• 2001 krizi sırasında bir esnafın bülent ecevit'e tepkisidir. gündemi çok sallamıştı.

    case attack
  • ecevit'in demokrat olduğunu gösterir. bu eylemi yapan vatandaşa soruşturma açılmamış, evi polislerce basılmamış, tehdit edilmemiştir. bu adam erken seçimlere gidilmesinin en önemli sebeplerinden biridir. halk bu protesto ile daha fazla tahammül edemez hale gelmiş ve o iktidarın tüm ortaklarını meclisin dışında tutmuştur. yazık ki biraz daha sabredilseydi derviş'in ekonomi politikaları meyvesini verecekti, halkın daha rahat bir ortamda seçime gitmesi sağlanacaktı belki de akp %30'u aşamayacaktı. halamın sakalları olsa...
  • zaten %19 ile iktidar olan bir parti %1 ile cezalandırılıyorsa zaten halk gerekli cezayı kesmiş demektir. burada hiçbir sorun yok. adamın yaptığı demokratik bir tepkidir, burada da bir sorun yok. adamın verdiği tepkiye karşı o zamanki hükümetin medyaya ve protesto yapan insana baskı yapmaması da doğal. o zamanki yaşananların hepsi aslında doğal. kimse bu adam neden bu protestoyu yaptı demiyor. bu protesto adamın anasının ak sütü gibi helal.

    gelelim doğru olmayana buna benzer bir protesto erdoğan'a yapılsa ne olur? mesela manisa'da bir emekli kadın ayakkabı kutusunu gösterdiği için evi özel harekatçılarla basılıyor, kadın karakola çağırılıyor, ifade veriliyor hakkında soruşturma açılıyor ve ifade özgürlüğüne kanaat getirilerek soruşturma kapatılıyor. ananı al da git denilen vatandaş birkaç kez tev'ye çıkmıştı, baskılardan yıldığını söylemişti. onun dışında bazı cesur insanlar protesto ediyor ama medyada bunu yazacak cesarette adam yok. kasa atma görüntülerinden kısa klipler yapan medya neden şimdi muhalefet olmuyor? demek ki bir baskı var, demek ki bir protesto kültürünü bastırma var.

    ecevit hükümeti başarısız olmuştur ama ekonomik anlamda, medya ve protesto özgürlüğünde ise şimdiki döneme göre oldukça başarılıdır. ha merve kavakçı olayı var, o ayrı konu. biz bunu entrylerimizde yazdık: (bkz: merve kavakçı/@de nada)
  • (bkz: ahmet cakmak)

    "2001’de dönemin başbakanı bülent ecevit’ yazar kasa fırlatan ahmet çakmak’ın yıllar sonra verdiği röportaj: ecevit adam gibi adammış. allah rahmet eylesin nur içinde yatsın. biz çok yanlış insanları kendimize lider olarak seçmişiz. şuanda başbakan ekonomik krizin ne olduğunu bilmez."

    http://www.cumhuriyet.com.tr/…dam_gibi_adammis.html
  • elinde yazar kasayla başbakanlık arazisinde gezen adama yol veren cemaatçi polislerin organizasyonu. esnaf eylemleri de akp'yi iş başına getirmek isteyen derin devletin (yani cemaatin) kontrolündeydi.
  • erdoğana ayakkabi kutusu göstermek ile kıyaslanabilir.
  • paralel devletin işiydi. ecevit'ten sıkılmış, yerine başkasını getirmiştir.
  • rahmetliye yazarkasa atılıyorsa, şimdikilere en büyük boy çelik kasa atmak atmak lazımdır
  • dolar 6.20 kimseden ses çıkmıyor. yıl 2018 atacak yazar kasa bile kalmadı..
hesabın var mı? giriş yap