• tarsus, mersin ve adana'dan insanların yazlarını geçirdiği yayla giriş tabelasındaki "ç"nin her yaz başı silindiği serin bir yayla.
  • nüfusa kayıtlı bulunduğum, yaz tatillerimin önemlice bir bölümünü geçirdiğim ilçe(cik). tamamen idari nedenlerle ilçe olmuştur; ilçe oluşundan 3-4 yıl sonra banka vb. kurumlar açılmıştır. dağ ve ormanla çevrilidir; tarsustan gelen yol, dağlarda son bulur; arkası karamandır. (babam yürüyerek orayı aştığını söylemişti inanmamıştım.)

    genelde emekli mekanıdır, gençler 15günden fazla kalırsa sıkılır; hala adana-tarsus-mersin yöresince yaylak olarak kullanılır.

    (bkz: karsambaç) 'ı ile ünlüdür!
  • (bkz: namrun)
  • adana'nin sicagindan, gurultu patirtisindan, stresinden kacilip gelindiginde cennet gibi gelen mekan. yazin serin serin oturma, kisin ise somine keyfi yapmaya olanak verir. mis gibi temiz hava, yagmurdan sonra gelen topragin kokusu, gunluk koy yumurtasi, taze sagilmis sut, domates salataligin ve diger sebze meyvenin en tazesi sunduklari arasindadir. en meshur urunu olan karsambac disinda gelince mutlaka yenmesi gerekenler arasinda findik lahmacun ve firin agzi et de bulunur. gurultulu gece hayati yerine sessizlik ve huzur arayanlar icin mukemmel bir yerdir.
  • çukurovanın sıcağından bunalan genellikle 40 yaş ve üzeri insanların kaldığı yazın yorganla yatacak kadar serin olan ortalama 2000 rakıma sahip pitoresk özellikteki yayla evlerini bünyesinde barındıran,ana ardıç diye anılan ve tam olarak 1107 yaşında, 22 metre boyunda ve 3,5 metre kalınlığında olan tarihi ve anıtsal bir ağacı bünyesinde barındırır.ayrıca papazın bahçesi,cehennem dere ve namrun kalesi gibi turistik yerler bu ilçemizde bulunmaktadır.
  • genelde öğleden sonra çıkılır yola hem sıcağa yakalanmamak hemde yaylanın akşamüstü serinliğini kaçırmamak için

    tarsustan yola çıkarsanız çamlıyayla63 tabelası ile başlar yolunuz, her 10 km de devam eder tabelalar.virajı çoktur yayla yolunun mide bulandırır.pişman eder kimilerini. ortalama 1.30 saat sürer o 63 km. son 20 km ye girerken sarıkavak köyünde ayran içmeden devam edilmez yola. tercihen sıcak pide yada sıkma ile de götürebilirsiniz ayranlarınızı.kalan yol ayranların üstüne keyifli geçer yayla havası vurmaya başlar hafif açık camdan.

    benzin istasyonunu gördükten sonra son düzlüğe girmişsinizdir. bir bakmışsınız çarşıdasınız hemen alışverişe geçilir. yayla domatesi salatalık tulum peyniri yayla sucuğu ve sıcak pide kafidir.çünkü yarında çarşıya inmek zorundasınızdır.sebebi yarın yapacak hiçbir şey bulamicak olmanızdır. eve geçilir havasından mıdır suyundan mıdır bilinmez acayip yersiniz ama rahatsız etmez. akşam çay faslı başlar arkadaş grubu olarak gidildiyse uygun bir tepeye çıkılıp manzaraya karşı bira olayınada girilebilir.sırf bir gece yaylada uyumak için o yolu gelen insanlar vardır ayrı bir olaydır yaz mevsiminde yorgan ile uyumak.iyi bir uyku ile dinç kalkarsınız. kahvaltı hazırdır.şık bir kahvaltıdan sonra küçük çaplı bir gezinti biraz televizyon öğlen uykusu ve öğleden sonra çarşıya inersiniz ilk kez gelenler için namrun kalesine(fazla birşey beklemeyin) çıkabilirsiniz.karsambaçı (bol reçelli)deniyebilirsiniz.akşama mangal yapmayı düşünüyor olabilirsiniz.tavada attırabilirsiniz.at dağı restoranda tavukta yiyebilirsiniz.(manzarası çok güzeldir rakıda var)aile ile 2 gün, arkadaş grubu ile 1 hafta, değişik olaylar ve aktiviteler gerçekleştirebilirsiniz.daha fazla olmaz .dönerken sıkılmış bile olsanız yine özlersiniz yine gidersiniz.
  • atdağı'nda sucuk ekmek ve ayran, papazın bağı'nda alabalık yemek, her sabah namrun'da bisikletle turlamak keyiflidir ama 18 kmlik, keskin virajlı, tehlikeli bir inişe ve dönüşte zorlu bir çıkışa dayanacak otomobil bulabiliseniz sebil'i geçince ulaşabileceğiniz cehennem deresi'nde rakı mangal yapmak ve sonra kafanız bir milyon olduğunda derenin azgın ve karpuz çatlatan ayarındaki suyunda akıntıya karşı yüzmek bambaşkadır.
  • gittikçe betonlaşan,kalabalıklaşan yine de tatilin denize girip yanmaktan ibaret olmadığını anlamak için tek günü geçirmenin bile yettiği cennet köşe.
  • yorenin havasindan midir, suyundan midir bilinmez, zamaninda uzerinde camliyayla yazan trafik levhalarinin "c" lerini yok eden bir takim insanlarin yasadigi deniz seviyesinden yuksek yerlesim alani. arabayla giderken dumur olmustum zamaninda.
hesabın var mı? giriş yap