• arkadasin oturdugu koy kahvesinin tuplu televizyonunda boyle reklamlar izlemek ayip olarak gorulebilir ama google'a "kadinlarda idrar kacirma" yazildiginda 0.54 saniyede 154000 sonuc gosteriyor, ingilizce "urinary incontinence" yazildiginda ise 0.51 saniyede 468000 sonuc cikiyor bu da boyle bir sorunun ne kadar da yaygin olduguna isaret eder. ozellikle gebelik ve usutme durumunda kadinin pek de kontrol edemedigi bir durum gibi gorunuyor.

    soyle de bir haber var: "türkiye’de 40 yaş üstü her 4 kadından birinin idrar kaçırma problemi yaşadığını da belirten kontinans derneği başkanı prof. dr. oktay demirkesen şunları söyledi, “buradaki önemli problem türkiye’deki idrar kaçırma problemi olanların hekime başvurma oranları dünya genelinden daha düşük. bunun sebepleri konusunda çok şey söylenebilir ama utanma diyebilirsiniz. aile bireylerinin öğrenmesini istemiyor hastalar. bunun sonucunda da ‘bu işin tedavisi yok. buna katlanmamız gerekir, bunla yaşamamız gerekir’ düşüncesi de önemli bir oranda etkili oluyor. bunu da söylemek lazım. tedavi konusu biraz bunu anlatmak için önce idrar kaçırmanın neden kaynaklandığını tespit etmek gerekir. buradaki en önemli problem bu. idrar kaçırmanın sebebini tespit ettiğimiz zaman elimizde çok tedavi alternatifi var artık.”

    bu kadar yaygin bir sorun oldugu goz onune alininca boyle bir urunun piyasaya cikarilmasi ve bunun reklamlarla duyurulmasi kadar dogal bir durum yok herhalde.
hesabın var mı? giriş yap