• benim gibi ayda yılda bir kahve içen birine kahve sevdiren küçük canavar. cafissimo ailesindeki abilerine göre eksikleri var ama uygun fiyatı ve 26 tl ya alacağınız tchibo süt köpürtücü ile bu eksikliğini büyük ölçüde kapatmayı başarıyor. kısa süreli deneyimlerimi buradan okuyabilirsiniz http://teknoseyir.com/…issimo-picco#comment-960842. tek tavsiyem kahve yapmadan önce makineyi espresso modunda kapsül takmadan çalıştırıp fincanı sıcak su ile önden ısıtın ve daha sonra dilediğiniz kahveyi yapın.
  • azıcık da sessiz çalışsa tadından yenmeyecek aletmiş.
  • bugün aldığım ancak şu ana kadar benim için hayal kırıklığı olan alet. yaptığı espresso bana fazlasıyla yumuşak gelmiştir, ondan yapılan americano ise kahve katılmış su kıvamında olmaktadır doğal olarak. daha önceden moka pot ile yakaladığım lezzetin onda birini yakalayamadım henüz. belki de ben beceremiyorum diyeceğim ama alt tarafı bir düğmeye basıyorsun pek beceremeyecek bir durum yok. denemelerim sürecek.
  • çalıştığı zaman fena olmayan kahveler yapan ama genelde doğru düzgün çalışmayan kahve makinasıdır. taktığınız kapsüllerin üstünü delemeyip tüm sıcak suyu fincan yerine ortalığa döker, bir de kahve makinası değil de matkap çalıştırıyormuşsunuz gibi bir sese sahiptir.
  • tchibo'nun an itibariyle geri topladığı ürün.

    sahibi olanlar bilir, bazen kapsülleri delmiyordu ve delmediğinde sıcak suyu da saçma sapan yerlerden salıyordu. üç beş kapsülde bir yaşanan bu sorun zamanla her kapsüle kadar çıkıyor ve makine kullanılmaz hale geliyordu.

    elinizde bu makine varsa, en yakın tchibo mağazasına götürün. kutusunun, fişinin olması gerekmiyor. olduğu gibi götürün bi torbaya koyup. bir üst modeli olan compact'ı bedava veriyorlar.

    not: bunu yazdıktan sonra birçok yazardan mesaj aldım. herkes farklı bi şeyler yaşamış. kimine servise gönderin makineyi denmiş, kiminden üst model alabilmek için fiyat farkı ödemesi istenmiş... arada benim gibi üst modelle ücretsiz değiştirenler de var. kısacası bu ürünün sorunu hakkında net bir şey yok. tamamen şansınıza kalmış. gideceğiniz tchibo mağazasına, konuşacağınız çalışana vb. göre değişiyor sanırım yaklaşımları.

    ben buraya sadece kendi deneyimimi yazdım. başkasının makinesini değiştirirler mi, değiştirmezler mi, neden... bilmem. çalışanları vb. değilim.
  • elimizde olan iki piccoyu da bugün mağazadan bir üst model compact ile değiştirdik. fiş fatura muhakkak istiyorlar yalnız. önce teknik servise falan göndericez dediler fakat konu hakkında bilgi sahibi olduğumuzu görünce hop bir anda ne renk istersiniz diye sorup ürünlerimizi değiştirdiler. picconun böyle bir hatası olduğu eylül ayından bu yana biliniyormuş hatta teknoseyirde geri alıyor diye haberi bile var lakin bozuk ürünler ocak ayına kadar hala satıştaydı. elimizdeki ürünlerden biri tamamen delmiyor ve basınç hatası yapıyordu diğeri ise arada sırada kapsülü delmiyordu. ikisini de değiştirdik mutluyuz.
  • birkaç ay önce makinam malum sorunu verdi ve yine aynısından yeni bir makinayla değiştirdiler.pazar günü yine aynı malum sorunu verip etrafı batırınca aldığım mağazaya götürdüm.bugün git yarın gel müdürümüz yok dediler rica minnet makinayı orada bıraktım.bugün gittim yine alın bunu yarın gelin sayım var dediler.bu sefer sinirlendim saydırdım tabi.sonuç: kompakt makinayla değiştirilecek ama ürünün önce "test" edilmesi gerekiyormuş ve ellerinde kompakt makina yokmuş ,gelince haber vereceklermiş efendim. sözlüğü daha önceden okuyup toplatıldığını öğrenseymişim iyi olurmuş.
  • kronik arızalı bu picco modelinin bir üst model olan compact ile ücretsiz değişim olayı şu an tam olarak uygulanmıyor. aradım, o değişim işi bir kampanyaydı, artık yok deyip servise yönlendirdiler. pek uğraşmak da istemiyorum. en fazla ordan burdan pörtler, her tarafı batırır, atarız gider.

    ama ne garip; bu modelin tasarlanıp, kronik arızalı olduğunun anlaşıldığı ve dünya çapında kabul gördüğü süreçte kim bilir neler yaşandı firma içinde. acaba o kapsülü delemeyen iğnenin hareket mekanizmasını tasarlayan elemana veya elemanlara mı suç atıldı yoksa sıcak su haznesinden tahliye kanallarını çizen kişiye mi? ya da hepsini tek kişi mi tasarladı? her nerdeyse sorun ve yanlış tasarım her kime/kimlere aitse nasıl bir yaptırım uygulandı? o kişiler şimdi ne yapıyor? bu yazılanları okurken etkileniyorlar mı, etkileniyorlarsa ne kadar?

    firma alman olunca ister istemez bunları düşünüyorsun.
  • hiçbir zaman işlevini gösterememiş alettir... yıllar önce bana doğum günü hediyesi olarak gelen ama her 2-3 kahve yapışımda arıza verip solisyonla temizlenmeyi isteyen tchibo cafissimo picco violet’in kutusuyla evde bir yerde durduğunu fark ettim. o zamanlar 30? olan solisyon şu an 80? olmuş. yazık oldu alete...
hesabın var mı? giriş yap