiz dedektif filmi.
    aydınlık bir kara film.

    (bkz: film noir)
  • karmaşık gibi görünse de finalinde çözüme kavuşan süper film. film noir janrına ait bir çok şey var. dedektifliğe soyunan erkek, femme fatale, garip ilişkiler vs. lost'un ağlak annesi emilie de ravin başrollerden birinde olmasına rağmen çok fazla görünmüyor. dedektifliğe soyunan brendan karakteri cool olma görevini başarıyla yerine getirmiş. özellikle anında düşünüp çözümler bulması ve zor durumlardan ustalıkla sıyrılması dikkate değer. izleyin, izlettirin.
  • izlenmesi gereken güzel bir film.. elimde bulunmasına rağmen sanırım aynı dönemde çıkmış olmaları ve adlarının yakın olmasından click i anımsatıyordu bana.. bu nedenle uzun bir süre düşünmedim izlemeyi ancak bakalım bu neymiş diye açtığımda gerçekten güzel bir iki saat geçirdim filmin başında.. kurgudaki karmaşıklık sanırım ilk olarak göze çarpan şey.. kafam basmıyor sanırım benim bunlara ama çözemedim tam olarak olayı..

    --- spoiler ---
    emily nin karnındaki bebek bizim anti kahramanımız brendan ın mı..? en çok burası takıldı kafama..
    --- spoiler ---
  • bir grup emoyu bir adet film noir atmosferinde hayal edin, işte o film bu filmdir. tamam eli yüzü düzgün, tekniği iyi, eksiği yok da, aşırı zorlama ve klişe karakterlerle nereye kadar? o bunalım protagonist her i am eating lunch here there everywhere dedikçe, bana apayrı sıkıntılar geldi. bunun bin kat iyi örneği her hafta dizi olarak oynuyor televizyonda : (bkz: veronica mars)
  • yarım bıraktığım film.

    ee bize ne diyeceksiniz senin yarım bırakmandan biliyorum, entry ve nick uyumuna gireyim diye yazdım. bakalım başımız göğe erecek mi o kategoriye girince. sözlüğün "başlıkları altalta okumak"la beraber en gereksiz başlığı bana göre çünkü. du bakalım belki fikrimiz değişir, başlığa girince yüzlerce tanışma mesajı alırım di mi.. anında meşhur olurum, hatta moderatörlük teklif edilir. evet evet çok işe yarayan bi başlık aslında, ben göremiyorum.
hesabın var mı? giriş yap