• kültürsüz, eziğin tekidir.
  • bilmeyeni cahildir, aptaldır, öğrenemeyeni geri zekalıdır.
  • üniversitelerin mühendislik fakültelerinde akademisyen ünvanı ile yaşayanları da maalesef az sayıda değildir.
  • benimdir. mal mıyım, cahil miyim, ezik miyim, aranızda tartışıp sonucu bana iletirsiniz.
  • bilmeyen hayatın anlamını anlayamaz
  • zamanında dersini verebilmek için göbeğini çatlatmış bir birey olarak calculus hakkında tek bir sözüm olur, o da "ölmüşlerini siktiklerim" olur beyaaa

    ne güzel işte bulaşmamışsınız daha da uzak durun gençler. bakmayın siz ben yandım siz de yanın diye gaz vermeye çalışan provakatörlere .
  • normal bir insandır. işi olmayan şeylerle kendini yormaz.

    ben ebesinin mertebesinden çok katlı integral çözüp canımı sıkan denkleme logaritma sallıyorum da ne oluyor? oturup hesap yapmıyorum ki, denklemi kuruyorum, veriyorum matlab'a, anında sonuç. taylor, hamilton, laplace babamın oğlu gibi oldular.. başım göğe ermedi, üstün bir insan olmadım. calculus ve algebra öğrenmenin ciddi bir faydasını da görmedim. ki uğraştığım denklemler zaten yapıları gereği hiç bir insanın çözemeyeceği denklemler. kağıtla kalemle hesaplamanın bir insan ömründen uzun süreceği denklemler. nasıl çözüldüğünü bilmek bir işime yaramıyor, zaten ben çözmüyorum ki denklemi? bilgisayar hallediyor.

    mesela sürekli yüzleştiğim matematiksel problemlerden biri; çok elektronlu ve çok atomlu bir sistemde her bir parcacığın birbiriyle ve çevreleriyle olan etkileşimlerini hesaplayıp, yükün dağıldığı alanın yoğunluk fonksiyoneli olarak schrödinger dalga fonksiyonuyla çözülmesi gerekiyor. daha bunun kimyasal bağları var, deviasyonları var... üstelik bu hesap tek bir zaman için değil, belirli aralıklarla hesaplanacak şekilde belirli bir zaman aralığı için yapılıyor. (not: bu probleme density functional theorem deniliyor, ve hayır matlabda çözülmüyor)

    bu işlemi calculus bilen de yapamaz bilmeyen de yapamaz. gerçi calculus/diferansiyel ve cebir bilmeden atom mühendisi olamazsınız ama, demek istediğim şu ki, matematiği bilip bilmemek önemli değildir, önemli olan matematiği kullanıyor musunuz? kullanmıyorsanız bilmeseniz de olur, büyük bir kayıp değil. kullanıyorsanız da bilmeyebilirsiniz, ama ayıptır, matematik bilmeden kendinize mühendis veya pozitif bilimlerde akademisyen demeyin.
  • (bkz: açılın ben calculus biliyorum)
    kodumun dersidir. bizim üniversitede o zamanlar calculus 1 ve 2 yetmiyormuş gibi bir de calculus 3 ortaya çıkmıştı (şu sıralar ne alemdedir bilmiyorum). korku filmi çok beğenilmiş devamını çekmişler diye muhabbet dönerdi.
  • ln(x)'in türevini alamayacak kadar acizdir.
    integralinden hiç bahsetmedim dikkat ederseniz.
hesabın var mı? giriş yap