• world drifts in (live at the barbican london) isimli bir dvd cikarmis olan grup. canli performansta ne kadar iyi olduklarini kanitlar. ayrica mariachi luz de luna isimli yandaslarida cok basarilidir. canción del mariachi de, mariachi luz de luna 'dan izlenebilir bu dvd'de.
  • 96 da sadece almanya'da dağıtıma çıkan akustik ağırlıklı spoke albümleri kanımca arada kaynayan gruptur. listelerde alternatif country olarak geçse de black light'dan sonraki hot rail albümlerini dinleyince görürsünüz ki bu albüm çok daha elektroniktir. içinde rock'tan mariachi'ye, folk'tan country'e, gypsy'den chamber müziğine, jazz'dan sinematik anlatımlara kadar yok yoktur.
    italyan tınıları mı duyuyorum nedir derken joey burns'un bi röportajında charles mingus, miles davis gibi büyük caz ustalarından da ilham alıyoruz demesi gözümün önüne ennio morricone'u (hani baba'nın ve professionals'ın müziklerini yapan morricone ) getiriverir ve cuk diye de oturuverir.
    marimba, vibrophone gibi her defasında değişik sesler buldukları yetmiyormuş gibi, canlı performanslardan önce provasız olarak yeni bir müzisyeni sahneye çıkaracak kadar da yaratıcı ve spontan müzik yapıyorlar. çalışma stilleri de bununla pek bi örtüşüyor aslında, kendilerinin de dediği gibi calexico aslında bir indie band, herhangi bi plak şirketiyle çalışmıyorlar. 2001 albümleri aerocalexico'a bir ara sadece internet üzerinden ulaşılabiliyordu, hala durum bu mudur bilemiyorum lakin böyleydi.
    albümlerin tamamını kronolojik olarak sıralayıp peşpeşe eklesek güzel bir yol hikayesi çıkar sanırım. zaten hikayesi olan müzikler yapa yapa sonunda lisa krueger'in "committed" filmi için ilk soundtracklerini de yaptılar, iyi de ettiler. calexico olmasaydı isimleri spoke olacakmış, bu da günün önerilen gereksiz bilgisi olsun madem.
  • grubun official sitesi;
    http://www.casadecalexico.com/
  • black heart başta olmak üzere feast of wire baştan aşağı nefis olmuş. akordeonlar, trompetler, gitarlar..meksika sınırında çokça siesta, az biraz fiesta. h2000'de gereken ilgiyi gösterememişiz. sabahtan beri günah çıkartıyorum. basit olup baymayan kaç şey sayılabilir ki?
  • amor belhom duo ile yaptıkları albüm* oturduğunuz yerde kendi kendinize eros oku fırlatıp yandan yemiş gibi hissetmenize sebep. el mariachi.
  • kotukopek efendinin barbunya ismini verdigi bir compilation cd sayesinde kulagimin pasini silen, sevsem mi, sevilsem mi diye sordurtan grup.
  • en güzel şarkılarının "sunken waltz" ve "world drifts in" olduğunu düsündüğüm.çok başarılı bir grup..
  • geç tanıştığıma çok üzüldüğüm ve hemen bağrıma bastığım,müziği yanımda olmadan kesinlikle uzun yola çıkmayacağım mükemmel grup.crystal frontier,ballad of cable hogue,tres avisos,minas de cobre,close behind başyapıtlarından bazılarıdır.ayrıca alone again or,si tu disais ve corona gibi şarkılara yaptıkları coverlar orijinallerinden bile daha güzeldir.
  • bildiğim tek şarkısı, el picador, pek hoştur.
  • kaliforniya'nın en güneyinde, tam meksika sınırında bir şehircik. %90ı hispaniklerden oluşan bu kasaba ucuz kıyafetleri, ucuz yemekleri, kısaca ucuz her şeyiyle meşhurdur. köprüden önceki son çıkış gibi sınır kapısından önceki son amerikan yerleşimidir. güney kaliforniya'nın her köşesindeki ispanyolca deliligi burda hat safhadadır. sınırdan geçer geçmez aynı yolların üstünde kötü arabalar, türkiye vari trafik ve daha da ucuz her şey sizi mexicali'de karşılar. bu iki kasaba aynı yolların üstüne kurulmuş ve bir çizgiyle ayrılmış kültürleri gösterir.
hesabın var mı? giriş yap