• canon'un canon eos 300 gövdesini kullandığı yeni d-slr makinesi.
    6mp olması ve düşük fiyatı hem slr olsun hemde dijital olsun diyenlerin aklını çelecektir.

    detaylı bilgi: http://www.dpreview.com/…8/03082005canoneos300d.asp

    (bkz: canon eos 300)
    (bkz: d-slr)
  • gramajı eski modellere nazaran baya düşük, usb2 veya firewire bağlantısının bulunmaması ise canonun ayıbıdır diyebileceğimiz aygıt.
  • canon tarafından duyurulduğu andan itibaren heyecan yaratan, kendi deyimleriyle dijital makinalar açısından bir dönüm noktası olacak, ucuz fiyata süper bir slr alabileceğiniz, tahmini amerika fiyatı 18-55 mm ile 1000 dolar olacak, eylül sonu ekim başı gibi çıkması beklenilen fotoğraf makinası...
  • canon'un iddasına göre 1970'lerde canon ae-1 35mm slr'ları nasıl halka indirdiyse, eos 300d de dijital slr'ları sokaktaki adamin eline verecek ve d-slr pazarını bir sene içinde satılan makina adedi olarak %400-500 büyütecektir.

    eos 10d ile aynı 6 mp cmos sensor ve digic resim işlemcisini paylaşmanın yanında firmwareleri de %70'ye yakın oranda tamamen aynıdır. en büyük farkı eos 10d'de magnezyum alaşımlı metal gövde varken eos 300d'nin gövdesi bildiğimiz alışageldiğimiz aleni plastiktir. ayrıca çok rahatsız edici olarak eos 10d firmware'inden af modlarını ve metering algoritmasını elle seçme kaldırılmış ve bu tercihler makinaya bırakılmıştır.

    ayrıca amerikada sadece body $1500 liste $1200 civarı sokak fiyatına sahip eos 10d ile aynı fiyat kategorisinde yer almaz zira eos 300d sadece body $899 liste fiyatına sahiptir ve bir kaç ay içinde $600-700 civarına internetten alınabilecektir.

    kısacası sadece d-slr değil bütün dijital makina pazaını altüst etmesi beklenen bir makinadır. diğer bütün d-slr'lardan farkla ucuz olmasının yanında liste fiyatı $1000 civarında gezen sony dsc f717 olsun sony dsc f828 olsun minolta dimage 7i olsun nikon coolpix 5700 olsun çoğu prosumer dijital makinadan da daha ucuz olması beklenmektedir.
  • canonun eos serisi icinde amatorler icin uretilmis uygun fiyatli (<1000$) dslr** fotograf makinesi.
    kendisinden bir model ustun olan ve analog makinelerdeki eos 30un karsiligi olan canon eos 10dden 500$ az fiyati ve neredeyse ayni mukemmellikteki slr ozellikleri ile dikkat cekiyor. bu makinenin analog karsiligi ise eos 300 olarak biliniyor.

    amerika'da "digital rebel" ismi ile satilan ve avrupa'daki ismi canon eos 300d
    gectigimiz ay piyasaya surulen bu cihaz icin cesitli karsilastirma ve test sonucu yazilari asagidaki linklerde mevcut.

    http://www.dpreview.com/reviews/canoneos300d/
    http://www.digitalreview.ca/…canonrebeldvs10d.shtml
  • canon bu fotograf makinesini usde canon eos digital rebel ismi ile piyasaya sunmustur.
  • http://www.canoneos.com/digitalrebel/index.html adresinden canonun urunle ilgili sayfasina ulasilabilir.
  • 1.6 cropping ozelligi sayesinde takilan lens* in odak uzakligi (ve dolayisi ile zoom yetenegi araligi) uzerinde yazan rakamin 1.6 kati seklinde degisen ve almak icin cildirdigimiz bir dslrdir.

    ozetle kit halinde alindiginda gelen ef-s lens 18-55mm olmasina ragmen 28-90mm bir zoom lens ile esleniktir. normal cekimler icin idealdir.
    "bu lens ufak gelir zoom yapamam" korkusu ile orjinal lensinden kacinip ayri ayri lens ve body alanlar sonradan pisman olabilirler , fazlasi ile zoom yapan ve genis aci cekim yapamayan bir lens sahibi olduklarinda aglamasinlar.

    edit:
    nemesis tarafindan asagidaki sekilde duzeltme istendi. konu hakkinda kesin bilgiye sahip olmadigimdan aynen ekliyorum:
    -
    takılan lensin odak uzaklıgı ve dolayısı ile perspektif degismiyor (ki bu sadece lensin ozelligidir), sadece aynı odak uzaklıgında daha kucuk bir alanın fotografı cekiliyor. gorus alanı (yani fov) cropfactor ile carpılmıs odak uzaklıgına denk oluyor.
    -
  • piyasaya surumunun ardindan her turlu prosumer ve d slr'larin fiyatlarinin hizla dusmesini dort gozle bekledigim, nikon da boyle birseyler yapsa da alsam, eldeki lensleri degerlendirsem lense para vermesem dedigim dijital fotograf makinasi.
hesabın var mı? giriş yap